Гешев: Зад смешните твърдения за предсрочното ми освобождаване седят политически интереси

Гешев: Зад смешните твърдения за предсрочното ми освобождаване седят политически интереси

ВСС отново ще разгледа допустимостта на предложението на министъра на правосъдието Надежда Йорданова за предсрочно освобождаване на Иван Гешев като главен прокурор. Цели се нелегитимно овладяване на прокуратурата и персонална смяна на главния прокурор, заяви той пред бТВ.

„Ще продължа да настоявам ВСС максимално бързо да разгледа по същество твърденията на различни министри на правосъдието – независимо дали са служебни, или в редовен кабинет - за да стане ясно на българските граждани това, което е ясно на всеки първокурсник в Юридическия факултет. А именно че няма никакви юридически основания и че самите твърдения в тях са смешни“, каза пред журналисти Гешев.

„Най-вероятно зад тези смешни твърдения седят политически интереси. Не бих го нарекъл политическа поръчка. Вероятно интерес имат само олигархията и мафията и цената ще платят българските граждани“, каза той.

Според него това, което вероятно се цели, е нелегитимно овладяване на прокуратурата, персонална смяна на главния прокурор и съсипване на наказателното правосъдие с така наречени реформи.

​​​​​​​Източник: бТВ

Коментари

  • Длъжностна характеристика

    04 Май 2022 9:22ч.

    Тоя само със себе си ли ще ни занимава? Да вземе да свърши нещо. За какво е там. Вместо хората да протестират, да вземе да отправи обвинения към министрите от кабинета. Има много деяния за овъзмездяване. Кво шубе ли го е? Ами сложете някой, който не го е шубе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    04 Май 2022 9:27ч.

    как може да няма поне капчица достоинство колко време обществото се занимава с него и тои само говори празни приказки един човек да излезе на улицата да протестира значи има проблем не се замита с приказки а се подава веднага оставка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марин Маринов

    04 Май 2022 9:30ч.

    Въха на наглоста .Как него е срам?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хах

    04 Май 2022 10:29ч.

    айде и тоя реши да се обади.Смешни били твърденията.Що не идеш на кино да погледаш филма "8-те джуджета".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи