Гешев: Прокуратурата няма данни българската граница да се преминава срещу 50 евро

Гешев: Прокуратурата няма данни българската граница да се преминава срещу 50 евро

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Като главен прокурор на Република България заявявам, че прокуратурата не разполага с данни или доказателства за това, се казва в позиция на Иван Гешев. 

Ако партньорите от правоохранителната система на Нидерландия разполагат с данни и доказателства, главният прокурор на Република България Иван Гешев очаква те да бъдат предоставени по реда на международната правна помощ при спазване принципите на върховенството на закона. Това се казва в позиция, разпространена от пресцентъра на прокуратурата.

Главният прокурор уточнява, че "във връзка с изявлението на министър-председателя на Кралство Нидерландия Марк Рюте пред обществената медия NOS, че “иска да изключи възможността за незаконно преминаване на границата между Турция и Шенгенското пространство в България с банкнота от 50 евро”, като главен прокурор на Република България заявявам, че прокуратурата не разполага с данни или доказателства за това", продължава Гешев. 

Той призовава: “Ако нашите партньори от правоохранителната система на Нидерландия разполагат с такива, очаквам да ни бъдат предоставени по реда на международната правна помощ при спазване принципите на върховенството на закона”. България е правова държава, част от Европейския съюз и като такава спазва и защитава европейските ценности, напомня главният прокурор.

Позицията на Нидерландия за приемането на страната ни в Шенген предизвика вълна от остри реакции сред българските власти и политическите сили. На 8 декември Съветът на ЕС по правосъдие и вътрешни работи ще гласува с две отделни решения за разширяването на Шенген. Предвижда се министрите да гласуват за приемането на България и Румъния в едно решение и за Хърватия - с второ решение. За одобряване на решението се изисква единодушие.

Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

  • nan

    04 Дек 2022 9:04ч.

    целият ни "политически елит" е обиден на Нидерландия, че са казали истината... този с кубетомот снимката, никога а няма представа за каквото и да било.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не съм чул да казват истината

    04 Дек 2022 10:31ч.

    А тя е, че западният олигархичен елит не се интересува от истината. Егоистичните им интереси винаги са били на първо място.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    04 Дек 2022 9:37ч.

    А защо арестуваха началника на граничен участък Малко Търново и другарчетата му, нали защото са рекетирали талибаните взимали са им такса, и са ги пускали... Тези вчера с линейката как минаха на КПП Малко Търново и се качиха в линейката, срещу каква такса?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • види се нашите изуха гащите, а господаря ги изрита

    04 Дек 2022 9:50ч.

    прокуратурата не се е постарала да има данни; за малко ли неща си затваря очите; ние да не сме кьорави; освен всичко, ако искаха да ни приемат някъде, нямаше да има показно по преминаване на границата от бежанци, холивудски гонитби и трошене на полицейски коли; гешев заблуждава само и единствено себе си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • vld

    04 Дек 2022 9:55ч.

    Като няма данни за 50 евро...за колко имате...?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сава

    04 Дек 2022 10:07ч.

    В смисъл..? Само ние им прибираме по 200 евро, няма как да минават за по 50?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    04 Дек 2022 10:16ч.

    Ми да ми... минимум 2000 ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На една проститутка тарифата е по-висока! Тия еврогробари, за какви по точно ни смятат?

    04 Дек 2022 12:38ч.

    Големият въпрос е кой покани милионите мигранти 2015-та? Меркел, Рюте и Оланд. България не ги е канила. Ако Холандия, Австрия и Западът са притеснени от новата мигрантска вълна, да пратят армиите и полициите си на нашата граница. Това е евросолидарност. Как така Холандия и австрийският канцлер Файман ги канят 2015-та, а ние трябва да ги връщаме 2022-ра? И затова, че не можем да върнем поканените, няма Шенген. Салвини, като вътрешен министър в Италия, преди време върна кораб с мигранти и почнаха да го съдят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мариан

    04 Дек 2022 22:36ч.

    ++++++++++++++++++++ браво човеко! Ей тъй на "евро"извратения! !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    04 Дек 2022 13:20ч.

    Прав е. Виждате ли, че прокуратурата ни работи! Разследват. Установяват, че няма данни да се преминава за 50 евро. Сега ще почнат разследване за преминаване срещу сумата от 60 евро. И така докато установят срещу колко се преминава. После ще се решат да вземат ли мерки срещу конкретната сума. Работим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре го е рекъл

    04 Дек 2022 13:41ч.

    Ако имате доказателства, дайте ги, не дрънкайте. Апропо, за чий точно ни е нужен Шенген? Може ли някой да ми обясни като на простак. За да нарастнат "мигрантите" с два-три порядъка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ердоган

    04 Дек 2022 14:19ч.

    50 евро се дават на изборите, а не за емигранти. Нещо пак не са разбрали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • заза

    05 Дек 2022 3:40ч.

    ми прав си!:))))) Ама Рюте не му е работа всеки ден да следи какво се прави в България. Сметай, ако Боеко успее да ни е пак "премиер", как ще гледаме всяка вечер отново сериала "На всеки километър", ама не оня филм от края на 60-те, а сапунката на Севи Пи ар на Бойко, и всяка серия ще е "Глей Балтов, кви мантинели!" и псувни по "толупите, матряла", че не го "оценяват". Едно да му кажа на банкявското л...но - абе тъпак, всеки път като си сменям гумите пролет/есен има изкривена джанта.Карам по твоите "магистрали"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    04 Дек 2022 14:33ч.

    тоъ: азъ се правим нъ луд ну вие господин борисов се правити по добре (kaзъх ли нешту уважаеми европейски bg граждъни:подиграфкъ некаквъ ли е съ Ваз или нъпротив, мееееерси зъ коету ) Е ли е днес Уййййкиндъ или нъпротив:EEEE ли е !!!!!!! ( kak саму нъ английскипитъм ЕЕЕЕЕ ли е!!!!!)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фют

    04 Дек 2022 15:50ч.

    Ясно е, че фразата на г-н Рюте е образна. Освен това той има предвид нелегалните мигранти. През 2015 поканиха бежанци от войната в Сирия. Легални.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как така легални?

    04 Дек 2022 17:57ч.

    Говориш за през КПП с показване на документи и искане на убежище, както си е по женевската конвенция? Ти видял ли си такива мигранти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фют

    04 Дек 2022 20:09ч.

    Легално бяха приети тези, които бяха поканени в Германия през 2015. Бяха настанени, осигурено им беше образование. Доколкото знам и във Франция интеграцията им е организирана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма данни

    04 Дек 2022 19:17ч.

    А имаш ли данни за колко престъпления срещу българите сте си затворили очите от началото на протестите преди 2 години до сега! Страхливец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    04 Дек 2022 19:33ч.

    гешефт, ти за нищо съществени нямаш уинформация! Ни за чекмеджетат на тиквата, ни за корупцията, ни за престъпленията, ни за нищо! Въпросът е - кому си нужен ти, гешефт?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    04 Дек 2022 20:39ч.

    Не е изненада. Прокуратура, която признава, че датата на върху един документ не била съвсеме вярна, но документът бил истински, защото хората, съставили го, имали право на това, как ще си набави информация, дали има такса за влизане, дали тази такса е 50 евро или 200 евро? Въпрос на квалификация, най-малкото. Съвсем друг е въпросът, дали това не е гавра с България, за нея прокуратурата много активно помага с подобни нелепости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йово

    04 Дек 2022 22:33ч.

    Гешеффф, ти откакто си главен прокурор немаш никакви данни отникъде, тъй че споко, КОЙ ли пита ли нье?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • въпросТ

    05 Дек 2022 3:28ч.

    тоа никога нема данни за нищо! за какво ни е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедо

    05 Дек 2022 6:54ч.

    Ама разбира се, че нямаш данни, че 50 (пеесе!) кинта е тарифата за минаване на границата НИ! Доста повече е! Но другарят Рюте образно казва колко е лесно да се мина през плета, "построен" от Далавери Релсов... Един вид използвал е стилистичната фигура хипербола за дереджето по външната граница на ЕС! Което дередже не е било по-добро и по времето на банкянския баш бакан, въпреки безкрайните му и безсрамни хвалби...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи