Гешев: Рашков незаконно е придобил документите, които размахва, или те на са истински

Гешев: Рашков незаконно е придобил документите, които размахва, или те на са истински

 

Това обяви главният прокурор Иван Гешев по повод интервюто на вътрешния министър пред bTV, в което той показа документи, свързани с досъдебно производство срещу министъра на финансите Асен Василев.

Според Наказателно-процесуалния кодекс отдавна не се образуват досъдебни производства и наказателни производства срещу конкретно лице, уточни Гешев относно производството срещу Василев.

„Мога само да кажа за пореден път, че главният прокурор нито наблюдава, нито разследва, нито повдига обвинение, нито задържани освобождава. Има конкретни наблюдаващи прокурори“, заяви Гешев.

Според него има притеснителна тенденция за нарушаване върховенството на правото и правата на човека.

 

 

Коментари

  • Su38

    24 Март 2022 10:44ч.

    Ами щом са неистински, какво чака? Чл. 308 и следващи НК... Или толкоз си изпълнява задълженията Прокуратурата, която лицето управлява? По-скоро ми прилича на размахване на пръст, което няма нищо общо с охрана за законосъобразността и което още веднъж показва, че това лице няма място там, а прокуратурата няма място в съдебната власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen Gurko

    24 Март 2022 11:03ч.

    Значи знае, че са унищожени от тях и е сигурен, че Рашков размахва фалшификати. Така ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pontifex Maximus

    24 Март 2022 12:54ч.

    Гешев отново плещи глупости. Всяко престъпление има свой извършител/и. По тази причина се образува по престъпен състав и се привлича лице в качеството на обвиняем-по определение това би трябвало да е извършителят, ако няма усложнена престъпна дейност с подбудители, помагачи, съизвършители и пр.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    24 Март 2022 16:03ч.

    Обикновено първо се вижда престъплението и после се търси и уточнява извършителя. Но при комунистите е обратното, те се целят в хората с уважение към плурализма, християни, будители, консерватори и търсят престъпление, в което да ги обвинят. Всички комунисти ходят по студията и говорят против конкретни хора, насаждат омраза, но имат проблем да ги оклеветят и осъдят, да покажат вината им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    24 Март 2022 16:11ч.

    Винаги, когато се тръгва от насаждане на омраза персонално към човека, става дума за комунисти или тирани. За хора, които ненавиждат хора с други убеждения, можещи да попречат на техния монопол. Затова има кансел култура днес, имало е политически затворници навремето. Така действат днес левите неомарксисти прогресисти и русофилите, в основата на размириците са.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    24 Март 2022 16:16ч.

    Гешев е прав, че законът не отива срещу човек, а срещу извършено деяние. Но Рашков, който тръгва срещу Гешев персонално или срещу Борисов, не може да схване разликата между двете като мотив. Борбата със злото не е борба с човека, макар накрая да се намира извършителя, но изначално мотивът е изкореняване на злото. Зад злото не стоят само хора, има и други вдъхновители.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи