Горанов: Пеевски каза на Радев, че не може да претендира за девствеността на политически монарх

Горанов: Пеевски каза на Радев, че не може да претендира за девствеността на политически монарх

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Това е човекът, който размаха юмрук през 2020 г. и разруши едно работещо управление, без да знае какво следва на другия ден. Той се оказа най-успешната сурогатна политическа майка в българския политически живот. Президентът възприе една роля, която никой не можа да му оспори. Да, той има своето място в българския политически живот, но това, че още в първите си дни на президент му се наложи да управлява през служебен кабинет, обърка представите му. Той започна да претендира, че стои на пиедестал, представяйки се за монарх, и стоящ над българското общество. Ако иска да влезе в политиката ще трябва да слезе и да си изцапа обувките. Пеевски напомни на Радев, че е отскро в българската политика и не може да претендира за девственост на политически монарх“. Това заяви бившият министър на финансите Владислав Горанов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Горанов изрази увереност, че когато изпълним всички условия, неминуемо ще станем членове на еврозоната. Допусната от нас грешка е провежданата от нас фискална политика. Когато увеличаваш два пъти за много кратък период пенсиите или заплатите в публичния сектор, неминуемо води до инфлация. Тя остана при нас по-дълго заради вътрешни фактори.

Инфлацията намалява, но остава по-висока от тази в еврозоната. За декември ние сме близо два пъти с по-висока инфлация, допълни той.

По отношение на фикса засега нещата изглеждат в рамките. Но има риск от повишаване. Да се поддържат големи дефицити заради по-високите разходи в икономиката водят до утаяване на един огромен ресурс и са катализатор за инфлацията, обобщи бившият финансов министър.

„Месецът, в който ЕЦБ ще даде оценка дали сме готови да се присъединим в еврозоната. По-вероятно е отговорът да бъде не, заради инфлацията. Аз продължавам да смятам, че управляващите не са убедени от ползата в еврото. Нито един инструмент не го подчиниха на тази цел. Когато Асен Василев пипне публичните финанси, той действа проинфлационно и ни отдалечава от еврозоната“, смята Владислав Горанов.

По думите му събираемостта не е добра, защото е по-ниска от заложената. „На мен ми се иска Асен Василев да е прав и на 1-ви януари 2025 г. да сме в еврозоната. Можем да поискаме извънреден конвергентен доклад за еврозоната, когато сме изпълнили условията. Експерти смятат, че най-реалистично е това да стане през есента на 2024 г. Аз не съм такъв оптимист“, призна той.

„Може да се наложи парламентът пак да пази фиска от финансовия министър“, допусна Горанов.

„Премахването на таксите на студентите не е добра стъпка. Това са дребни средства, равняващи се на една средна сметка в кръчма в Студентски град“, даде пример финансистът.

Източник: бТВ

 

 

 

 

Коментари

  • емигрант

    02 Фев 2024 19:09ч.

    Този от централният ли коментира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    02 Фев 2024 21:51ч.

    това е "наемателят". за съжаление, не на едностаен при бай ставри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФаКли

    02 Фев 2024 19:22ч.

    цвЪтанка пандизофа все кани българофоби, от какъв зор е поканила този недевственик... Почти всеки ден кани в студиото само представители на десните и на лъгъбътъ пропагандата, както и само такива, които хвалят евро! За цвЪтанка пандизофа няма хора от народа, не се интересува от мнението на хората от народа! Нейното предаване е редно да се преименува на "Лице в гъз", защото лицето и е като гъз и си е завряла лицето само с лъгъбътъ задниците на сатаната сащ и заради само тези гости, които кани! Вместо в тези бурни дни да кани през ден опозицията..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гласове

    02 Фев 2024 19:27ч.

    Какво става.Изглежда че Магнитски е някаква награда а не наказание за престъпници.Тия ни учат как трябва да живеем.Тия двамата престъпника

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    02 Фев 2024 19:48ч.

    А така. А вие всички сте девственни и сте родени чрез непорочно зачатие от разни фондации и НПО-та. Надяваме се на вас да оправите България след като оправите себе си като за начало. Получи се двусмисленно, но кой както иска така да го разбира. Резултатът ще е един и същ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ватан

    02 Фев 2024 19:48ч.

    Защо когато се заговори за т.нар. "приемане на еврото" всички започват като по команда да пренасочват вниманието към триците, а не към брашното? Не е най-значимият въпрос инфлацията, будалкат ни с това. Курсът на лева спрямо еврото е големият проблем, който при евентуално въвеждане на еврото сам по себе си би генерирал чудовищна инфлация, доколкото цените на стоките и услугите ще останат със същия номинал, както днес, само че вече ще са в евро. А същевременно заплатите и спестяванията по съществуващия курс, ще са двойно по-малки, което ще доведе, разбира се, и до автоматично двойно обедняване на гражданите на стараната, които досега са уважавали и са се доверявали на лева. Би следвало като ни тикат в еврозоната насила, да направят едно пронародно нещо, което да накара гражданите да не бъдат в дотолкова фатално губещо положение: да се пререгулира курса на лева спрямо еврото 1:1, а не както е днес 2:1. В противен случай не говорим за любезно домакинство в уж европейския общ дом, а за ограбване на постъпващия. Просто и логично, обаче всичките "експерти" избягват този въпрос и продължават да ни будалкат с някаква инфлация, която не е най-страшното в случая.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ ватан - БЛАГОДАРЯ за това много ценно разяснение!

    03 Фев 2024 12:33ч.

    Всички трябва да си го запишем и да се съпротивяваме на безпричинното ЗАЛИЧАВАНЕ на националната ни българска валута, и на пладнешкия грабеж на национално богатство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    02 Фев 2024 19:55ч.

    Още един наглец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    02 Фев 2024 20:09ч.

    На Радев не му ли беше известно, че му липсва НЕГОВ екип за да е президент. За целта БСП или по-точно Корнелия му услужи! Ама в политиката безплатни услуги няма име даден момент се напомня. Радев иска да направиш собствен политически проект, но с екип даден от Корнелия. Е, на Корнелия това не и харесва, защото политическите послания на Радев са ориентирани към сегмента на БСП!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    02 Фев 2024 20:22ч.

    Радев вече имаше два проекта, на петков и янев, трети път няма кой да се хване - за витанов, който си плащал членския внос в чужбина или пеканов, който работи в Австрия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    02 Фев 2024 20:15ч.

    слугата на КОЙчо - плевенския "кърт ръсел" ! като гледам този наглец какъв гьон-сурат има, направо се отвращавам, че българска майка е родила това човекоподобно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    02 Фев 2024 20:20ч.

    и кое е работещото управление, на осъдените за корупция по американските санкции магнитски - пеевски и горанов, и треперещия като лист да не го осъдят за същото борисов

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    02 Фев 2024 20:31ч.

    Точно. Не че самия Магнитски е светец, но не ми се захваща темата. По скоро е аферист чиято смърт беше удобно използвана от Браудър(между другото внук на Ърл Браудър-ген. секретар на комунистическата партия на Щатите през 1930-1945 г.) Не казвам че няма въпроси за смъртта му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    02 Фев 2024 20:25ч.

    ...президентът с вдигнатия си юмрук разрушил едно добре работещо управление... ти да видиш...баси юмрука има този радев... невероятно стабилно управление... радев вдига юмрук, и то пада... обяснява ни дълбокия смисъл на думите на г-н магнитски... горанов, голем си въздух...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И Славито се изгаври с президента

    02 Фев 2024 20:26ч.

    „Дойде един човек, познат на обществото, непартиен – има бизнес, има хотели. Той е човек, който уважавам. Той също е тарикат като много хора в България. Тогава този човек отиде в американското посолство и извади Петков и Василев. След това отиде при Радев и му каза, че се е съгласувал с посолството. Те така станаха министри /б.р. Кирил Петков и Асен Василев/ в кабинета на Янев.“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ташак с мустаци

    02 Фев 2024 20:28ч.

    Боксън ги намираше по бензиностанциите, а на Радев му ги намира човек с хотели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    02 Фев 2024 20:30ч.

    това наистина ли го е казал трифонов, аз пък четох, че президентът трябва да отговори истина ли е, че алексей петров е дарил сто хиляди за президентската кампания и е предложил петков за министър, защото били приятели с баща му, но президентът не казва дума

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    02 Фев 2024 20:34ч.

    Аз го четох при мадам В. Слави Василев: Бизнесмен извади Петков и Василев от американското посолство, после дойде при Радев - https://epicenter.bg/article/Slavi-Vasilev--Biznesmen-izvadi-Petkov-i-Vasilev-ot-amerikanskoto-posolstvo--posle-doyde-pri-Radev/339926/11/0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    02 Фев 2024 20:29ч.

    Гробавжийски тъпанар! Радев ви развали пресъпната схемичка, а не работещо правителство!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Севденцето

    02 Фев 2024 20:32ч.

    Те тоа че е новио финансов министър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    02 Фев 2024 20:46ч.

    Пак пророкуване на миналото. А дали пророците на миналото си спомнят рейтингите на служебните правителства? Над 50%. Стефан Янев, Кирил Петков, Асен Василев имаха безпрецедентно високи рейтинги. На това нещо натрисане ли му се казва? Радев ли ги съчини тези рейтинги?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    02 Фев 2024 21:07ч.

    Това няма значение след като Радев ни ги натресе. Аз лично още тогава писах че тия са измамници, но колкото и да е странно сегашните критици на Кирил Петков тогава писаха , че това е човека. Как е. Гледате ли се в огледалото?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    02 Фев 2024 21:12ч.

    В интерес на истината това не беше на Гласове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    02 Фев 2024 22:10ч.

    А кво казва сега кристалната ти топка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    02 Фев 2024 22:42ч.

    Същото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циклят и сменят

    02 Фев 2024 21:28ч.

    Дразнителите, леят думи и обвинения,а джобовете им се пълнят с имоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    02 Фев 2024 22:07ч.

    Тоя кондом няма дсе откаже да напомня за себе си и да се надява на завръщане докато не влезне в панделата. Ама един виден евроатлантик му е приятел, знаков крадец, олигарх и командир на пасмината прокурорска ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи