Гешев иска КС да тълкува разпоредбата за импийчмънт на президента

Гешев иска КС да тълкува разпоредбата за импийчмънт на президента
Главният прокурор Иван Гешев иска задължително тълкуване на разпоредбата от Конституцията, свързана с имунитета на президента и вицепрезидента. Това става известно от информация, публикувана на сайта на държавното обвинение.

 

Кога прокуратурата може да образува досъдебно производство срещу президента въпреки имунитета му, какво следва да прави после с това разследване и що е то държавна измяна, която пък е основание за импийчмънт на държавния глава. По тези въпроси главният прокурор Иван Гешев е изпратил искане за задължително тълкуване от Конституционния съд. 

 

В искането си до КС главният прокурор е отправил запитване за изясняване на три въпроса: дали се припокрива понятието "държавна измяна" с престъпленията по глава първа от НК "престъпления против републиката", в раздел "Измяна"; каква е разликата между понятията "държавна измяна" и "нарушение на Конституцията"; включват ли в съдържанието си някое от понятията "държавна измяна" и "престъпления против републиката" извършването на престъпление, различно от предвидените в раздел "Измяна", глава "Престъпления против републиката", ако да, в кое от двете и има ли изисквания относно вида на престъплението.

 

Главният прокурор иска още и тълкуване от Конституционния съд за това дали е законосъобразно извършването на проверки и образуването на наказателно производство при признаци за извършено престъпление от страна на президента или вицепрезидента. Иван Гешев посочва още, че според него наказателното преследване трябва да бъде спирано, а не прекратявано, когато е срещу въпросните фигури.

 

На сайта на Конституционния съд е публикувано кратко съобщение:

Днес, 27.01.2020 г., Конституционният съд образува конституционно дело № 1/2020 г. по искане на Главния прокурор на Република България за даване на задължително тълкуване на разпоредбата на чл. 103 от Конституцията на Република България.


Докладчик по делото е съдия Мариана Карагьозова-Финкова.

---

Чл. 103.

(1) Президентът и вицепрезидентът не носят отговорност за действията, извършени при изпълнение на своите функции, с изключение на държавна измяна и нарушение на Конституцията.

(2) Обвинението се повдига по предложение най-малко на една четвърт от народните представители и се поддържа от Народното събрание, ако повече от две трети от народните представители са гласували за това.

(3) Конституционният съд разглежда обвинението срещу президента или вицепрезидента в едномесечен срок от внасянето на обвинението. Ако бъде установено, че президентът или вицепрезидентът са извършили държавна измяна или са нарушили Конституцията, пълномощията им се прекратяват.

(4) Президентът и вицепрезидентът не могат да бъдат задържани и срещу тях не може да бъде възбудено наказателно преследване.

----

Пълния текст на искането на главния прокурор до Конституционния съд четете ТУК

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • milevan

  27 Яну 2020 11:01ч.

  развихри се вишински

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А какво излиза сега?

  27 Яну 2020 11:03ч.

  Излиза,че най-главната фигура според прокуратурата е самата прокуратура, а над шефа и е само Господ! Нямаме нужда от цар, има кой да коли и беси. Независимо, че не е избран от народа, а от управляващата върхушка, която пък е избрана от по-малко от 10 % от стадото. Докато Президентът е избран от болшинството от българския народ! Демокрация е, бе?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Констатация

  27 Яну 2020 11:03ч.

  Президентската кампания започна с една година по-рано, вероятно за да завърши както трябва...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стадото да продължава

  27 Яну 2020 11:04ч.

  да спи, докато го изколят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ясно е, че

  27 Яну 2020 11:06ч.

  не напразно се разходихме до америчко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тълкуване на разпоредбата за импийчмънт на президента ???

  27 Яну 2020 11:08ч.

  Това звучи като заплаха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радев пречи на нечие посолство

  27 Яну 2020 11:10ч.

  Следва интелектуална битка! Надявам се народът да е печелившият.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БАЙ ХОЙ

  27 Яну 2020 11:10ч.

  А кога ще върнете и ЧЛЕН 1). ??????????????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да се разбира ли

  27 Яну 2020 11:11ч.

  Че искат да попречат на Радев да се кандидатира втори път?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ще не ще

  27 Яну 2020 11:12ч.

  Радев трябва да прави партия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕДИНЕНИЕТО

  27 Яну 2020 11:15ч.

  Подразни някой, който не е очаквал да се включи..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Ще не ще

  27 Яну 2020 11:16ч.

  Тя партията вече се показа, те затова бързат да я захлупят, защото се страхуват . Явно краварите наистина целят унищожението на народа български!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • haho

  27 Яну 2020 11:19ч.

  Милиционера ГешеФтар се развихря.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • https://www.youtube.com/watch?v=8g4D6rL0Q5M

  27 Яну 2020 11:22ч.

  "ЗАБЛЕЯЛО МИ Е АГЪНЦЕ" - Борис Машалов - 1,874,868 views• Новия химн на България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ГД (Години Добри), ВЧ (Всичко за Човека), ТЖ (Тежък Живот)

  27 Яну 2020 11:22ч.

  За гешефта, да попитаме: Гешев има ли нещо общо с онова фашистко ченге Гешев, дето преди Девети вербува Тодор Живков? А Баце какво общо имаше с другаря ТЖ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Демокрация, сър!

  27 Яну 2020 11:29ч.

  по амерички... Само този цирк ни липсваше... Ще гласувам с двете ръце за импийчмънт на виновника за разрухата на България: по-точно за екологичната трагедия, кризата във водоснабдяването и за злоупотребите с концесионните договори / къщи за тъщи и т.н. престъпни шуробаджанашки изцепки... Но това не е сегашния президент, а Бойко Методиев Борисов и шайката му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • https://www.youtube.com/watch?v=SU-4qS5xQJs

  27 Яну 2020 11:30ч.

  Вчера пак го гледах и все още е актуално... кво вика, българина умее да надушва мършата и не я понася. Може да не прави нищо, но мърша не търпи! Гешев може да има в ръкавите си материал за цялото БСП, но за Президента Радев няма, затова и умират от страх!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  27 Яну 2020 11:30ч.

  прокурорът преиграва с шпионските скандали и сега с ген радев

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изглежда херо не си е харесал

  27 Яну 2020 11:31ч.

  снимката ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОМЕНТАР

  27 Яну 2020 11:33ч.

  Фактът,че веднага след избирането му Гешев са захваща за президента, говори че е започнала акция по неговото дискредитиране. Той продължава да бъде трън в очите на Борисов,който до ден днешен не може да преглътне съкрушителната загула от него. И за най-незаинтересованият човек в страната е ясно,че Радев трябва да бъде елиминиран без значение на средства и методи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не на борисов, той е една шпинга умрела

  27 Яну 2020 11:37ч.

  на краварите не се харесва Радев...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дост-о-ев-Ски-Банско

  27 Яну 2020 11:39ч.

  Змията хапе най-люто, когато е настъпена. А змията е заклещена яко. Никой не може да спре разместването на тектоничните плочи. Мафията си назначи главен прокурор, който да и осигури последна глътка въздух и нужния комфорт, за да доопоска държавата преди да настъпи възмездието. А то е неизбежно. Даже си доведоха покровител от САЩ, който да пише сценариите на пошлия им театър. И идването на онази с фалшивата кристална топка, която само преди седмица заплаши света с нова глобална криза, също не е случайно. Да не забравяме как се добра до поста си. Сега наблюдаваме активните мероприятия на двамата единствени кандидати. Няма нищо случайно в сихронизацията на действията им в последните дни. Предстои последно изтръскване на пробития чувал, преди да се чуе грохота. След тях и потоп. Как се нарича главен прокурор, който вместо да разследва престъпленията и корупцията на правителството, което не прави нищо без благословията на Кръстника, опъва чадър над него и търси саморазправа с основния опонент на мафиотското управление? Тези се разюздиха до степен да си повярват, че са станали абсолютно недосегаеми, но са забравили библейската история. Все пак Библията е книга с отворен край. Тя започва оттам, откъдето свършва и никой не може да слезе от таксито преди да си плати за возенето. Портокалите отдавна не са това, което бяха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нъвч

  27 Яну 2020 11:50ч.

  Пореден театър. И борисов и радев и гешев са от един отбор. Важно е пушилка да има, промяна няма да има освен чрез промяна на международнното положение ако се стигне до такава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  27 Яну 2020 11:53ч.

  Мафията няма шанс срещу генерал Радев. Пълзящи влечуги- затлъстели, избрани от вмирисаните на смърт престъпници. Срещу "железен орел" обичан и избран от народа... Простотията и наглостта на тези шишковци и Агата, заслужава масово наказание без съд и присъда! Скоро

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • генерал Радев

  27 Яну 2020 12:03ч.

  Той е марионетка на задкулисието, договорен за президент, всички до един играят от един отбор артисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да се пренесем за 2 минутки във Франция

  27 Яну 2020 12:10ч.

  където от 60 седмици насам тече революция, срещу президента им глобалист, напълно незабелязана за мас-медиите.... https://youtu.be/ea5vr5QiP6E?t=3610 ... Можем ли ние да защитим избора си? Но първо трябва да разберем какво имат предвид хора като коментатора по-горе: "генерал Радев на 27.01.2020 в 12:03 "...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До "генерал Радев" ...по-горе

  27 Яну 2020 12:11ч.

  Махай се, бе, нещастнико платен! Ти си марионетката на властта но ББ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма как Борисов и Радев да са от един отбор

  27 Яну 2020 12:17ч.

  Да, Радев е зависим от много фактори, плюс няма пълномощия. И явно дори като говорител на народа е огромна заплаха за нечистоплътните.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Площад Славеиков

  27 Яну 2020 12:18ч.

  Не е това което пишат кометариите. ГЕРБ ги е страх да не би Президента да обяви извънредно положение и да разпусне Парламента. Да състави ново служебно Правителство и да организира честни и не мануполирани избори. Което значи край за ГЕРБ и след избора на нов Парламент край за сегашните управляващи. И Гешев се пита дали Конституцията позволява на Президента да разпусне Правителството и Парламента. Елементарно е нали?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде, айде!

  27 Яну 2020 12:23ч.

  Ако някой е виновен за нещо, нека да си носи отговорността. За президента няма информация за извършено престъпление. За премиера има. Националните предателства и чисто криминалните престъпления на премиера са толкова много че в един пост, няма как да се изброят. Защо Гешев не е поискал разяснения какви действия могат да се прилагат и към премиера при данни за извършено от него престъпление? Двойният стандарт сам по себе си е престъпление. В такъв случай КС какво тълкувание може да представи пред обществеността и каква е отговорността на главният прокурор, за избирателно отношение при предявяване на обвинение?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • , Радев е зависим от много фактори

  27 Яну 2020 12:32ч.

  Американски атент, доста време е прекарал в сащ. Мълчи за руските шпиони значи е съгласен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радев е зависим от много фактори на 27.01.2020 в 12:32

  27 Яну 2020 12:38ч.

  Съгласен, особено с второто изречение от поста Ви. Дразни това мълчание, можеше от кумова срама поне една контра да каже по медиите - че не може да се обвинява без доказателства, че не може да се действа на дипломатическия фронт просто по свирката на САЩ и Британия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Констатация на 27.01.2020 в 11:03

  27 Яну 2020 12:40ч.

  На фона на бг жалки политически страсти, нашите медии пропускат една важна новина! Днес словенският премиер-министър си подава оставката: " С днешното правителство не мога да изпълня очакванията на хората. Най- честният вариант е провеждане на предсрочни избори в Държавното събрание". Така постъпват хората в нормална европейска държава! А тук ще гледаме някакви си ганювски страсти и ще се лъжем кой е по-по-най! Системата се изроди! И какво да очакваме от уродлива система?...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • можеше от кумова срама поне една контра да каже

  27 Яну 2020 12:40ч.

  Да, при един нов народен съд обезателно ще бъде осъден и пратен на лагер в белене затова че е мълчал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • какво да очакваме от уродлива система?

  27 Яну 2020 12:44ч.

  Е да ама няма кой да смени бившия престъпник борисов. Бсп ще искат да прикачат булгария към русия, а ония нямат парите на евросъюза да ни дават щото спестяват за война.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • с робите, така

  27 Яну 2020 12:47ч.

  Ще си го получат, "безбожниците", без морални норми. Тук или там. Срамно, като при "мутрите действие" . Но дали не ни откъсват от другата най- важна новина за РБ, свързана с парите осигуряващи борда в БНБ? По "милиционерски".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • можеше от кумова срама поне една контра да каже ????

  27 Яну 2020 12:56ч.

  Ало! Президентът не трябва да се изказва прибързано или от кумова срама, а с аргументи, след като се е запознал обстойно с проблема. Защото е Президент!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не трябва да се изказва прибързано

  27 Яну 2020 13:01ч.

  Няма да мине такъв аргумент в народния съд.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този Гешев няма ли кой да му каже, че по познание на закони и Конституция

  27 Яну 2020 13:03ч.

  не може на малкия пръст да стъпи на Президента? Жалки нещастници. Малко им е дето народът ги мрази от все душа, ами искат и още.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аБЕ

  27 Яну 2020 13:12ч.

  " Ще не ще на 27.01.2020 в 11:12 Радев трябва да прави партия " ....................................... Да, иначе е обречен на забвение, а ние на заколение, както си седим и чакаме някой друг да си цапа ръцете с нашите л.й.а ... Смеем се на другите, а ние сме по-зле от повечето от тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • vov

  27 Яну 2020 13:13ч.

  Американците бързо започнаха да съветват идиотите. Но ще се опарят жестоко, както навсякъде, където са отишли да "помагат". Това си е опит за преврат на ШАЙКАТА.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Един е бог Боко

  27 Яну 2020 13:14ч.

  и Цацата/Гешефт/да се допълни при необходимост е неговия пророк.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Долу мутрата

  27 Яну 2020 13:15ч.

  Балканска революция. Та прокурора главен мънкаше пред европарламента взел да се вживява. Подлоги и кариеристи. Времето ще ги съди. ПРЕДАТЕЛИ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да ,

  27 Яну 2020 13:15ч.

  Радев ще стане следващия диктатор в българия, логично е, не знам кво ще стане с борисов обаче.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • говорят за народен съд и Радев

  27 Яну 2020 13:35ч.

  Да, след втората световна политици са съдени от народен съд и осъдени щото са мълчали и не са дръпнали поне една реч в парламента срещу съюза с германия , та така и радев сега мълчи за руските шпиони.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не трябва да се изказва прибързано на 27.01.2020 в 13:01

  27 Яну 2020 13:37ч.

  Какъв "народен съд" бе шаро?! Народен трибунал чака всички вас, козяшки подлоги , слуги и предатели на отечеството си. Президентът се държи достойно и жалко че даже не сритва истински разпасалата се шайка престъпници с кирливи якички. Сега КС е длъжен да откаже отговор, според закона, на наглото гешево запитване!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Президентът се държи достойно

  27 Яну 2020 13:41ч.

  Мълчи като комунист пред разстрел , има ли руски шпиони или не?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Елена Гунчева

  27 Яну 2020 13:51ч.

  Министър Теменужка заминава утре за САЩ, за да обсъжда енергетиката ни. С тях! Вероятно подробно ще ги запознае със ситуацията и проблемите на енергетиката ни. Всъщност, ако Теменужка не беше министър от правителството на ГМР, то нейните действия щяха да се окачествят като висш шпионаж в полза на друга държава, а действията на американците – като шпионски, което незабавно би наложило да ги персононгратираме оттук със засилка. И отново питам – кое налага ресори, пряко свързани с националната ни сигурност, да бъдат обсъждани с чужди държави. Още повече, когато тези държави пряко ни забраняват изгодни газови проекти, за да си прокарат техните си икономически интереси? Шпионски и патриотични игри. Още от времето на „Оня списък“, наши политици ни продават на чужди държави. Като смятат, че сме толкова прости, че няма да ги видим и да ги разберем. Енергетиката е много важен за България ресор. Заради Мадам Йес, затворихме блокове на АЕЦ „Козлодуй“. Заради приватизацията дадохме на безценица ТЕЦ-овете „Марица“ на американците и им плащаме за тока, все едно от Марс го докарват! Заради намесата на ЕС и САЩ, пропуснахме да реализираме Южен поток. А сега ни разправят приказки. За шпиони. А всъщност кой предава българските национални интереси? Руските шпиони могат само да си мечтаят на тепсия да им поднесат информацията, която българските политици ежедневно докладват на хамерикаците!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • българските политици ежедневно докладват

  27 Яну 2020 13:56ч.

  Така е като загубихте студената война сега ще докладвате на американците дето уж щяхте да ги сринете заедно с гнилия капитализъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • българските политици ежедневно докладват на 27.01.2020 в 13:56

  27 Яну 2020 14:02ч.

  Айде да си свалиш барем феса (или юдотюбетейката), т.е. кофата с ла*на, от която непрекъснато и цинично вземаш, за да ни обливаш и под тая новина, и под оная статия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цаци - подлогата на Шиши и Мутрьо ПРЪСТОВЕТЕ

  27 Яну 2020 14:02ч.

  "Главният прокурор Иван Гешев прие в Съдебната палата постоянния съветник по юридическите въпроси към Посолството на САЩ в България Джесика Ким." “ДВА ЧАСА СЛЕД КАТО ПРОГНОЗИРАХМЕ КОЙ ТОЧНО ЩЕ Е ВИНОВЕН И ЗА КАКВО Е БИЛА СРЕЩАТА, ГЕШЕВ ОПОВЕСТИ, ЧЕ „ХВАНАЛ“ ДВАМА „РУСКИ ШПИОНИ“ У НАС! НЯМА ТАКЪВ ЦИРК, ВЧЕРА НА СРЕЩА С USA, днес вече „хванал“ „руски шпиони“!”

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е, вече си показа истинската същност -

  27 Яну 2020 14:06ч.

  протеже на мафиотите и на ББ. То не, че не беше ясно досега - нали затова остана единственият кандидат?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • загубихте студената война

  27 Яну 2020 14:08ч.

  Така е ,бойко борисовците загубиха войната с капитализма и империализма и сега целуват ръцете на враговете си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За какво, бе Гешев,

  27 Яну 2020 14:11ч.

  Искаш имунитета на Президента, който бе избран с болшинство от народа ни? За да угодиш на началника си ли ББ, от когото си избран?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  27 Яну 2020 14:19ч.

  Нещо интересно, Теменужка заминава за САЩ да обсъжда въпроси за нашата енергетика. Сега незабавно би трябвало Гешев ако истински прокурор да обяви Теменужка за шпионин защото обсъжда с чужда държава въпроси от значение за националната сигурност/не как се провеждат изборите у нас/. Няма значение дали страната на която се дават такива сведения се определя като приятелска или неприятелска. Чърчил е казал една вярна приказка – няма вечни приятели, има вечни интереси! Но Гешев едва ли има здраво дупе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФАКТИ

  27 Яну 2020 14:19ч.

  Няма СОРОС НЯМА ТРЪМ, политиката на сащ е една и съща. Тръм нагъзи България с няколкото ф-16. Тръмп е в новичокът и русофобията гонеща уж-шпиони.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пърч

  27 Яну 2020 14:19ч.

  Появил се вътрешно партиен проблем между бившите другари от бкп.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рокът не е краварска музика, първо

  27 Яну 2020 14:20ч.

  Второ, запознайте се как е възникнал и какъв протест има в самата музика. На мен лично не ми допада, но да се казва, че рокът е краварска музика, демек американска, чак толкова, незнам! Разбират да си пуска кънтри музика, също противна за ухото ми, ако я слушам повече от пет минути, да, кънтрито е краварска музика. Ама рока!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • вор

  27 Яну 2020 14:23ч.

  Е те комунистите така раправяха за рока, развалял младежта. Волгин сигурно не го знае това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Румен Радев и Карл МАРКС

  27 Яну 2020 14:26ч.

  Румен Радев: „Достъпът до вода и въздух се превръща във въпрос на оцеляване, а липсата на възмездие и справедливост разколебава вярата ни в утрешния ден.” Карл МАРКС: „При достатъчна печалба капиталът става смел. При сигурни 10% той вече може да бъде употребен навсякъде. При 20% той се оживява. При 50% той става безумно смел. За 100% капиталът ПОГАЗВА С КРАКАТА СИ ВСИЧКИ ЧОВЕШКИ ЗАКОНИ. ПРИ 300% НЯМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, НА КОЕТО ТОЙ ДА НЕ СЕ РЕШИ – дори с риск да увисне на бесилката. Ако смутовете и кавгите носят печалба, той ще ги подбужда.“

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Костадин Костадинов

  27 Яну 2020 14:30ч.

  “Чудя се дали ако, дай Боже, скоро има Народен съд, който да осъди на смърт цялото Народно събрание, цялото правителство, повечето кметове, хиляди общински съветници и известен брой обикновени престъпници, след време историците ще говорят как е бил избит цветът на нацията? Защото цветът на нацията в момента са Борисов, Пеевски, Доган, Цацаров, Каракачанов, Гешев, Горанов, Караянчева и други подобни.“

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  27 Яну 2020 14:36ч.

  Ей червени мушмуроци, къдя ми затрихте свободното слово бря? :)))))))))))) Виждам и разбирам за разкола в червеното ви братство. Ужас ви тресе другаря Борисов да не ви изтръгне от американската ви хранилка, щото май май се е усетил и е кривнал от пътя... хахахаха От глад ще пукнете и магия няма да ви нарани...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  27 Яну 2020 14:43ч.

  Институтът „Отворено общество“ – София е неправителствена организация, създадена през 1990 г., която си е поставила за цел да отстоява ценностите на отвореното общество в България (по Карл Попър: „Отворените общества не поддържат един-единствен възглед за „истина“, а по-скоро се опитват да установяват закони и институции, които позволяват на хора с различни възгледи да живеят заедно в мир.“). За своя мисия определя демократизирането на България, укрепването на институциите от гражданския сектор, разширяването и гарантирането на гражданските свободи, спазването на основните човешки права, разгръщането на публични дебати по ключови за страната теми. С постановление на Министерски съвет №76 от 20 юли 1990 г. фондация „Отворено общество (България)“ и даренията за нея са освободени от мита, данъци и такси. Предоставени са помещения в НДК, както и 500 000 лева за първоначални разходи. Разрешава ѝ се извършване на стопанска дейност напълно освободена от данъци. До 1995 г. българската държава финансира фондацията допълнително. Организацията е част от фондация „Отворено общество“, основана от Джордж Сорос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  27 Яну 2020 14:46ч.

  Соломон Паси Членството на България в НАТО се поставя за първи път като политически въпрос на 23 юни 1990 г., когато Соломон Паси внася в парламента предложение за присъединяване към Северноатлантическия договор. След по-малко от месец – на 13 юли 1990 г., с Декларация на Министерството на външните работи Република България приема поканата за установяване на редовни дипломатически връзки с НАТО, отправена в Лондонската декларация на държавните и правителствени ръководители на Алианса от 6 юли 1990 г. През август 1990 г. посланикът на Република България в Кралство Белгия г-жа Леа Коен получава правомощия да поддържа дипломатическите връзки с НАТО. На 15 ноември 1990 г. се състои първото посещение на български външен министър – Любен Гоцев, в Главната квартира на НАТО. На 4 април 1991 г. в България се основава Атлантическият клуб. Това е първата неправителствена атлантическа асоциация в страна, която не членува в НАТО. От октомври 1992 г. Атлантическият клуб е асоцииран с Асоциацията на Атлантическия договор, първоначално като наблюдател, а след това с пълноправен статут. На 30 април 1991 г. става второто посещение на български министър-председател (Димитър Попов) в Главната квартира на НАТО. През същата година (12-14 юни 1991 г.) се състои и първото посещение в България на Генерален секретар на НАТО – Манфред Вьорнер. На 14 ноември 1991 г. е първото посещение на президент на Република България (д-р Желю Желев) в НАТО за участие в среща със Северноатлантическия съвет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  27 Яну 2020 14:52ч.

  Важните дати по пътя на българската евроинтеграция 1990 г. 22 декември – 7 Велико народно събрание приема, по предложение на Любомир Иванов, решение за желанието на Република България да стане пълноправен член на Европейските общности[1]......................... 1995 г. 14 декември – 37 Народно събрание гласува решение Република България да подаде официално молба за пълноправно членство в Европейския съюз. 15-16 декември – по време на третата среща на държавните и правителствени ръководители в рамките на Европейския съвет в Мадрид на Хавиер Солана е връчена молбата на Република България за членство в ЕС. Европейският съвет възлага на Европейската комисия да изготви становища върху молбите за членство на асоциираните страни...............ТАРАДАДЪМ ДРУГАРИ РАЗИГРАВАЙТЕ СИ ОЩЕ СЦЕНКИТЕ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  27 Яну 2020 14:57ч.

  В 37-то народно събраните другарите от Демократичната левица имат 125 депутата тоест пълно мнозинство да си разиграват коня както намерят за добре. Дори не попитаха народа си дали иска да е в ЕС и НАТО. А днес другарката Корнела си къса ризата, че бат Бойко ни отдалечавал от Европа . А сега вай вай заради турски поток да не ни ритнат бигмага. А другарят за който сатанинската краварска музика е върхът на свободата да вземе да им поразгледа малко свастиките и символите с които изобилстват и да се порови в нета да попрочете малко така за обща култура.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  27 Яну 2020 15:00ч.

  Извинете горе да се чете бигмаК понеже не се храня с такива боклуци и само както го чувам от рекламите им

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • змъ.

  27 Яну 2020 15:03ч.

  Ний всеки ден муцаме бигмаг с разредена кола. Много е шик. Едно време комунистите лъжеха как от кока колата се напиваш ама тайно си купуваха от западна европа все маркова кока кола и тайно от нас си я пиеха , а на нас ни разправяха че се напиваш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Мара

  27 Яну 2020 15:08ч.

  Малко съм лудичка и злобничка, ама вие не ми предиряйте!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Странно

  27 Яну 2020 15:28ч.

  Защо не попитат КС и за тълкуване на конституцията по повод търсенето на отговорност за измяна от бивши президенти? Може и да се намери нещо за всеки от тях?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А защо не попита, дали ще може

  27 Яну 2020 15:35ч.

  да го арестуват насред столицата по скалъпено дело и да му сложат пранги, като Иванчева, за да не им пречи?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • , за да не им пречи

  27 Яну 2020 15:41ч.

  Ми той и сега нищо не прави и с нищо не пречи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Елена Гунчева”

  27 Яну 2020 15:55ч.

  “НА ТЕРИТОРИЯ, НА КОЯТО ПРИРОДНОТО БЕДСТВИЕ Е ЗАМЕНЕНО С ПРАВИТЕЛСТВО, ВСИЧКО УМИРА.” Елена Гунчева https://www.youtube.com/watch?v=6MNHPKNd44M Държавна измяна. Кой точно?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ala_Bala

  27 Яну 2020 16:13ч.

  Голата глава това ли научи, когато го повикаха зад океан. Всики лоши неща, които се казаха за Гешев, не само се потвърдиха, но се надминават. Спахте и мислехте, че не се отнася за вас. Тежко ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отговорен

  27 Яну 2020 17:19ч.

  На колене ! Ти си пълен престъпник ! ..... Всякакви прилики с действителни лица и събития са случайни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  27 Яну 2020 17:28ч.

  Офицер / само армейските са такива/, не се плаши от " милиционерски мурафети". Ще дръпнат накрая опашката, на бика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кризите в упрвлението

  27 Яну 2020 17:30ч.

  на България трябва да се обезличат, обезсмислят и ако може и да се замажат и забравят, като се предприемат измислени поводи за импийчмант на президента и др. подобни. В крайна сметка народът иска зрелища - хитра постановка на Б.Б. за пореден път да се измъкне от тресавището, в което сам той сътвори за 10г., ама за жалости целия народ е вътре. Господи, помилуй!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помнещ

  27 Яну 2020 17:49ч.

  Никога в съвременната история на България не е имало по-жалки прокурорституващи...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прост международен шофьор

  27 Яну 2020 18:44ч.

  Според мен се придава огромна сложност на лицето, той просто е едно МЕГА злопаметно човече. С това си действие лицето връща "жеста" на Президента, който запита КС за правомощията на Гл. Прокурор... Нищо освен комплекс и злопаметност не виждам в това решение....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КИБИК ПУДЕЛ

  27 Яну 2020 19:39ч.

  Въпроса е да се прехвърли въпроса от болната на здравата глава т.е. изпреварва се належащото питане на КС относно възможностите за ИЗПИЧВАНЕТО на главпрокурора, което бе поставено от Президента на обществено обсъждане!!!!! А иначе дори и да има разследване на Президента то главпрокурора въобще няма досег до тези действия чл.103 т.е. ще бъде страничен наблюдател (КИБИК)!!!!! Но на ПУДЕЛА ролята му е да джавка и да създава пушилка!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Влечугото Гешев се изповядва като Господ.

  27 Яну 2020 19:48ч.

  В България народ не остана, въздуха и земята изтровиха, реките пресушиха,джобовете на хората изпразниха, а той на шпиони си играе. Пошло! Цялата измекярска политическа пасмина се влачи в краката на американците . Противно и изключително недостойно. Коя ги е майка раждала тия прасета?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нъвои

  27 Яну 2020 20:35ч.

  Излязоха сигналите срещу радев. Пак става въпрос за имотни афери подобно на цвъки. Никога не ми е бил симпатичен радев, не че гешев е симпатичен. Мошеници от политическата класа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • братът на Иван Георгиев от Попово

  27 Яну 2020 21:10ч.

  Момчета и момичета, Президентът е голямата мъка на всички герберунгели и присъдружни и запитванията на Гешеф(т) до КС са още едно доказателство за това. Радев може и да не е олицетворение на съвършенството, но е един от малкото, които директно казват на мафията какво мислят за нея и единствения, на когото хората все още вярват (опозицията, парламентарна или извънпарламентарна, все още не може да се похвали с такова нещо). Радев е първият държавник от 1990 насам, който говори не само за национални интереси, но и за национално ДОСТОЙНСТВО. Не че някой герберунгел може да схване смисъла на понятието ДОСТОЙНСТВО, те мислят по модела на БХ ("да се разберат там началниците, от мен к'во зависи") но това му е работата на човека и той се опитва да я свърши по най-добрия начин. Затова и Жоро Тантелата се пеняви в парламента, че служебно правителство, назначено от Президента, би било (цитирам по памет) "връх на безотговорността". Затова е обявена и обща мобилизация на запасните герберунгелски тролове, които във всички сайтове старателно ви убеждават, че Радев и ГЕРБ са едно и също, всички са маскари, ми то промяна няма да има и пр. Просто Радев е идентифициран като враг номер 1 на мутрофилите. И с право.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ама плитки са тия тролове

  27 Яну 2020 22:32ч.

  Толкова са прости, че се чудя за какво се натискам да съм гражданин на тази държава. Навън прости или не, не са българи и не ме е срам от тях. Тук, прости, елементарни, че и с претенции! Плиткоумни, ако изобщо и ум имат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ама плитки са тия тролове на 27.01.2020 в 22:32

  28 Яну 2020 6:37ч.

  Не става ясeн адресатът, на " 3имата на вашето недоволство " ? -: ))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • цирк роял София

  28 Яну 2020 8:13ч.

  Ким е щатският наставникна недоузрялата тиква. Резултати /само за сега / : Два часа след посещението при Гешев - руски шпионски гейт, антракт и два дни след посещението при Гешев - Радевгейт, антракт и Представлението продължава....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • jdk

  28 Яну 2020 8:58ч.

  Само плашат да си държи устата затворена и ще успеят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ;-(

  28 Яну 2020 10:01ч.

  Тези глупаци за пореден път настъпват мотиката, но тозипът я настъпиха яко, защото Президентът е последната надежда и вяра на БЪЛГАРИНА, а поета го е казал- ,,Но ето, да кажем, вий вземете, колко? — пшеничено зърно от моята вера, бих ревнал тогава, бих ревнал от болка като ранена в сърцето пантера."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо Мънчев Сливата

  28 Яну 2020 10:15ч.

  Щом сте я докарали дотам, президентът да е последната ви и единствена надежда, по-добре "надежда всяка оставете" и смело прекрачете през портите на Ада...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  28 Яну 2020 11:48ч.

  Всички основни престъпления неизменно нарушават Конституцията. Т.е. по закон няма човек и няма как да има, за който има данни за престъпление и той да не може да бъде съден, независимо какъв имунитет има. Целта на имунитета е единствено да бъде пазен политикът от недоказани атаки, т.е. от доноси и повдигнати обвинения, от които да се окаже впоследствие оправдан поради липса на доказателства, но които да разрушат кариерата му. Но всеки съд, на който бъдат предоставени истински доказателства (не доноси и вербални обвинения), за което и да било престъпление, ще поиска свалянето на който и да било имунитет. Въпросът тук е с какво разполага прокуратурата. Тя не може да търси предварителна сигурност, като иска някакви словесни излияния и формулировки, за да търси дали може да се хване за думата и да осъществява натиск. По-редното е, ако тя има РЕАЛНИ данни за престъпление, направо да ги предостави на съда и съдът да прецени доколко са основателни, за да започне някакви процедури. Словесните престрелки и задълбаването в бездънния океан на виртуални тълкувания без конкретика по-скоро доказват, че няма такива данни. Колкото повече законът се разтегля и издребнява (подобно тоновете хартия изписани за правата на децата), толкова повече възможности се дават на недоброжелатели да намерят законова вратичка да тормозят хората. Законът трябва да е по-стегнат и сбит, за да предпази обществото от формализъм и прекомерна враждебност. А съдът трябва да прецени дали има обществено опасна дейност и да отсъди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан Димитров

  29 Яну 2020 15:38ч.

  Много гадно, незаконно, но ефикасно! Докладчикът в КС била от квотата на бившия президент Росен Плевнелиев! В зависимост от решението на КС Радев няма да има време за предизборна кампания, освен ако реши да действа ва-банк!! Да му пожелаем здраве и дързост, ще му трябват много!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи