Гешев: Във времена на разпад на държавността ние сме последната преграда пред беззаконието и престъпността

Гешев: Във времена на разпад на държавността ние сме последната преграда пред беззаконието и престъпността

"Във времена на разпад на държавността ние сме последната преграда пред беззаконието и престъпността." Това каза в приветствие главния прокурор Иван Гешев пред Общото събрание на прокурорите за избор на членове на ВСС.

"Българските магистрати ще продължат да работят при всички законодателни експерименти, които някои наричат реформи. Законодателни експерименти, особено последните, цената за които предстои да платят българските граждани. Всеки един от кандидатите за членове на Прокурорската колегия има впечатляваща кариера и е достоен да изпълни задачите, които стоят пред Съвета, и да защити независимостта и интересите на всеки един от нас. Има и хора, недобросъвестни към българската съдебна власт и то, защото ние прокурорите, спазваме закона и реализираме наказателна отговорност на лица, извършили престъпления. Улисани в ежедневната си работа, забравяме за цената, която плаща всеки един прокурор, следовател, съдебен служител. Професията на прокурора е призвание. Всичко в нашата професия си заслужава, когато един човек, който смята, че сме постигнали справедливост, ти каже благодаря. Или майката на такъв човек ти се обажда на всеки един празник, казвайки: ние помним. Докато политическата конюнктура се променя, българските магистрати остават, за да работят", каза още Гешев.

В началото на Общото събрание бе представен Част 1 от филма “Прокурорите: воля, смелост, отговорност и справедливост”.

 

 

Коментари

 • Jfhcucucuc

  02 Юли 2022 13:25ч.

  Като сте последна преграда, арестувайте Кирчо и Кокорчо, бе тутманик недоклатен!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тоя знае само да рецитира като радко

  02 Юли 2022 14:45ч.

  Ужасно не ми е тъжно, че с тези приказки никаква риба няма да наловят. Глад, братче!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  02 Юли 2022 15:22ч.

  Като сте такива смели защитници, що не се самосезирахте поне веднъж, колкото за мили очи, за далаверите и нарушенията на международното право от кохортата на Киро ? Думи, думи, без дела и резултати! Керванът си върви, камилите си плюят, всички сме в лайнения кюп, ама на кой ли вече му пука.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи