Гешев поиска оставката на прокурора Бисер Михайлов, чийто син тормози Перник

Гешев поиска оставката на прокурора Бисер Михайлов, чийто син тормози Перник

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Главният прокурор поиска оставката на бившия пернишки, а в момента - редови, прокурор Бисер Михайлов. Това става известно от изявление на Гешев, публикувано на сайта на прокуратурата. Повод за исканата оставка е случаят със сина на Михайлов - Васил, който в момента е под домашен арест, съобщава БТА.

Това, пред което всички ние, гражданите, сме равни в една правова държава, е законът. Има обаче едно нещо, което стои дори над Конституцията и законите. Това е моралът, посочва Гешев

С ясното разбиране, че ние прокурорите, останали като единствената преграда пред престъпността, трябва освен да защитаваме хората, и да даваме пример, казва Гешев в изявлението си.

Повод за исканата оставка е случаят със сина на Михайлов - Васил. Той е обвинен за това, че на 9 април в близост до детска площадка в Перник, е нанесъл много удари с юмруци и ритници в областта на главата на мъж и го е порязал с нож в областта на лявото око, вследствие на което му е причинил средна телесна повреда. След това обвиняемият се заканил с убийство на жена, като размахвал нож пред лицето ѝ.

Михайлов е обвинен и за това, че на 11 юни в близост до заведение в Перник, е нанесъл редица удари с юмруци в областта на главата на друг човек и му е причинил телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди.

В момента младежът е под домашен арест, а проверка, разпоредена от министъра на правосъдието Крум Зарков установи, че има нарушения. 

По-рано днес пред Нова ТВ Зарков обяви, че проверката по случая е установила нарушаване на домашния арест от страна на Васил Михайлов. Вероятно е излизал от дома си, коментира Зарков и посочи, че в един от случаите става дума за около 40 минути. МВР, прокуратурата и съдът вече са уведомени.

Източник: БТА

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи