Гешев поиска имунитета на Борисов, за да му бъде повдигнато обвинение

Гешев поиска имунитета на Борисов, за да му бъде повдигнато обвинение

Главният прокурор Иван Гешев е внесъл в деловодството на 49-то Народно събрание искане за сваляне на имунитета на Бойко Борисов, който в момента е народен представител. Това се разбира от съобщение на Софийската градска прокуратура.

Предложението е направено от наблюдаващ прокурор от Софийската градска прокуратура и по него се посочва, че по делото е необходимо да бъдат извършени действия по разследването, включително и привличане в качеството на обвиняем, които са с характер да засегнат правната сфера на народния представител.

С решение на Централната избирателна комисия от 8 април 2023 г. Борисов е народен представител и се явява лице с имунитет. Според конституцията наказателно преследване срещу народен представител може да започне само с разрешение на Народното събрание или при писмено съгласие на Бойко Борисов.Предложението, което бе направено от СГП, а сега е подписано и от главния прокурор е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно в медиите като "Барселонагейт", по което са събрани доказателства за пране на пари.

"От доказателствата, събрани в хода на досъдебното производство, може да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина", се съобщаваше в краткото съобщение на прокуратурата преди няколко дни.

 

Коментари

  • мишкуване

    02 Юни 2023 20:38ч.

    Ще бъде интересно, да гледаме, как един едър мъж ще се крие като мишка до Десислава Атанасова на първия ред на парламента. Борисов каза, че Гешев не може да го страхува, но ще видим дали пък Борисов ще мишкува и ще отказва да си дава имунитета. Ако счита, че е невинен, съдът ще го оправдае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    02 Юни 2023 22:16ч.

    Борисов вече каза, че няма да си даде имунитета. Очевидно, част от сделката между ГЕРБ и ПП е да гласуват за запазване на имунитета му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    02 Юни 2023 20:38ч.

    Това е Лакмуса на съдебната реформа, лицето Тиква, да бъде съден, иначе всичко друго е препиране и къпане, а ППДБ, се явяват теляци които са намислили да правят теляшки номера с палеца, докато го къпят Боко, ама и той ще им върне номера после с двеста, абе направо от балкански кенеф, искат да направят джендър баня за всеки... Но ще бъде изчистено всичко и изкъпано, подобаващо, щото аман от мърсотия и боклуци!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Блажени са верующите

    02 Юни 2023 20:56ч.

    Докато ФАЩ е жив и невредим, нямаме опция да не сме колония. Никаква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    02 Юни 2023 20:58ч.

    ББ няма да даде писмено съгласие, защото е страхлив, независимо, че твърди, че е смел-винаги в напечени моменти се крие зад някоя жена. Нар. събрание ще се включи в играта, като направи комисия(по европ.образец)....или направо ще гласува с НЕ, защото ББ клекна пред ПП/ДБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор ошенко

    02 Юни 2023 21:00ч.

    Ха сега да те видим банкянски нерезе, смели бистришки тигре, невинен мафиоте как ще се криеш в кьошетата на парламентето като мишок! Нали си невинен бе, селски тарикатино! Нали си невинен! Защо като другите не си дадеш имунитета! Нали "четири папи" са те галили по празната тиква! Дай си имунитета, пък каквото е решил "началника" това да стане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    02 Юни 2023 21:05ч.

    Мислех, че просто го подчиняват, ама не... взимат ГЕРБ от БОКО и я дават на Кокорчо ??? ай честито!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мнозина ще рупат рукола, нали е европейска зеления))

    02 Юни 2023 21:45ч.

    То и Кокорчо, и Кирчо ще бъдат клиенти на прокуратурата. По-добре е двете мафиотски коалиции да се разпаднат, за да си отдъхне народеца клет. Защото засега остава само горчивият вкус на рукола... без мазнинки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BoJkO

    02 Юни 2023 23:22ч.

    Борисов е беглец от правосъдието,но повече от съвеста си.теглото му е голямо,особено за неразкритите убийства на прехода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    02 Юни 2023 23:39ч.

    Гешев! Поздравявам те с песента на Георги Станчев - Ти ужасно закъсня. Желаещите да чегъртат Борисов се изпариха "яко дим". И колкото да се шегуват, че си нямат доверие, скоро така ще се сплотят, покрай общия келепир и под одобрителния поглед на козяк, че не можеш ги пина баце, киро, кокорчо и сие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    02 Юни 2023 23:44ч.

    Мисля, че сте прав. За съжаление ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пипетата ще са телляци на Борисов

    02 Юни 2023 23:40ч.

    Ще го изпират (къпят). Не им завиждам. Ще разберат по трудния начин как се къпят 200 кила гранясала сланина. Дълго ще има да обясняват на избирателите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сделка

    03 Юни 2023 0:28ч.

    Слушам големият противник на Борисов - Атанас Атанасов в "Панорама" по БНТ. Не иска да каже, как ще гласува за имунитета на Борисов. Явно има сделка за пазене на Борисов. Отвратително поведение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи