Главният прокурор иска имунитета на Кирил Петков

Главният прокурор иска имунитета на Кирил Петков

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител К.П. (бел. ред. Кирил Петков), бивш министър-председател, по предложение на Софийската районна прокуратура (СРП), съобщават от държавното обвинение.

Искането е във връзка с досъдебно производство относно писмена декларация, подадена от К.П. на основание чл. 110 от Конституцията на Република България.

В предложението на наблюдаващия прокурор от СРП се посочва, че К.П. е подал декларацията пред орган на власт – Президента на Република България, като в нея съзнателно е затаил истина – наличие на двойно гражданство, и потвърдил неистина – отговаряне на условията за избиране на народни представители (престъпление по чл. 313 ал. 1 от НК).

С решение на ЦИК от 08.04.2023 г. К.П. е обявен за народен представител и след полагането на клетва на 12.04.2023 г. се явява лице с имунитет.

Съгласно чл. 70 от Конституцията на Република България и съгласно чл. 136, ал.3, вр. с ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание възбуждането на наказателно преследване срещу народен представител е възможно само с разрешение на Народното събрание или при писмено съгласие на К.П.

Източник: novini.bg

 

 

 

Коментари

  • old_beggar

    12 Юни 2023 20:44ч.

    докато не бъде затворен в карлуковската лудница, психопатът "Кики Гриндъра" ще продължава да прави бели на страната и на народа! дори и на средно интелигентните хора е ясно, че е наследствено обременен с болестта шизофрения /това дори е изписано на лицето му/, но олигарси, престъпници и пр. измети продължават да му се кланят като на "краля-слънце"... какво падение, какво опростачване / по вина най-вече на лишените от срам и съвест програмни директори в ТВ / стана с преобладаващата част от населението, че се стигна до там да крещят от френетичен възторг, когато зърнат палачите си...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ловец на глави

    12 Юни 2023 21:12ч.

    Стараех се да се произнасям по-деликатно по отношение на киро, но виждам тук, че имате същите находки и виждания по отношение на лицето и някак отдъхвам с облекчение. Разбира се, че трябва да му се поиска. Той е отвратителен, безцеремонен и безкрайно нахлен субект.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ е сатана

    12 Юни 2023 20:58ч.

    Скандалният американски шпионин про100 к!р0 трябва да замине да воюва на фронта, иначе ще остане и без българско гражданство! Да избира - или воюва, или доживотен затвор при любимите му лъгъбътъ затворници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    12 Юни 2023 21:32ч.

    Кико лудият, и да му вземат "имунитета", винаги ще си има "жълта книжка" да го пази, нали знаете тези шантавите кой ги пази?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирчо е за усмирителна риза

    12 Юни 2023 21:41ч.

    Рядко мерзък човек

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е, но той е и жертва. Един път на природата, втори път на тези, които го подбраха за зловредната му роля

    12 Юни 2023 21:46ч.

    ...и трети път на обстоятелствата, превърнали го в емигрант в най-неподходящата възраст - пубертета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Значи хем му е ред, хем му се пада

    12 Юни 2023 23:54ч.

    сега да стане нечия друга жертва. Иначе жертва става народа, който нито е канадски, нито е харвардски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ловецът на охлюви

    12 Юни 2023 21:48ч.

    Много хубаво, но това трябваше да стане преди две години. А сега прокуратурата трябваше вече да е изяснила някои "факти и обстоятелства", станали известни покрай ония запис и да се задейства и по този въпрос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бобо

    12 Юни 2023 21:52ч.

    Кики трябва да е въдворен при д-р Гълъбова. Жалко, че толкова хора успя да пиизлъже. Срам за нацията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jelezen

    12 Юни 2023 22:12ч.

    Аз няма да коментирам решението на главния прокурор защото то е много закъсняло. Но ми се иска да коментираме образованието на това простовато същество КИРЧО. Ако това е еталон за престижно западно /Британско - Американско/ образование то така наречения обединен запад е много зле. Според мен нивото на КИРЧО е на нивото на осмокласник завършилпрез 1988 година в - примерно Горна Оряховица със среден успех.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Земляк

    13 Юни 2023 0:56ч.

    Имай предвид, че по онова време в Горна Оряховица се учеше здраво! Там доста щеше да му е трудно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    12 Юни 2023 22:47ч.

    Киро бил за усмирителна риза. Добро утро, от първия ден беше ясен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ма кога ще поканиме Зеленски

    13 Юни 2023 1:10ч.

    Няма главен прокурор- освободен е от поста -почти. Кирчо е национален капитал. А кой кретен беше казал, че ако имаше повече хора като Киро и Асен и България щеше да се оправи? А кой кретен беше казал, че България е нато и нато е България ? Това е положението,живата реалност. Но Няма ,споко, спасен е и Кирчо и останалите юнаци, цяла орда . А Тримореца да се стяга за импичмънт.поради уникална тъпота и тежка простотия и това сам ще си го извоюва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гларус

    13 Юни 2023 3:16ч.

    Ако психиатричната помощ работеше пълноценно, сега Киро Грайндъра щеше да управлява вселената от Карлуково без да пречи на никой. Но уви...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    13 Юни 2023 8:48ч.

    31.10.2021: "Петков иска промяна в закона за двойното гражданство" "Бившият служебен министър на икономиката Кирил Петков заговори за необходими промени в Конституцията, при които да отпадне забраната министри да притежават двойно гражданство. В ефира на бтв той посочи, че промените са наложителни, за да не се налага на над 2 млн. българи да преминават "през същия ад", през който е преминал и той."....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    13 Юни 2023 9:19ч.

    "Съгласно чл. 70 от Конституцията на Република България и съгласно чл. 136, ал.3, вр. с ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание възбуждането на наказателно преследване срещу народен представител е възможно само с разрешение на Народното събрание или при писмено съгласие на К.П." Представям си как кики вече пише съгласието... хеле пък събранието как решава да му го отнеме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи