Ги Метан: Войната конфронтира две визии за света, диаметрално противоположни

Ги Метан: Войната конфронтира две визии за света, диаметрално противоположни

Последвайте ”Гласове" в Телеграм

"Колкото по-силна е Русия, толкова повече се увеличава русофобията. Западните страни винаги са имали необходимостта да имат определен враг, който да оправдае техните хегемонични претенции и агресивни действия".
Това каза пред БНР швейцарският журналист и общественик Ги Метан.

По думите му трябва да се гледат корените на руската реакция спрямо Украйна, а не повърхността, тъй като конфликтът е роден назад в годините.

"Когато Русия започна военната операция, нямаше намерение бойните действия да се разширяват извън Херсон и Запорожие... Началото на преговорите за мир бяха спрени от Борис Джонсън. Бившият британски премиер заповяда на украинския президент да спре преговорите. Военните действия промениха природата си и се превърнаха във война".

В предаването "12+3" Метан посочи, че Русия е реагирала, за да не бъде ликвидирана.

"Войната се превръща в генерализирана, почти световна, която конфронтира две визии за света, диаметрално противоположни - западната глобалистка визия, според която Западът трябва да управлява целия свят, и източната визия, която предполага многополюсен свят със съществуването на всички цивилизации до западната, а не под нейната хегемония".

Според информация на literaturensviat.com Ги Метан е швейцарски обществено-политически деятел и журналист, роден през 1956 г. в Швейцария. Учил е политология, работи в различни издания. От 1999 г. се занимава професионално с политика. Редовен колумнист във водещите френскоезични вестници на Швейцария. През 1997 г. създава и оттогава ръководи Швейцарския клуб на пресата в Женева. Има швейцарско и руско гражданство.

Автор е на девет книги, сред които "Запад-Росия. Хилядолетната война. История на русофобията от Карл Велики до украинската криза", "Изгубеният континент", "Да пледираме за свободна и суверенна Европа", "Тиранията на доброто", "Речник на неправилната мисъл".

Цялото интервю на Петър Волгин с Ги Метан в предаването ''12+3'' може да чуете тук.

 

Източник:БНР

 

 

Коментари

  • Създадената от Черната чума Западна историческа аномалия изтича в канала на Времето

    05 Окт 2022 15:04ч.

    Петстотин годишният възпален апендикс на Историята се спука.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    05 Окт 2022 15:14ч.

    Визията за света е само една и се корени в цифрата 2030, Планът е на професор Клаус Швааб и общо взето се казва "да го духат бедните"- духом(това е мое допълнение)! Руснаците са най големите фенове на запада- капитализма и всичко им е имитация на отминаващата западна система, въпроса е как да им се пречупи порива по "сладкият живот"(който не е "екологичен") и да бъдат вкарани в крак с времето!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • azsxdc

    05 Окт 2022 15:30ч.

    Скромно допълнение - Клаус Шваб е само говорител на ОНЕЗИ (с плановете)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    05 Окт 2022 15:37ч.

    Говорител, но и даскал, инициативата му за млади глобални лидери е още от началото на деветдесетте, първите му випускници са били Меркел Путин Орбан Макрон... Не бива да се подценява, силно го уважават и думата му винаги се реализира! Пиша го това, защото му се чудя на този Швейцарец, а пък да не знае Давос!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    05 Окт 2022 17:29ч.

    А пък РоZZия винаги е "заплашена" от лошите американци и западняци.........Цялата помия на Дугин във френски изказ......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • stojancho

    05 Окт 2022 18:01ч.

    Мда, тевтонските рицари, Наполеон и Хитлер са били едни вестоносци на мира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А не е ли?

    05 Окт 2022 23:00ч.

    Либия и Ирак не бяха заплашвани, а сразени. Русия я плашат, защото се страхуват от нея. Сами не могат да влязат, без да измрат – първо влезлите, после тилът им. Предизвикват я. Не правиха така със слабите си противници. Просто отидоха и ги наказаха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    05 Окт 2022 21:00ч.

    Битката срещу извращенията на глобализма е битка за нормалността на човека и природата съгласно Божиите закони и е невъзможно да бъде загубена!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смях през сълзи

    06 Окт 2022 7:45ч.

    U. S. Ministry of Truth: Трябва ли Флорида да смени флага си на украински, за да може на Сената на САЩ да спре да не му пука за нея? Байдън не се обажда на губернатора ДеСантис, защото е твърде зает - да пише чекове за Украйна и да взривява газопроводи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи