„Градус“ АД: След едногодишни проверки КФН и НАП не откриха нарушения

„Градус“ АД: След едногодишни проверки КФН и НАП не откриха нарушения

Снимка: архив от изслушването в парламента

"Точно една година след безпрецедентната политическа атака срещу „Градус“ АД, отправена от най-високата трибуна на българския парламент, държим да ви информираме за резултатите от проверките на компетентните държавни органи. Заключението на Комисията за финансов надзор е, че „не са установени нарушения на приложимите към дейността на „Градус“ АД изисквания на Закона за публично предлагане на ценни книжа, Закона за Комисия за финансов надзор и нормативните актове по прилагането им“, съобщиха от компанията.

"Паралелно с проверката на Комисията по финансов надзор, през последната една година в дружествата от групата на „Градус“ бяха извършени множество проверки и от Националната агенция по приходите, където не са установени съществени несъответствия в данъчната и счетоводна документация или нарушения на данъчното законодателство от проверяваните компании. Констатирани са несъществени такива, които са отстранени в хода на проверките. В нито един от докладите на НАП не е констатирано разминаване между фактически и документално установеното", добавят от "Градус".

„Градус“ АД винаги се е уповавала на българското законодателство и компетентните регулаторни органи. Смятаме, че след публикуването на резултатите от едногодишните проверки, проведени според цялата строгост на закона, безупречният имидж на компанията е потвърден и всички манипулативни твърдения се оказват клевети. Надяваме се, със същата строгост и ентусиазъм, държавните институции да преследват тези, които посредством спекулации ощетиха акционерите на компанията с милиони левове", заявяват от дружеството.

"Призоваваме в бъдеще българският парламент да не се използва като трибуна за непроверени и лъжливи твърдения, а да бъде дом и пример за законността в страната. В тази връзка „Градус“ АД информира, че както досега, така и в бъдеще, ще използва всички законови средства да защитава интересите на своите акционери, както по съдебен път, така и чрез сезиране на компетентни органи при случаи, в които лица ощетяват нашите акционери и уронват престижа на компанията".

Коментари

 • арсений

  19 Май 2022 10:37ч.

  Извинение ли искате, че контролните органи са изпълнили задълженията си?!?!?!?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  19 Май 2022 10:56ч.

  по-скоро... дела трябва да заведете за клевета и уронване на престижа...срещу маятъпата и цялата кохорта

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  19 Май 2022 14:41ч.

  явно се опитват да си намалят вноските към силните на деня

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи