Главният прокурор на САЩ одобри първия трансфер на конфискувани активи от руския олигарх Малофеев за Украйна

Главният прокурор на САЩ одобри първия трансфер на конфискувани активи от руския олигарх Малофеев за Украйна

Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд одобри първия трансфер на конфискувани руски активи за употреба в Украйна, предаде Ройтерс. Това съобщи самият Гарланд в изявление, разпространено днес.

Миналата година американското министерство на правосъдието обвини руския олигарх Константин Малофеев в нарушаване на санкциите, наложени срещу Русия след инвазията й в Украйна. По-конкретно Малофеев е обвинен, че е финансирал руснаци, пропагандиращи сепаратизъм в Крим.

Гарланд съобщи, че тогава е била разпоредена "конфискацията на милиони долари от сметка в американска финансова институция, проследими до нарушенията на санкциите от страна на Малофеев". През февруари главният прокурор на САЩ каза, че е одобрил прехвърлянето на тези средства за използване в Украйна.

"Това представлява първия трансфер от САЩ на конфискувани руски активи за възстановяването на Украйна", заяви Гарланд и допълни, че "той няма да е последният".

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Съвременник

    11 Май 2023 8:22ч.

    Това всъщност е пробния камък. Според информация в медиите, стойността на конфискуваните активи е 5,4 милиона долара. Очаква се руската реакция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не трябва ли съдът да се разпореди?

    11 Май 2023 8:28ч.

    Или у фащ всеки може да си прави каквото иска? И след това да не се чудят, че ще има отлив на желаещите да инвестират при тях! Пфу, мискини ниедни! Но каквото си постелиш, на това ще и "нанкаш" ...! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сталин Й. В.

    11 Май 2023 9:05ч.

    Малофеев отдавна заведе иск в Московски градски съд за сумата блокирана в американска банка да си я вземе от филиала на банката в Русия. Съдът предложи на банката да се споразумее и върне парите, но те отказаха и последва светкавично осъдително решение парите да бъдат иззети от банката. Тъй че от една страна, човекът (Малофеев) си прибра парите с лихвите, а от друга случая се раздухва и се плашат бъдещите и настоящи вложители в американската банкова система. Не напразно започнаха да гърмят банки в САЩ. Саудитска арабия и други крупни вложители от близкия изток бързо си изтеглят вложеннията. Банка се убива с вестник, все пак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ново международно право / отношения се твори (пише)

    11 Май 2023 9:09ч.

    докато си говорим...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ега си глупака!!!Следва обявяване от ФСБ за международно издирване, Малофеев дава 10млн юана в злато за главата (как беше "death or alive" в обявленията wanted)

    11 Май 2023 9:29ч.

    И остава някой BLM да му види сметката и да изпрати главата в торба през FedEx...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи