Горанов: Свидетелят Петков инициира всичко, изпълнителната власт говори с тезите на Васил Божков

Горанов: Свидетелят Петков инициира всичко, изпълнителната власт говори с тезите на Васил Божков

Свидетелят Кирил Петков инициира всичко дотук: арестът на лидера на опозицията и всички незаконни действия, свързани с това – по този начин бившият финансов министър Владислав Горанов коментира пред журналисти ситуацията около ареста си, след като днес беше разпитан пред прокурор.

Той визира премиера, като подчерта, че днешните му показания са свързани с въпроси, на които е отговарял и преди. „Свидетелят Петков участва в опит за разчистване на сметки с опозицията в момент, когато има далеч по-големи кризи в държавата. (…) Виждате, че в много твърдения на хора от изпълнителната власт чувате тезите на г-н Божков“, допълни Горанов.

Бившият министър разказа и как е протекъл 24-часовият му арест: „Помещенията бяха добре обзаведени, нямаше некоректно поведение на полицейските власти“. Той обаче не е решил дали ще си търси правата в Страсбург: „Не ми се иска да съдя държавата за глупостта на някого“.

Той призна, че се е виждал с хазартния бос в Министерството на финансите, „за да обсъждаме различни теми“, но категорично отрече да е получавал суми от него. Страхува ли се Владислав Горанов за живота си? „Не, внимавам как пресичам по улиците и не се страхувам“, заяви бившият финансов министър.

 

 

Коментари

  • КОКО

    28 Март 2022 17:58ч.

    Абе той и един бивш полицай до онзи ден е внимавал как пресича, но един колоездач му отне предимството и увереността. Питай за тези работи гуруто си, той има информация откакто служеше в СИК и затова от време на време му се струва, че някой ще го убива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кофти матрял

    28 Март 2022 18:26ч.

    Не е важно чий са тезите, важното е да са истинни. На кой не е ясно, че Гешев повдигна една камара обвинения към Божков, в голямата си част абсурдни, за постигането на две цели - първо да му гепят бизнеса и второ да му запушат устата. Дотук успешно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    28 Март 2022 18:46ч.

    Опитите за сваляне на Борисов са от преди да е допуснал каквито и да било грешки. Следя новините от поне десетина години, същите хора, същата червена опозиция, прилагаше същия хейт. Но поради липса на сведения за престъпления, наблягаха на миналото на охранител. После правиха един списък с гафове, намекваха за канали с дрога, но нямаше нищо за съд, никакво доказателство. Явно още е така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    28 Март 2022 18:51ч.

    Колкото до Божков, няма как да се запуши устата на никой във времената на Интернет. Божков успешно чрез своите подопечни от промяната, прави опит за реабилитация. Това е същото като това, в което обвиняват Гешев - че избирателно работи. Кабинет лоялен на Божков, без да се страхува от неговата корупция, как се бори с корупцията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    28 Март 2022 18:56ч.

    Бизнесът на Божков бизнес ли го наричаш, никой не му го гепи, тази лотария я няма в онзи й вид. Хората се спасиха от търкането на билетчета, агресивната и фалшива реклама. И как един човек, който във времето на соца е бил на позиция да защитава интереса на държавата, по отношения на антики, изведнъж стана най-големия им притежател? С „народната власт“ е почнало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • давам жокер на младежа

    28 Март 2022 19:08ч.

    Ало, Владко, на лъжата краката са къси, ама ти няма как да го знаеш това! Питай проф. Вълчев да ти обясни, че няма абсолютна лъжа! Щото ако имаше, нямаше как да има крака! И име нямаше да има, и ние нямаше да знаем за нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи