Гешев остана по-малко от 20 минути в залата на ЕП в Страсбург. Ще изчака решението на Радев и КС

Гешев остана по-малко от 20 минути в залата на ЕП в Страсбург. Ще изчака решението на Радев и КС

Снимка: БТА, архив

"Каквото имам да кажа, ще го кажа в България", това заяви главният прокурор Иван Гешев, след като беше изслушан на закрито заседание на Мониторинговата група за демокрация, върховенство на закона и основни права на Европейския парламент в Страсбург. Извънредната среща бе посветена на ситуацията в България. "Ще изчакам решението на президента Радев и Конституционния съд и каквото имам да кажа, ще го кажа тогава", каза още той. Гешев остана в залата по-малко от 20 минути, пише "24 часа". 

"Обсъждахме важни въпроси като правовата държава и върховенството на закона, корупцията по високите етажи и всичко, което интересува нашите европейски партньори", коментира още главният прокурор.

В понеделник с 16 гласа “за” и в негово отсъствие Пленумът на ВСС гласува Иван Гешев да не е главен прокурор и предложи на президента Румен Радев да издаде указ за освобождаването му. По същото време Гешев вероятно вече бе пристигнал в Страсбург, където днес се очкваше да направи разкрития за корупция. Румен Радев няма срок, в който да подпише или не указа за отстраняването на главния прокурор.

Мониторинговата група на ЕП е създадена през 2018 г. след убийството на журналистиката Дафне Галиция в Малта. Целта й е да проследява процесите в държавите членки, в които е установено, че има проблеми с демокрацията, върховенството на закона и гражданските свободи. Тя е малка, но с огромно влияние. Състои се от едва 14 евродепутати – по двама представители на всяко политическо семейство.

Източник: "24 часа"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Truman

    13 Юни 2023 14:26ч.

    Съдба БЪЛГАРСКА - да избираш между Гешев и Борисов/Шиши!!!!!!..... АБСУРДНО. ПОГНУСАТА на Сартр...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясно

    13 Юни 2023 15:50ч.

    Мафията е изпратила отрязана конска глава. Бедни ми Гешев, ами да го беше казал досега 100 пъти, а ти се инатеше като магаре. Сега вече няма да ти позволят да кажеш нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смешници

    13 Юни 2023 15:54ч.

    И Рашков и Гешев са един дол дренки. “Зная, ама няма да кажа”. Е, й? По някое време им затварят устата и после вече нищо не си спомнят. Циркаджии, поплювковци. А те всъщност знаят това което ние всички знаем отдавна, но не сме били на тяхната овластена позиция, да упражним закона в интерес на държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    13 Юни 2023 14:35ч.

    Важното е за мат'ряла да има някакво нискокачествено шоу докато му го нач''кват в страната му, а Рашките - в Усрайна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчо

    13 Юни 2023 14:37ч.

    Ей такива смешници са всички - докато са в далаверата, лижат какво ли не. Като ги изкарат от далаверата, стават много принципни и започват да се изкарват големи борци за правда. Или казано по класически начин - Ривеш, а? Ривеш! Га яди кифтетата ни рива!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитен

    13 Юни 2023 14:41ч.

    Някой знае ли Гешев как е с чуждите езици?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    13 Юни 2023 15:00ч.

    не е неоходимо, българсият език е официален език, както и на всички ЕС страни. всеки може да нпише сигнал на български език, въпросът е, че ЕС е гнила , корумпирана кочина и самите те, начело с онази тения са за политически разтрел

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мона

    13 Юни 2023 14:45ч.

    За него предполагаме, че знае. Но за Борисов, който е в комисията по външна политика, сме сигурни, че не знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колеги от форума,докато ние

    13 Юни 2023 14:52ч.

    тук въздишаме и се гърчим за Гешев или ти е идиото Кирчо и Ася ВасилевА,в Северна Европа тайно и полека премахват хартиените банкноти,налага разплащания само с карти и така лека полека поставят цялото население на Швеция,Норвегия и Дания в зависимост една единствена карта и така започват да губят тия хора самостоятелност!Достатъчно е правителството да не ти приведе заплата/пенсия на картата и човек увяхва моментално!Тарикатите от Брюксел,Лондон и Вашингтон ни готвят това нещо и за тук и по този на и мошеници като Борисоф,Методиев и цялата сбирщина около Петков/Василева ще ни мачкат както си поискат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нека

    13 Юни 2023 16:37ч.

    Като спре тока ще ги питам тая карта кво ша я правят? За това сме им трън в очите, защото мнозинството не си продадохме земите и така се получава, че сме самодостатъчни. Пък нека някой посмее да ми каже, че земята няма да е моя... Ще им е за последно. Българинът за това е оцелял всичката помия от византийско време. Ние сме Божии народ и имаме уникален инстинкт за самосъхранение. Продажниците да му мислят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хазин

    13 Юни 2023 15:15ч.

    ЕС е тоталитарен строй, когато трябва затварят двете очи, ушите. Всички тези структури за натиск са някаква инквизиция, много рядко истински разследват. Младите се взеха,има амин от САЩ и ЕС, ще и дадем самолетите, С 300, евентуално и деца за фронта. Така да няма да предприемат нищо срещу Гешев. Техните комисии, магистрати са като нашите, само друг клан. При нас са на Рапона, Пеевски, Прокопиев, там са Сорос, и разни други знайни и незнайни ложи..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • график

    13 Юни 2023 15:40ч.

    Правилно Гешев попита кадровиците от ВСС има ли график от Борисов и Пеевски за неговото освобождаване. Наистина е имало и той е бил, да бъде освободен преди изслушването в ЕП. Независимост на кадровиците от ВСС няма и това се видя. Освен, че Борисовата мафия е натиснала бутона на кадровиците от ВСС, то бутонът е натиснат и на евродепутатите от ГЕРБ, които скочиха веднага на амбразурата да бранят Борисов и да провалят изслушването.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    13 Юни 2023 15:42ч.

    Всички правим грешки. Не им знам номерата и схемите, друг тип човек съм, и не ме интересуват, но все пак г-н Гешев СЕ ОПИТА да им се противопостави. Резултатите през последните 30 години са налице - родината ми България, прекрасна земя и добър народ, са превърнати в посмешище. И затова не са виновни само т.нар. политици. За това друг път!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Битката между Първо главно и Второ главно управление У"ПРАВИ

    13 Юни 2023 15:50ч.

    блестящо народ и държава - вървим към изчезване и закриване. Браво на пичовете от националната сигурност защитаваща държавата и българската нация! Браво дано са щастливи с богатствата и иманетата, които придобиха от труда на Народът!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Медиен кич

    13 Юни 2023 16:23ч.

    Тази пародийност и монтирани смехове във видеото са унизителни. Ами уж се занимаваме с неща за пораснали хора, а медиите третират зрителите като хлапаци, които могат само да се присмиват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    13 Юни 2023 16:35ч.

    Гешев в главата е като топчето на черещовото топче...а Веска беше заредила кашони с уиски да черпи по случай чистите ръце, сега пак сама трябва да ги пие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    13 Юни 2023 16:37ч.

    Странно е, че все още има наивнци, вярващи, че някаква странна задруга от Страсбург ще оправя олайненото българско настояще. Името на задругата - "група на европейския парламент за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права" - издава, че това е класическо чиновническо сборище от гъзодрапи. Обучени са винаги да имат сериозни, отговорни и угрижени физиономии. Най-смисленото им занимание е да чешат задиците си, чудейки се къде да вечерят и с кого да се съешат. Лаура Кьовеши е от същия дол дренки. А драмата с клетия Гешев навлиза в ново действие. В него ще видим безжалостното тричане на Негово Главнопрокурорие. В предишното той бе опраскан от коварния Тиквун. Запомни се великолепната игра на актьорите, особено в сцената, в която Негово Висотиквие заклещи Гешев до любимия му мултитемпературен охладител за вино. С класическа маневра, от позиция стоешком, Тиквун сръчно премина към високоскоростно опраскване през гащите, известено още като "Пура на разсъмване", Банкянски вариант. За зрителите, които не са видели сцената - ето краткото й описание. С разпалена пура Тиквун застана зад опрасквания и без никакви любовни прелюдии рязко и до откат му го натакова. Започна с начална скорост около 80, като постепенно я увеличаваше. От време на време дръпваше от пурата и натискаше газта. Щом мина 180, пущекът от пурата вече започна да излиза не от устата на Тиквун, а от ушите на опрасквания. Този номер, освен Негово Високотиквие, е по силите само на Махариши Свами Дев Мурти. Казано накратко - дорде се Гешев натута, Боко му го набута!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рицар на Печалния Образ

    13 Юни 2023 17:28ч.

    От сърце се смях на поредното артистично превъплъщение на Доцента. Всъщност смехът ми заглуши хлоповете. Тъкмо съпреживявах трагедията на този Рицар на Печалния Образ, който си въобразява, че след като има в папката си железни доказателства, то Истината е на негова страна. Да се уповава човек на европейския или американския боклук в търсене на съпричастност и справедливост е тотално загубена кауза. Там ИСТИНАТА няма никакво място, това е свърталище на отровни твари! В мига на научаване, че Гешев иска да ги набърка в лайната на Бойко, блюстителите на закона и етиката от Европа са си запушили ушите и очите и са започнали неистово да издават звуци, наподобяващи линейка! Посланието е било ясно: не искаме въобще да знаем! Ти какво искаш бе, Гешев?! Заради твоята "правда" да бутнем цялата къщичка?! Системата не работи така и ти много добре го знаеш, защото Бойко те беше направил елемент от нея, живя на държавна издръжка в Дом № 5 на правителствената резиденция, нали?! Еврочиновниците също са интегрирани по специфичен начин в констукцията. Бутнеш ли къцичката, дори част от нея, цялата конструкция се компрометира. Отвън стоят други гладни, които са готови на всичко за да заемат местата на подслонените. Всичко живо мижи и мълчи и така възпроизвежда изгодната за всички омерта! Тръгнало нашето момче, че да търси Правдата! И с неговата правда да отнеме тлъстите пособия на дебелогъзите и охранени пазители на Галактиката. Ти луд ли си бе, момче?! Това е прочел Гешев в очите им! Е, ако от Вашингтон получим ИНТИФА, или поне намек - това коренно променя цалата постановка - тогава ще слушаме, дори ще те погалим по голата тиква. Обаче, виж оправи се някак с американците и моля те, махни тази червена вратовръзка на слончета - не е модерна! Виж там нещо синичко с дълги и остри уши!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • юю''юю'

    13 Юни 2023 18:21ч.

    Скандалният американски агент антихрист иваноф нарече борисоф: шефе, ЧРД, подаръкът ми е главата на гешеф падна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трендафил

    13 Юни 2023 18:51ч.

    Помните ли как Александър Йорданов бранеше Гешев от Чобанов? Сега бързо усети посоката на вятъра и му писал отворено писмо на не ходи в Страсбург

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Засегнал е най-милото ви

    13 Юни 2023 19:05ч.

    Представям си ако Путьо увисне на въжето какво късане на рубашки ще има тука.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    13 Юни 2023 19:34ч.

    Вий за кого сте, Ваша милост? За Тиквата или за Каренин с каскета?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи