Говорител на Зеленски отрече украинският президент да е признавал падането на Бахмут

Говорител на Зеленски отрече украинският президент да е признавал падането на Бахмут

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Първоначалната информация бе, че украинският президент Зеленски е потвърдил руската победа в Бахмут, но по-късно негов говорител му обясни, че медиите са интерпретирали погрешно отговора на Зеленски.

На въпроса на журналистите дали е вярно твърдението на руснаците, че Бахмут е превзет от тях, отговорът на Зеленски гласи: "Не мисля", цитира го украинската държавна агенция УНИАН.

Следва коментар на Зеленски, който допълва: "Бахмут е в нашите сърца", като акцентира на това, че градът е разрушен при продължителните боеве и там почти нищо не е останало, уточнява УНИАН.

Украинският президент Володимир Зеленски не е потвърждавал превземането на град Бахмут от руските сили, заяви днес говорителят на Зеленски Сергий Никифоров, цитиран от Ройтерс и БТА.

Неговото уточнение се наложи заради двоякото изказване на Зеленски за това, че градчето остава в украинските сърца и че не смята, че вече е в руски ръце, се наложи негов говорител да опровергава спекулациите.

"По този начин президентът отрича Бахмут да е превзет", поясни говорителят на украинския президент.

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

 • Пешо

  21 Май 2023 8:57ч.

  Той,...Зеленски ако не признае, че слънцето е изгряло то не изгрява. Сюсюлковци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е, ще трябва време

  21 Май 2023 8:57ч.

  Пропагандната машина е много тежка и въпреки, че не се движи с особено висока скорост, има голяма инерция за вземането на тоя остър завой.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  21 Май 2023 9:12ч.

  Не е паднал, просто украинските сили не са там. Това е като с Крим - не е руски просто е в състава на Русия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво ни дреме

  21 Май 2023 9:26ч.

  Какво признавал или не признавал кокаиновия клоун ?🤡 Завчера ЧВК-то на Пригожин взе последните няколко сгради на края на Бахмут. Урките се изтеглиха в гората западно от града. Свършен факт ! Русия превзе Бахмут.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мдааа

  21 Май 2023 9:37ч.

  Залужни вече бил на оня свят, при Степан Бандера! Любопитна подробност: пенисът му останал тук на земята, така и не успели да го възстановят! Онези "Кинжали", дето уж всичките ги свалиха, не прощават!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нарко-президентът не признава и гравитацията

  21 Май 2023 9:49ч.

  И какво от това? Наркоманите са жертви и заслужават да получат помощ, но Зеленски е корумпиран наркоман, нанесъл безброй вреди. Каквото и да му се случи, ще е заслужено.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  21 Май 2023 10:04ч.

  Да обясним популярно за невежите:изказванията са преди и след магистралката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • WarGonzo

  21 Май 2023 10:13ч.

  Наркоман-Зеленски: "Тези, които са там в Кремъл, повярвайте ми, ще свършат зле. Макар че не знам как, честно казано, бих желал това да свърши скоро. Казано накратко, сигурен съм че няма да е от естествена смърт.” Не знаем кой ще умре, защото пътищата Господни са недостижими, му отговори: заместник-председателят на Съвета за сигурност на РФ Дмитрий Медведев. "Но един наркоман намиращ се в Киев, просто има шанс да загине именно от собствените си ръце. Да приключи с живота си, като се е самоубие страхливо. Така както го направи Хитлер, след като е погълнал кучешка отрова", каза Медведев. https://disk.yandex.ru/i/1erEEl9QZXL3zQ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лора Дан

  21 Май 2023 11:02ч.

  Щом Зеленски е казал, че не мисли, значи той наистина не може да мисли. Коя съм аз, че да възразявам? 😂

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има ли значение дали признава или не?

  21 Май 2023 11:16ч.

  Във видео, украински войник каза: “Бахмут падна”.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  21 Май 2023 12:11ч.

  Руска пропаганда! Путин се е дегизирал като украински войник и разпространява фейкове, за да не лъсне истината за украинското контранастъпление, което вече наближава Москва. Поне Зеленски тъй ми каза...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много тъпо е да си тъп

  21 Май 2023 12:45ч.

  Наркодебилът не бил признал. И руснаците не признават за Кинжалите. И американците не признават за Патриота край Киев. А какво става в действителност най-малко зависи от признанията на този и онзи. И Бахмут е освобозен, и Кинжалите не са по силите на смотаната система Патриот. За последното пише в Military Watch === https://militarywatchmagazine.com/article/patriot-station-batteries-destroyed-hypersonic

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи