Гешев: В най-безпрецедентната криза сме, тя е и конституционна

Гешев: В най-безпрецедентната криза сме, тя е и конституционна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Задавам си въпроса днес можем ли да проявим отговорност и кой в последните години поема отговорност към народа и държавата, защото тези които трябва да го направят предлагат само избори.

Говори се за реформи, срещу които стои разрухата, в това число и институции като прокуратурата и МВР.

Аз като главен прокурор няма да допусна това да се случи, да се заплашват жени и майки магистрати, върху колеги от МВР да има натиск, компроматна война, още по-лоши неща...

Това каза главният прокурор Иван Гешев след церемонията за първа копка на Паметника на българските юристи, участвали в спасяването на българските евреи.

Обвинител №1 коментира актуални теми, включително и за разпространената днес нова информация от прокуратурата за ОПГ-то на Красимир Каменов-Къро. Той говори за разрухата, която е завладяла българската държава и конституционната криза.

В най-безпрецедентната криза сме, тя е и конституционна. Инспекторатът на ВСС и ВСС са с изтекъл мандат. Задавам си въпрос кой има интерес от това. Интерес имат олигархията и мафията, тези хора имат интерес. Защо се закриха специализираният съд и прокуратура, това беше в интерес на престъпността.

Той беше категоричен, че тези които трябва да стабилизират държавата и да е поемат отговорност правят пети подред избори.

Днес в Белград са кацнали обвиняемите по NЕХО, може би там ще кацне и Къро. Явно не им достига финансиране. Да чухте какво е направило правителството, колко струва лобисткото законодателство, ако 400 000 струва отстраняване на висш полицай. Демерджиев да е реагирал нещо по въпроса?, попита Гешев.

В Белград от 2014 г. живее бившият банкер Цветан Василев. Обвиняемите по NEXO Коста Кънчев и Антони Тренчев от години са в Дубай, заради разследването са обявени и за издирване. Главният прокурор се пошегува, че скоро там може да пристигне и Красимир Каменов - Къро, Васил Божков и други обвиняеми.

"Сигурно ще си правят оперативка", коментира Гешев.

По-рано днес прокуратурата съобщи, че банкерът Цветан Василев заедно с Къро са в престъпна група, която се уговаряла да отстранява магистрати и полицаи.

"Няма да позволя магистрати и служители на МВР да бъдат заплашвани. Ако 400 000 лева или евро се дава за отстраняването на висш полицай, колко ли струва отстраняването на вътрешния министър или главния прокурор", попита Гешев.

Източник: epicenter.bg

 

 

 

Коментари

  • гласове

    07 Апр 2023 17:43ч.

    гешо а колко струва отстраняването на Бойко Борисов

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гешо

    07 Апр 2023 19:05ч.

    що, пак ли ще го отстранявате?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gulliver

    07 Апр 2023 19:46ч.

    Тъжната съдба на една малка, на никого ненужна, освен за пушечно колониика

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гласове

    07 Апр 2023 20:16ч.

    Гешо,нещо не си разбрал. Аз питам колко е дал да не го отстранявате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не може да бъде

    07 Апр 2023 22:51ч.

    А паметника на съветската армия ви пречи? Защо трябва да има паметник на юристи, които са защитавали евреите. Не е ли редно такъв да има изграден в еврейската държава? Ама че килими.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А кога паметник на Бай Ганьо ? А ?

    07 Апр 2023 23:25ч.

    А кога паметник на юристи, които са защитавали България ? А кога ще махнете тия проклети лъвове пред храма на Темида в София. Няма съдебна палата в света пред вратите на която да има, скулптури на тигри,лъвове,алигатори,орли,соколи,змии, носорози, хиени,вълци, китове и други зверове или риби. Лъвът е най съвършената биологична машина за убиване на по слабите. Този символ е пред българската съдебна палата в София. Пред храма на Темида,който е символ да доброто и справедливостта. . Но вместо това, лъвове - зверилник - брутално кръвожадните царе на животните ! Всеки който види това ,веднага разбира,че си има работа с кретени ! Това е всичко. Надежда тук всяка оставете. ще бъдете първо разкъсани а после и изядени. Просото кретени,ама прости и диви ,от най дивите кретени. Които удивително, искат рИформи в правото и имат дори представете си ядрени блокове за ядрена енергия. А кретени! Такова чудо няма дори и в Дубай,Шанхай и Абу Даби ! И изобщо не е чудно, да издигнеш паметник на американски летци бомбардирали София, трябва да си изключителен кретен ! Чудо ! Време е да издигнем паметник на българската простотия - На Бай Ганьо ! Ама много ще ни отива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • одата на радостта а

    07 Апр 2023 23:33ч.

    Правилно, в най безпрецедентната криза сме, но тя не е конституционна, та е умствена криза ! Когато има такава криза в социума, популацията бързо умира.Просто чезне необратимо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До предложилия паметник на бай Ганьо

    07 Апр 2023 23:47ч.

    Символите изразяват всичко. Петолъчките макар и сини и сиви са символ на "щатите", а ин-ян ДБ е символа на Ериксон. А ПП няма да ги коментирам, там символа е ясен, законът е врата в полето. Знам, че четенето на книги много обогатява кръгозора, речта, изразяването. Но не дава мъдрост и разум. А и се доказва, че човек с една велика книга Винету управлява умните и красивите. Не забравяйте, че съединените щати са създадени с изпратени там осъдени затворници, с бегълци от различни етноси, и всички те дружно унищожили месното население. Това няма да се търпи дълго време от справедливия създател. Ние сме били все в границите на държавата, не сме нападали чужди народи, не сме строили империи на злото. Едни лъвове ли ви подразниха? Демонстрирате интелектуално тесногръдие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Ганьо е уникат,национално богатство

    08 Апр 2023 0:32ч.

    Не ,лъвовете на дразнят , те изразяват кръгозора и разбирането ,манталитета,начина на мислене и поведение на тези които са ги поставили там,пред храма ,на място където искат да има справедливост, закон, мъдрост, изкуство на доброто,разум,човечност ,хуманност ,законност и морал. Проблема не е в лъвовете,проблема е в акъла на тези, които са сложили тези символи там където не им е мястото. Всъщност тази история е доста дълга но простотията помита всичко и историята по този въпрос се знае от малцина. Но нека оставим това на тъпотата , простотията и на Бай Ганьо. Това са реалностите. А За прецизност относно Америка, за да я разберете тази страна,трябва да разберете робството като система. робството като система и светоглед. Човекът като вещ. Притежаването на хора от други хора. Тогава ще разберете и конституцията на САЩ и т.н. и т.н. В 12 те български държави основавани от Българите през тяхната вековна история не е имало робство. Това е фундаментът от който трябва да се тръгне по отношение разбирането на Америка. А паметника на Бай Ганьо е все по актуален .Той ще бъде идеален и много ще приляга на българската реалност. Ама много .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи