Говорител на демократите: Не се обсъжда вариант Байдън да оттегли кандидатурата си за президент

Говорител на демократите: Не се обсъжда вариант Байдън да оттегли кандидатурата си за президент

Не се обсъжда възможността президентът на САЩ Джо Байдън да оттегли кандидатурата си за преизбиране и той планира да участва в дебата срещу републиканеца Доналд Тръмп през септември, заяви снощи говорителят на кампанията на Байдън, цитиран от Ройтерс.

Междувременно на предизборна проява снощи Байдън заяви, че възнамерява да победи съперника си от Републиканската партия и също не даде признаци, че обмисля да се откаже от надпреварата след слабото си представяне на дебатите, което разтревожи съпартийците му.

"Знам, че не съм млад човек, за да посоча очевидното", каза Байдън на митинг един ден след директния сблъсък с републиканския си съперник, на който повечето наблюдатели смятат, че 81-годишният президент претърпя поражение.

"Не ходя толкова лесно, колкото преди, не говоря толкова гладко, колкото преди, не дебатирам толкова добре, колкото преди", призна той, докато тълпата скандираше "още четири години".

"Нямаше да се кандидатирам отново, ако не вярвах с цялото си сърце и душа, че мога да се справя с тази работа. Залогът е твърде висок", заяви Байдън.

 

 

Вербалните спънки на Байдън и понякога неясните му отговори по време на дебата засилиха опасенията на избирателите, че той може би не е в състояние да изкара още един четиригодишен мандат и накараха някои от съпартийците му демократи да се замислят дали биха могли да го заменят с друг кандидат преди изборите в САЩ на 5 ноември, посочват Ройтерс и БТА.

Говорителят на кампанията на Байдън Майкъл Тайлър заяви, че не са водени разговори за тази възможност. "Предпочитаме да имаме една лоша нощ, вместо кандидат с лоша визия за това къде иска да отведе страната", каза той пред репортери на борда на президентския самолет.

Ако Байдън оттегли кандидатурата си, партията му ще разполага с по-малко от два месеца, за да избере друг кандидат на националния си конгрес, който започва на 19 август - потенциално сложен процес, който може да изправи Камала Харис, първата чернокожа жена вицепрезидент, срещу губернатори и други служители, които се спрягат като възможни кандидати, отбелязва Ройтерс.

 

Коментари

  • Никакво отказване

    29 Юни 2024 9:08ч.

    Ташакът трябва да продължава, Джо Бидон - до края на 2028 !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, има работа за довършване, САЩ още съществуват

    29 Юни 2024 11:33ч.

    И баба Уши тук също да не дреме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2989

    29 Юни 2024 9:16ч.

    Ясно е, че дори отново да фалшифицират изборите и Биден да е президент, той няма да изкара пълен мандат. Тогава Камала Харис ще заеме поста, и тогава започва истинското шоу

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те всякакви разговори са безпредметни -

    29 Юни 2024 9:26ч.

    Байдън едва ли е в състояние да разбере за какво изобщо става дума. А и в началото на мандата си не беше в кой знае колко по-добра кондиция. По-важното е друго - кой стои зад сценария с помощта на ултралибералната CNN това му състояние да се демонстрира пред най-широка публика и какъв е следващият ход на сценаристите? Кой всъщност управлява зад гърба на Байдън и дори въпреки Байдън?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    29 Юни 2024 10:07ч.

    Несъмнено е било ясно този CNN цирк как ще протече. Какво ли наистина следва, Камала и нейният съпруг, виден борец срещу антисемитизма, ли ще са следващата двойка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    29 Юни 2024 9:44ч.

    Всичко се връща на този свят. Американците се бъзикаха и възползваха от пияндето Елцин, който пък посрами Великата Рус. Е, сега е ред на американците да се червят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелените чорапи

    29 Юни 2024 10:05ч.

    Глупости - Елцин беше функция на съветския тип перестройка, ако имахте китайска нямаше да имате Елцин. Ама трябва да се работи, а не да се пиянства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я иди си изпери чорапите, глупако

    29 Юни 2024 11:35ч.

    Овоняваш всичко, тъпако. Няма по-добра агитация в полза на СССР и Русия от тъпи тролеи като тебе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    29 Юни 2024 10:11ч.

    На всички е ясно, че зад Бай Пън седи Обонго... не виждам с кой ще направят рокадата, кът така че. ще си бутат сенилния докато има технологии за това 🤣

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С травестита на негъра, Мишел

    29 Юни 2024 11:36ч.

    Обаче той нещо не бил навит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    29 Юни 2024 11:29ч.

    Ситуацията е цуг-цванг. Нямат ход демократите. Ще натискат бидона, щото напускането му на надпреварата е смърт за тях. За някои и физически. Въпросът е кой идиот ги докара дотук да станат за посмешище на целия свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Благодарете на президента Тръмп, вие от Демократическата партия, задето се съгласи на дебат 4 месеца преди изборите, за да види ви види по-ясно цялото човечеството

    29 Юни 2024 12:21ч.

    Това е акцентът - всички да благодарят президента Доналд Тръмп, че участва в нечувано РАНЕН дебат с опонента Джо Байдън - за да види народа на САЩ и на света, как някакви "тайни сили" се гаврят с очевидно нездравият 81-годишен мъж, когото мъчат за ... още 5 години да бъде ДЕЕН политически. Жалки индивиди задкулисно си правят ГРОЗНИ сметки за НЕ добруването на цялото човечество!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    29 Юни 2024 13:02ч.

    бай даньо е идеалният кандидат за дълбоката държава! Къде ще намерят такава марионетка, която не помни и 1 час какво е вършил ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А, нидейте тако!

    29 Юни 2024 13:49ч.

    Бай Джо е велик. Още преди 55 години е вършал яко в световната политика. Една приказна биография за един чудесен филм. Само май с края ще има проблеми, ще се налагат няколко преработки. Сълзите са гарантирани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • може би се обсъжда

    29 Юни 2024 16:40ч.

    вариант:отстрелване на Тръмп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи