Гешев: Политиците да свалят розовите очила и да видят бума на престъпността

Гешев: Политиците да свалят розовите очила и да видят бума на престъпността

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Главният прокурор Иван Гешев откри Общото събрание на административните ръководители в прокуратурата. До него е зам. шефът на прокуратурата и началник на НСлС Борислав Сарафов и говорителя на главния прокурор Сийка Милева

Няма магистрала или първокласен път, който да няма огромни проблеми, показала проверка на ВАП, съобщи главният прокурор

Ситуацията с престъпността е сериозна, по места, нивата растат до такива от 90-те години. Част от причините са обективни - икономически, социални. Надявам се, българската политическа класа да свали розовите очила и да види това, което виждат българските граждани, бума на престъпността.

Това заяви главният прокурор Иван Гешев на откриването на Общото събрание на административните ръководители на прокуратури от цялата страна.

"В голямата си част този бум на престъпността се дължи на съзнателни,  надявам се да не е така,  политически действия за възпрепятстване на търсенето на наказателна отговорност от лица, за които се предполага, че са извършили сериозни престъпления", добави той.

И продължи: "По българските пътища се води война. Съзнаваме, че това е въпрос на държавна политика, която липсва, за да бъдат постигнати ефективни резултати".

Гешев съобщи, че след разпоредена проверка на ВАП (след катастрофата на АМ „Струма“ - б.р.) за състоянието на пътната мрежа, констатацията била, че няма магистрала или първокласен път, който да няма огромни проблеми.

Според него "обективен фактор е, че МВР е в сложна ситуация".

"А ние с МВР сме скачени съдове - ако те не разкрият престъпление, съответно да ни подадат информация, няма как да се развива наказателното производство", добави Гешев.

"И тъй като всички са много щастливи от закриването на Специализираната прокуратура, в последните 4-5 месеца, някой да е чул за „реализирана“, ако използвам полицейския термин, организирана престъпна група за наркотици? Няма такива случаи", каза още обвинител №1.

Според него трябва да се направи всичко възможно "всеки в рамките на собствените си правомощия, да минимизираме щетите за българските граждани".

"А тези щети са ръст на престъпността", заключи Гешев.

 

Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • гешев досега спа

    16 Sep 2022 16:53ч.

    Сега и той взе да води предизборна кампания. Като трябваше да вкара кирил в затвора седеше и се правеше на разсеян.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лалю

    16 Sep 2022 18:14ч.

    А най-големите престъпници са мнозинството във ВСС, които избраха пешев! Ама това "главния прокурор" май не го коментирал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи