Гешев показа оставка и я скъса: От името на Борисов ми казаха да си мълча и ми предложиха да ме пратят посланик

Гешев показа оставка и я скъса: От името на Борисов ми казаха да си мълча и ми предложиха да ме пратят посланик

Главният прокурор показа оставка и химикалка пред медиите по време на първото си изявление, след като бе поискана оставката му. Но я скъса на дребни парчета в ефир, а после заяви: "Не ме е страх!" Това е опит за овладяване на събебната система, категоричен е той. Правя каквото трябва, а да става каквото ще, заяви главният прокурор. И не скри, че е имало натиск върху него да хвърли оставка. Преди месец получих завоалирано послание - казаха, че е от Бойко Борисов, да стана посланик в Израел или Турция, разкри Гешев. И предположи, че сигурно тогава е започнала подготовката на атаката срещу него.

А за атентата коментира: "Аз смятам, че това е целенасочен опит да бъде убит!"

"За мен думи като родина, чест, вярност към приятелите, означават нещо. Може да съм допускал грешки, може да съм казал нещо непремерено, но всичко е било в името на българските граждани. Вчера, след пристигането ми от САЩ, ми беше поискана оставката и ми беше казано, че някой ще натисне копчето "ентър" с някакви видеоклипове и затова е по-добре да проявя благоразумие, защото животът продължава. Имаше и лични отклонения, че съм сам. Не ме е страх. Съдията Фалконе е казал, че страхливият умира всеки ден, а смелият само веднъж."

Това обяви на брифинг главният прокурор Иван Гешев, след като номинираната за премиер Мария Габриел, а след нея и шестима членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, поискаха предсрочното му отстраняване.

Гешев демонстративно скъса оставката си пред камерите, за да покаже намерението си да остане на поста. 

"Политиката трябва да излезе от съдебната власт, където ддо този момент внимателно се опитваше да я ръководи в собствен интерес, а сега го прави безугледно", каза той.

"Всичко започна преди месеци. Тогава получих завоалирано съобщение, казаха, че е от Бойко Борисов, да стана посланик в Израел или в Турция и евентуално да имам политическа кариера, може би в неговата партия. Не го взех насериозно. Освен това, в Украйна казах, че ако Путин дойде в България, ние ще изпълнимк международните си задължения и ще го предадем на МНС. Не знам дали има връзка", коментира още главният прокурор.

Гешев каза още, че според него бомбеният атентат е бил целенасочен опит за убийството му. "Това, което се случи следващите дни го подцених - безобразна медийна атака срещу мен лично и срещу прокуратурата. Това продължава от т.нар. демократическа общност от години. Знаете кои са те", добави той и разкритикува предложеният закон за контрол на главния прокурор и го нарече "покушение срещу върховенството на закона и опит за овладяване на съдебната система в противоречие с всякакви европейски ценности".

"Сутринта на миналия понеделник мой приятел ми се обади, близък до ГЕРБ, и ми каза, че лицето Бойко Методиев Борисов му се обадил и го питал къде е семейството ми. Той е казал, че не знае къде е. Семейството ми е в една приятелска държава и една приятелска прокуратурата все още. Посъветвал ме е да спра да говоря. Помислих, че нещо му става на този човек, какъв му е случаят. И това подцених. Видях след това едно становище на моя заместник лицето Борислав "Боби" Сарафов. Обадих му се, той ми каза, че го е много срам, но няма какво да направи. Попитах го дали знае, че това не отговаря на истината, той каза: "Извинявай, ама разбери ме". Започнах да калкулирам какво ще се случи. На следващия ден - вторник, Сарафов каза, че отива да даде интервю при Силвия Великова, защото така го посъветвали и там заяви, че ще иска оставката на Ясен Тодоров. После ми каза, че това било само за пред медиите.

В сряда разбрах, не от него, че е внесъл предложение до ВСС да бъде отстранен г-н Ясен Тодоров, негов заместник, защото давал медийни изявления без негово съгласие. Имаме медийна стратегия, според която не трябва да иска такова разрешение. А и г-н Сарафов не ми е известно да е искал разрешения за своите изявления.

В четвъртък г-жа Габриел поиска моето освобождаване. Звъннах на един политик, жена, която познавам и считах за приятел. Каза ми: "Разбери ме, бях до нея и от нея го чух за първи път. Тогава ми стана ясно, че това са го знаели в много тесен кръг - лицето Бойко Методиев Борисов и още един-двама такива. Тук ме учудва позицията на ДПС, тъй като те са имали принципна позиция винаги", продължи с разкритията си Гешев.

"Преразказах много разговори, които проведох през последните дни по телефона и в къщата си - с политици, членове на ВСС и десетки магистрати. В петък говорих с лицето г-н Сарафов, той ми каза, че съм знаел какво става, нямало какво да направи и да ми каже повече. Звъннах на един член на ВСС, поговорихме си, питах го за смешните основания, той каза: "Човек, аз не съм го прочел, дадоха ми го и само за да мога да си подам оставката или да ме отстранят. Ама вика - по-добре, имаш семейство...", сподели обвинител номер едно.

"Обадиха ми се и ми казаха, че трябва да приключа делото "Барселонагейт" до петък", разкри още той.

"Реших да прекъсна служебната си командировка и планираните си мероприятия. След това получих послание, че ако до 10 часа не си подам оставката, някой ще натисне копчето "Ентър". Беше неподписано", разказа Гешев, но не съобщи кой му е предал съобщението.

"Всичко това много ясно онагледява държавата, в което живеем. И опорките срещу прокуратурата. Това, че аз съм всесилен. Това, че пазя ГЕРБ и ДПС и някои други. Ясно е какъв е политическият боклук в Народното събрание, съдейки по изявленията на т.нар. политици", заяви Иван Гешев.

"След като всички се обединиха срещу мен, това означава, че прокуратурата си върши работата в интерес на народа и закона", подчерта той.

"Ще довърша мандата си. За мен само едно има значение - българските граждани да имат сигурност и е време да бъде изметен този т.нар. политически боклук. Това не е моя работа, а на българските граждани. От моя страна, прокуратурата ще продължи да работи по същия начин", категоричен беше Иван Гешев.

 

Коментари

  • smb

    15 Май 2023 10:33ч.

    Тука няма Гешев ТЕАТРАЛНО си скъса оставката. Жалко щеше да влезе по-добре...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    15 Май 2023 13:09ч.

    Гешефта си намери майсторите де... Както каза Вацев, Боко ритуално го полага на дръвника сега - сватбен подарък за небесните ангели ПП/Доноснически щати и Брьксел/шорош/габи наебаби....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    15 Май 2023 21:49ч.

    Ние трябва ясно да си даваме сметка, че този формат е с оглед напъна да бъде хвърлена България във войната. Прокуратурата е ключово звено в РЕАЛНАТА власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правата лопата

    16 Май 2023 0:34ч.

    Няма Гешев, няма Мешев, всички “прокурори”, “следователи”, “съдии” са в един и същи кюп. Там ядат, там серат. Невинни няма! Оставките не ни интересуват. Заливаме с бензин, палим и забравяме. Всичко остава зад гърба ни и започваме на чисто! Който мисли, че не сме прави, да провери в имотния регистър име по име и да види кой, какво и колко е откраднал от нас. Колко хотела на първа линия, на морето има на имената на магистрати и техните роднини, колко офшорни сметки, колко имота в Халкидики, колко суперлуксозни возила……(много работа се отваря).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ......

    16 Май 2023 7:47ч.

    Г-н Bate Bojko Borisov след като Габриел иска с лошо освобождаването на Гешев, той да и отвурне с добро и да поиска нейното затваряне. Все за какво има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rattrack

    15 Май 2023 10:35ч.

    Взе да става интересно. Каскетът нещо се разсърди и сега може да разкаже нещо весело

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    15 Май 2023 12:02ч.

    не е тая фазата. сега се изживява като фалконе. по-късно, предполагам. ако се стигне до там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дядо Лико

    15 Май 2023 12:38ч.

    "Иване, кажи си, хората ще те разберат!" Крилата фраза от предишно политическо цирково представление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    15 Май 2023 10:36ч.

    Каскетът ще потъне, ама дано завлече повече със себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    15 Май 2023 10:43ч.

    Поредният цирк, който е предназначен да хвърля прах в очите ни, докато политическата мафия в България плете новата си кошница...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дядо Лико

    15 Май 2023 11:14ч.

    Цирковото представление е открито!!! Най-после ще видиме, че изживяващите се като "политическа мафия" са обикновен политически боклук !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има нещо такова!

    15 Май 2023 12:56ч.

    Онези, които са му подшушнали да направи това, са изключили един дребен факт! Бг граждани сме свидетели на тази политическа клоунада повече от 30 години! Не само сме им научили номерата на нашите клоуни, но ни и омръзнаха вече! Да видим какво ще последва? Нашия, дето се изживява за царевич е отмъстителен, но не е предвидил факта, че и господарите му са такива! Чакаме продължение на сагата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • F-тринаесе

    15 Май 2023 11:02ч.

    Прибързвате с коментарите за цирк. Казаха се тежки думи, които няма как да минат без последствия за една или друга страна. А и гърлото го стягаше през цялото време. Простакът от Банкя няма как да има здрав сън. Еврожирафът Габриел потъна, преди да влезе в басейна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съспенс. На сцената се появяват нови лица

    15 Май 2023 11:16ч.

    Лицето Бойко Методиев, лицето Боби Сарафов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • F-тринаесе

    15 Май 2023 11:19ч.

    Аха, проблясва милиционерски унизителн изказ, което ми харесва в случая.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахо

    15 Май 2023 11:04ч.

    За пореден път НАТФИЗ губи тежко в конкуренцията с Академията на МВР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха!

    15 Май 2023 13:08ч.

    Кукловодите са външни! НАТФИЗ няма шанс в този случай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За мен думи като родина, чест, вярност към приятелите, означават нещо

    15 Май 2023 11:14ч.

    Ми що тогава бЕга в щатите бе, Ваньо? К'во прави там, инструкции ли получи или клетвени декларации подписва?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ми то не може така

    15 Май 2023 11:15ч.

    задуски, обяди и вечери в комбинация с предателство. До сега крил какво крил, договарял се и пазарил, но сега вече има промяна в политиката на дълбоката държава. Докато бе с нея – добре: гони когото трябва, мълча за каквото не трябва и т.н., а сега палачинката се обърна. Да си припомним един друг случай на човека с многото апартаменти. Да, той си мълчи и договорката е в силата и очакваме каква ще бъде наградата му. С каскета как ли ще се развият нещата. Бог да пази Майка България от цялата сган продажници! Амин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • запъхтян

    15 Май 2023 11:20ч.

    Много беше запъхтян Борисов, едва ли е само от изкачване на стълбите. Нищо чудно, Гешев да поиска имунитета на лицето Бойко Методиев Борисов, както го нарича главният прокурор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • republic

    15 Май 2023 11:29ч.

    Милиционерски престрелки. И всичко в името на българските граждани. Пускам сълза...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Едва ли са такива!

    15 Май 2023 13:15ч.

    Сербезът е подписал със сигурност капитулацията на стадото, нещо което банкенският хитрец се опитваше да избегне до последно! Играта минава на ново ниво и няма нищо общо с нашите кукли на конци! Май дойде и нашия ред! В случая поговорката Преклонена глава, сабя не я сече, не мина! Наред са черноризците /или кафяворизците - все тая/ ! За съжаление!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разконспиратор на бездарни автори и клакьори

    15 Май 2023 11:34ч.

    До вчерашния ден имаше широка палитра хипотези. Рано е да се пеят тържествени арии, просто стеснихме кръга на възможностите. По-скоро бойко и Гешев НЯМА да се съберат на по питие и пура в Банкя и с лукави усмивчици да ни се надсмиват, какви големи тъпаци сме и как по милиционерски маниер са ни изработили. На този етап работният вариант № 1 отпада. Отиваме на Вариант № 2. Вадят се ножовете, двете страни застават една срещу друга и започват да се зъбят и да издават заплашителни звуци. В рамките на варианта има множество подварианти. Като се започне от бърза затихване и разотиване още преди да са стихнали заплашителните звуци, та до БРУТАЛНА БИТКА, при което литри кръв ще оцветят екрана и сцената. Имам лоша новина за андрейрайчевци, хараланчовци и андроловци. Този път техният вдъхновител и щедър търговски партньор вече наистина приключи с "голямата политика". Сценаристът на пиеската, която ни пробутват, се оказа средняк, режисьорът нефел и е бил тотална издънка при избора на актьорския състав, а пък насадените сред публиката клакьори до такава степен фалшиво са преиграли, че се отвратили всички и само са подчертали бездарието на авторите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тотална издънка при избора на актьорския състав

    15 Май 2023 11:42ч.

    С такъв материал разполага...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е само до материала!

    15 Май 2023 13:19ч.

    Почти цяла Европа се управлява от подобни актьори! Даже вече не е интересно да обяснявам защо! Всички, носещи глави на раменете си, разбираме за какво става въпрос! :(

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    15 Май 2023 11:35ч.

    Двамата възпитаници на Симеоново са като паяци в буркан. Ако Гешев проговори с партията Герб е свършено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо

    15 Май 2023 11:37ч.

    Сега да не вземе на "Буци и сие" да му се случи нещо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Огнян

    15 Май 2023 11:41ч.

    "Империята отвръща на удара" с препратка към "И сам войнът е войн"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Почеркът е един

    15 Май 2023 11:45ч.

    Местан, Цв. Цв...., използвани и изхвърлени. Ама с Гешев не се получи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    15 Май 2023 11:47ч.

    долнопробна вечеринка какви хора са по върховете на държавата срам и позор ако си беше подал оставката още в началото нямаше да му се налага да говори простотии сега

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    15 Май 2023 11:50ч.

    Каскетурата КАРЕНИН: "В понеделник, мой приятел, приближен до ГЕРБ, ми каза че ЛИЦЕТО БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ питал къде е семейството ми и посъветвал да спра да говоря. Семейството ми беше в приятелска държава, охранявано." "След това получих послание, че ако до 10 часа днес не си подам оставката, някой ще натисне копчето „Ентер“! Получих съобщение за това, беше неподписано, и когато се убедя кой точно е, ще ви уведомя. Колебанията ми в този момент свършиха!?" "Време е да бъде изметен този политически боклук! Това е работа на българския народ! От моя страна прокуратурата при спазване на закона ще работи независимо от всичко и какво ще ми коства това в личен план!" "Тук ме учудва поведението на ДПС, чието поведение граничи с предателство."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Започвам да се мразя

    15 Май 2023 11:55ч.

    Винаги съм бил против Гешев (по принципни съображения). Но това което става в момента е по-противно от самия Гешев. Направо отвратително! Да, сменете Гешев, но го направете както трябва, с аргументи, факти, доказателства, а не по нечие хрумване. Давате ли си сметка, как това руши държавността? Колкото гнусно тогава беше Гешевото нахлуване в президентството (към днешна дата може да има и друго мнение), толкова ненормална е атаката срещу него сега. Законът се гази с политически мотиви. Болни мозъци се състезават с партизански практики да решат безизходна ситуация, създадена от самите тях и да прикрият собствената си политическа импотентност. И да, вече съм на страната на Гешев! Неговото поведение е по-достойно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Недейте тъй бе хора

    15 Май 2023 12:05ч.

    Пълна обърквация! Какво ще пишат ПИКльовците на Недодялко Недосралков сега? Кого да защитават? Баце или Гешев? Сега си ….мамата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    15 Май 2023 13:12ч.

    Подкрепям Вашето мнение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Швейцарски диск"

    15 Май 2023 11:58ч.

    Не разбрах "швейцарски" или "германски"? Носеха се слухове, че "доказателството" изчезнало? Едва ли ще има сериозна съпротива от страна на предлагащите "постове". Ако предположим, че на "сакралните жертви" на татко Авраам Борисов Болгарский им е писнало да са "послушни отрочета", ще бъде опасно и за двета страни. Разумно е ББ да отстъпи, нарича се мъдрост. (ако не е някаква игра, разбира се)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Атентат, искане на оставка….не е ли малко прекалено наведнъж?

    15 Май 2023 12:00ч.

    Като знаем кой иска оставката на Гешев, не може ли да се досетим и кой седи зад атентата. Не е ли един и същ човек?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сделки разни

    15 Май 2023 12:19ч.

    Политическите приятели на Гешев се отметнаха. Предателството и низостта съпътстват цялата човешка история, тук няма новости и изненади. Особено пък в контекста на упражняване на власт. Обстоятелството, че сложиха първите думи от атаката в устата на Марчето, не са чак такава изненада. Марчето, горкото, то и без това въобще не знае на кой свЕт е! Надяваха се, че Гешев ще се подплаши от подсказката и ще подвие опашка. Да, ама не! Тук има още няколко неясни момента, които трябва да намерят развитие, та да видим по-ясно лагерите. Много важно - какво точно е правил Гешев в САЩ и с кого се е срещал там? А защо? Той обича да ходи в САЩ, а Брюксел неглижира, но Брюксел също има мнение по темата. 2. Каква е преобладаващата позиция на прокурорсктата гилдия (онези от ВСС насадиха само нездрави подозрения)? Юридическите качества на Гешев далеч не са водещ аргумент. 3. Какво е мнението на апарата и преторианците на Гешев? Нещо кака Сийка ми се губи през последните дни! 4. При събития като тези Гешев веднага трябва да си осигури политическа подкрепа, което въобще няма да е лесно. Предателството дойде брутално баш от НЕГОВИТЕ хора в политиката. Другите партии си бяха негови противници още от момента на номинирането му, но сега положението е много особено. Този ВСС може ли да освободи Гешев? А има ли право да го освободи? Отговорът въобще не е толкова лесен. Мен ми се привижда ново дело в КС. Процедурата ще бъде дълга, тягостна, мъчителна, с неясен край! Усещате ли накъде бия? Има напълно реалистична хипотеза НЯКОЯ ПАРТИЯ да сключи в момента ситуационен съюз с Гешев, да контрааткува мощно, а пък на някакъв бъдещ етап да се погрижат по подходящ начин за него срещу поста му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гешев няма приятили

    15 Май 2023 12:50ч.

    било то и политически..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    15 Май 2023 12:25ч.

    От 34 години върховете на държавата не са се тресяли така. Ситуацията е уникална за България. Това не е пиеска, а война. А на война, като на война. Зад едната страна стои могъща сила, което означава много. Брюкселци започват залеза си от днес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • недопечен

    15 Май 2023 12:42ч.

    Бруталната криза и усещането за безизходица, заклещване са буквално навсякъде. В ситуация като тази хората лесно губят ориентир и стават податливи на внушения, манипулации, буквално замъгляване на разсъдъка. Как иначе да ис обясним необясними дивотии. Часове преди да бъде даден мандат на герб и Марчето, трябва да се намери някой, който ще изкрещи и да ни извади от ступора! Ей, хора, събудете се, ТОВА Е НЕНОРМАЛНО! Държавата се пука по шевовете, разпада се, а вие ще давате мандат на Марчето и БХ?! Спрете! Нима не разбрахте, че Марчето и стоящите зад нея НЕ СТАВАТ! В Конституцията няма такова животно - експертен кабинет за 1 година, "институтът" джентълменство също отсъства! Преди малко пак проверих :). Нямаме си дори експерти и джентълмени! Тези приказки не трябва дори да се произнасят в общественото пространство, това е пълна дивотия. Как е възможно тези "изпечени" и "опитни" да не забелязват тези елементарни неща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе, да,

    15 Май 2023 12:33ч.

    евреите ни били виновни!...Сами сме си виновни, че си избираме все предатели, които гледат все чужди интереси, вместо българските, да ни управляват...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От мен да знаете

    15 Май 2023 12:34ч.

    На тая държава и липсва Кимон Георгиев, Дамян Велчев и Военната лига. Много липсва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде е Сийка?

    15 Май 2023 12:46ч.

    Гешев е лош артист, опитва се да драматизира - да се запише при Слави. Най-ми хареса че накрая се скри зад евроценностите, можеше да добави и световния мир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Охи

    15 Май 2023 12:57ч.

    Божкеее,един дебелак от "Наглите",навремето се сравняваше с Левски,тоя пръдльо сега се сравнява с Фалконе!Каква ирония!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Johanes

    15 Май 2023 13:05ч.

    Вероятно подготвят нов политически проект от американското посолство. "Видни хора напад Гешев, добрите българи го защитават и се ражда нова партия на мястото на Янев. Партия Възраждане ги плаши...отклоняват ни вниманието. Не вярвам на нищо което е свързано с американците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СИД

    15 Май 2023 13:10ч.

    Явно краварите са му дали гръб! Те, краварите,се правят, че нямат представа какво става в Губернията им, ама са чули: Атентат срещу Гл. Прокурор в страна от ЕС и наши подлоги! Стряскащо! И, са решили да го подкрепят. Ама, първо да вкара някой в пандиза и тогава ще му повярвам! "Бог с нами", ама с езическата червена връв на ръката, като Боко Тиквата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майска

    15 Май 2023 13:28ч.

    Гешев бил истински мъж, защитава го Веселина Томова, ай въх...Как ли си мисли, че някои хора ще забравят какви ги плещеше за него когато затри делото за Барселонагейт, за кюлчета, пистолети, Мата Хари и прочие глупотевини...Сега го защитава, щото Борислав Сарафов щял да пази Радев. Тая жена съвсем изкука, пазете се от нея. Ще млъкне само ако я направят вътрешен министър...А, Гешев е същия като всички продажници за едната пара и власт. Помните ли една жена как беше държана с белезници и лепенка на устата насред София? Кой го стори, същият нещастен Гешев, дето се борел с "боклуците в НС" Ами той е един от тях...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    15 Май 2023 13:45ч.

    Малцина се досещат за истинската причина, завъртяла днес опасни течения около бръснатата глава на Гешев. Трудността на тази шарада е поради това, че причината и следствието са силно темпорално раздалечени. Връзката между тях е от тип "ефект на пеперудата" - деликатно изменение в изходен параметър на нелинейна система може да доведе до драматични промени в по-късните й състояния. Метафора на тази зависимост е примерът с пеперуда. Тя размахва крилца в пристанището на Гуаджоу, а техният полъх може да доведе до торнадо в Сан Франциско. Аналогично са причинени днешните вихри около Гешевата глава. Преди две години той неразумно захвръли любимия си смарт-каскет марка "Clever head". Отрече се Гешев от каскета и в днешни дни виждаме последствията - гърмят бомби около автомобила му, той самотен седи на ветровита скала, а някой не спи, готви се да натисне копчалъка "Ctrl-Alt-Del" и да го опраска с 200.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    15 Май 2023 13:57ч.

    Как беше, "мачкай Гришо", та мачкай Гешо- удри с каскета, на където и да посегнеш все е мафия, ама айде първо свърши работа, после да се поздравяваме, да не стане като с тенесиста Димитров, накрая Гешев да си бръмчи по екзотични- приятелски дестинации, докато тука му се "радват"!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    15 Май 2023 14:19ч.

    Хляб и зрелища :) Когато хлябът намалява, се увеличават зрелищата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    15 Май 2023 16:11ч.

    Според Читателя, когато хлябът намалява, се увеличават зрелищата. Но и обратноно също е толкова вярно. Когато зрелищата растат, хлябът намалява. Ето конкретен пример. През 2023 година Гешев прави две опасни зрелища, две спиращи дъха акробатични изпълнения. При първото той минава с автомобил край избухващ взрив с мощност три килограма тротилов еквивалент. При втория Гешев стои самотен на ръба на скала, надвесена бушуващо море. Съвсем сам и гол е. В едната си ръка държи в каскет. В другата парченца от скъсаната си оставка. Бурният вятър е злодейски напира да грабне и каскета, и оставката му, и дори самия Геш. Това зрелище предизвиква знаменития майски спад на цената на хляба, когато той става по евтин от торта Гараш, сервирана с чашка Хенеси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Клоунадата съвсем не е лоша

    15 Май 2023 14:42ч.

    Хубавото е, че всички местни боклуци са заети със себе си и в тази битка, пре..ават евроатлантическите си сирове. Няма да е никак лошо да се самоунищожат. Пяната трябва да се отмие

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сполай ти,

    15 Май 2023 18:13ч.

    ама съм скептик по отношение на самоунищожаването. Но дори да стане, ако се отмие пяна 5-то качество, теорията и практиката показват, че на нейно място се появява по-мръсна пяна 6-то качество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    15 Май 2023 14:56ч.

    Гешо първо да спре да заеква и преглъта като лъже, че нема да може да издържи тест със детектор на лъжата и второ, изтърва момента да обвинява Путин - доволно стана за смях, а интерпол докато дойде да разследва, опърлената тревица ще порасне ? Такъв елементарен артист, а толкова сложна роля му дали ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калин Станков

    15 Май 2023 15:01ч.

    Подцених го Иван Гешев. Преди няколко часа той скъса оставката си и ще се бие. Не са "проработили" нито морковът - посланически място в Израел или Турция, нито тоягата - атентатът. Създателите и покровителите му го предадоха и той тръгва на кървава война срещу тях. Дали изобщо има някакви шансове, зависи от много фактори: Какво мислят зад океана? Подкрепят ли го прокурорите? Как ще реагират различните кланове на мафията. Така или иначе, животинският инстинкт за оцеляване на Бойко Борисов този път го подведе. И обратното броене за него най - после започва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Манол Кехая

    15 Май 2023 15:43ч.

    Нищо няма да се случи, Гешев ще бъде отстранен. Борисов стои много по-високо в мафиотската йерархия. Ще сплашат Гешев със семейството му, или компромати най-вероятно. Това с късането на оставката беше поза, за пред хората, а и за да се изтъргува по добре и по скъпо. Ще му платят една прилична сума и готово.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    15 Май 2023 15:07ч.

    Гешо, ако беше малко по-умен, нямаше да намесва Путин и Русия, за да изглежда автентичен, а така е семпъл слуга. Нискобюджетен театър по краварски сценарий, ма те ония са толкова кухи, че толкова си могат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милена Върбанова

    15 Май 2023 15:24ч.

    Как пък никой от тия овластени еничари-гьонсурати като Гешев, Боко, Радев - не се извини за нищо на българския народ! Защо Гешев, вместо да разиграва арогантни циркове, не помоли за прошка българските граждани? Защо днес не каза: "Народе български, досега бях престъпник, направих от съдебната власт гнездо на престъпници, лъжех те съм "инструмент на Бога", а бях оръдие на най-скверните мафиотски интереси! От днес реших да служа на Правдата и да очистя името си! Ще разоблича целия управленски гнилоч, държа ги в ръцете си! Ще обвиня с неоспорими факти в ръка, твоите предатели и убийци, Българийо! Дай ми възможност да го сторя и тогава ме съди! И ако и тогава не съм достоен за прошката ти, нека бъда низвергнат завинаги!" Ако беше направил така, щяхме да му дадем втори шанс. А то какво? Престъпник се заканва на престъпници и дири собствена мъст. Бил "мъж", "гордеел се, че е българин", щял да "измете боклука"? Вервайте си! Гарван гарвану око не вади!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не можеш да служиш на двама господари

    15 Май 2023 15:24ч.

    Не може от устата на евро-пед*, опс, евроатлантически подлоги да излизат думи като "с нами Бог", "Да живее България", "майка България", "народ" и прочие. Не им отиват. Само ще им в е дят Това не са думи ценности от евро-педе-атлантическия свят и "правилната страна на историята". В евро-педе-атлантическия свят няма Бог, Родина, народ, баща, майка. Геша да се определи къде е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бродяга

    15 Май 2023 15:43ч.

    Просто се опитвам да задам логични въпроси. Гешев безпощадно ще разтяга локуми в ефир,а вие си пригответе пуканките защото шоуто се очаква да бъде интерестно. "Опорките, че пазя ГЕРБ и ДПС и някои други, са неоснователни"-сериозно ли?? И кой от тях е в затвора или има заведени дела срещу някой от тях? Защо делото Барселона стои на трупчета вече трета година? Киро и Асен колко с колко милиарда загробиха България? Тях какво ще ги правиш след като се очаква да правят привителство с Мутрата?? И ако ти Гешев "ги почнеш" както тълпата очаква тук(особенно Томова) как ТЕ ще направят правителство?????? КАК??????? А това е първата и основна задача която е поставена от Нашингтон на боклуците? Има и други но това е основната и след нея следват други. Мислиш ли че Козяк ще ти разрешат да ги почнеш и те да не могат да направят правителство??????????????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лицемер

    15 Май 2023 15:52ч.

    Докато не започне да прилага Наказателният кодекс, Главния прокурор ще си остане най- обикновен каскетурчик. Нищо повече. Лош шоумен, какъвто си беше до сега. Гротеска. Има си цял раздел в НК за престъпления против съдебната система.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реката и клисурата

    15 Май 2023 17:52ч.

    Можем да отсъдим, че това което се вижда, чува, може да се прочете е доста сериозно основание за формиране на едно твърдение, че Гешев е проблем за България. Мнозина го твърдят отдавна. Дори хора, които са вътрешни в съдебната система и познават отблизо материята са най-убедителни. Трудно може да се забрави процедурата по избора му за Главен. Намериха се няколко достойни хора , основно съдии, които посмяха още тогава през 2019 г. да кажат обосновано "не". Беше очевидно, че Л. Панов ще каже не и това не беше изненада. Отказът на Керелска, Дишева и особено Шекерджиев и категоричната аргументация (понякога с треперещ глас) беше една приятна, неочаквана изненада. Трудно е да се забрави тънко подсмихващата се физиономия на Гешев, нахалните и високомерни думи! Особено отговорът към съдия Шекерджиев на мен лично ми прозвуча по особен, заплашителен начин. Знаехме какво се случва, но към онзи момент нямаше преки доказателства. Те също дойдоха на по-късен етап: настаняване във Вила 5 на Бояна и ремонт + обзавеждане за държавна сметка с/у безсрамни пари; атаката на Президентството; "шефе, то и Аз обичам да се правим на луд, ама вие, г-н премиер, се правите много успешно”.; Пи Ар Севи Бойко; търсенето на формален повод за неприемане на експертизите на снимковия материал; барселонагейт; имаше и други! Очевидно беше за какво става дума, макар и косвено. Гражданската информация винаги не достига, но нима това беше недостатъчно. Винаги съм се чудил как се случват този род взаимоотношения? Капо ди тути капи вика ли съответния субект, принуждава го да чака часове, после кара ли го да стои като наказан ученик прав пред него? После казва ли му в прав текст: Теб те назначавам за бушон! Няма значение, че се именуваш Главен Прокурор, твоята основна задача е да ме браниш дори с цената на живота си! Приемаш ли тази роля, която върви с маса бонуси, разбира се, но знай много добре, че втора покана няма да има?! Гешев очевидно тогава е приел, независимо от формата на случката, но очевидно е сега, че в някакъв момент е свалил автоматичния бушон от КАПО и сложил от онези старовремските, където ръчно можеш да монтираш около изолатора дебела медна жица от як мостов кабел. И сега сме на прага ДА СЕ СТОПИ ЦЯЛАТА ЕЛЕКТРИЧЕСКА ИНСТАЛАЦИЯ НА ВЛАСТТА! Тук има нещо много важно. Да, Гешев е проблем! Видимо всичко около този човек е проблем - образование, кариера, вид и поведение, държание и тон! ОБАЧЕ, ГЕШЕВ НЕ Е ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ! Той е разклонение, производно, последица! Нали знаете как се нарича основният (един от основните) проблем на България. Водата е подкопала, а бурята е повалила мощно дърво с голям дънер. Течението го е понесло, а в началото на клисурата дървото се е заклещило, около него са се закачили други дървета, клони, шума треволяци и какъв ли не отпадък. В резултат на това реката се е разляла и е заляла равнината преди дефилето. Дали пък името на тази река и тази равнина не е България?! Постепенно се е образувало блато, където са започнали гнилостни процеси и вече всичко неудържимо ВОНИ от буйна тлен! Възможно ли е да се отпуши речният ход и кое е главното условие за да се случи?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възможно ли е да се отпуши речният ход?

    15 Май 2023 19:14ч.

    Елементарно, става с взривяване на тапата от боклуците, предизвикали запушването.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗНАЕЩ

    15 Май 2023 20:35ч.

    Твърде вероятно е да арестуват Гешев https://mob.frognews.bg/article/271201/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-скоро ще арестуват или повдигнат дело срещу Борисов

    15 Май 2023 20:57ч.

    Зад Гешев не стои ли ДПС? Днес в изявлението си и Гешев, и Карадайъ използваха една и съща квалификация за ДПС - ПРИНЦИПНА. "Тук ме учудва позицията на ДПС, тъй като те са имали принципна позиция винаги", продължи с разкритията си Гешев. Мустафа Карадайъ отговари на Гешев за предателството: "Ние сме принципни, а някои го приемат лично". Принципно ДПС, а сега и техният инструмент Гешев клатят държавата. С каква цел?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой е измислил сюжета на този водевил?

    15 Май 2023 20:43ч.

    Според казаното от Гешев Бойко му предложил чрез посредник посланически място в Израел или Турция. В качеството си на какъв Бойко може да предлага на когото и да е дипломатически пост? Правителството е в това си качество, но то е служебно и е подвалстно на Румен Радев. Да кажем, че Бойко сформира правителство и тогава придобие такава власт. Ами след това? Как Бойко след това ще принуди Румен Радев да назначи Гешев за дипломат?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как Бойко след това ще принуди Румен Радев да назначи Гешев за дипломат?!

    16 Май 2023 0:38ч.

    Чрез селския тарикат Копринков. Просто е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разбира се

    16 Май 2023 0:39ч.

    Достатъчно е да се обади на чичо Гошо и готово!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    16 Май 2023 4:36ч.

    Ами ти бе, Гешев като си такъв родолюбец и българин що дириш през два дни у щатите? Айде стига с тия номера от селски вечеринки.. Оня пък "безстрашния" пожарникар е хванат за топкити и страх го тресе за авоарите му в чужбина.. изобщо цирк. Ако примерно се беше престрашил и заявил че съставя правителство с първа задача недопускане въвличането ни във войната с жива сила- току виж на другия ден орлов мост се задръстил от поне 200 000 обезверен народ в негова подкрепа.. А той- евро лигавщини- Габриел, Мабриел, Жизел.. Изобщо продухана история - никой не им се връзва повече на смешките. Ще ни затрият- на това служат те.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи