Гешев: Ако се наведем сега, повече няма да можем да се изправим

Гешев: Ако се наведем сега, повече няма да можем да се изправим

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Ако се наведем сега, повече няма да можем да се изправим. Отвъд емоциите след 14-часовите изтощителни дискусии, които предизвикаха полярни реакции в обществото, мога да кажа още няколко думи на колегите си от ВСС. Те няма да са нещо по-различно и ново от това, което знаят. Но съм длъжен да напомня, че всички ние, водени от отговорностите, пред които сме изправени, не трябва да забравяме, че сме дали клетва и сме се врекли пред обществото и себе си да съблюдаваме, спазваме и гарантираме върховенството на Конституцията и законите на страната. Да пазим независимостта на Съдебната система и да не позволяваме външно вмешателство, независимо откъде идва то”. Това каза главният прокурор Иван Гешев, цитиран от БГНЕС.

„За съжаление през последните месеци пред очите на цялата нация и международната общност ставаме свидетели на безскрупулни опити за погазване на Конституцията и на законите на държавата”, уточни Гешев.

И подчерта: „Моите колеги от ВСС трябва да знаят, че тези опити не са насочени само и единствено към отстраняването на главния прокурор, независимо кой е той. Това е само първата стъпка. Тяхната цел е много по-дълбока, опасна и ретроградна. „Силите на мрака", както аз ги наричам, имат за своя основна цел - чрез финансовите и икономически ресурси, които откраднаха в годините на прехода, и с подкрепата на външни фактори да ни държат в подчинение, да ни разколебават в демократичния избор, който направихме, или ако е възможно дори да ни извадят от ЕС и НАТО”, каза още главният прокурор.

„Мафията днес - очевидно и за мое огромно съжаление - разполага и с политически, и с медийни ресурси, чрез които определя дневния ред и налага своите престъпни и зловещи намерения. Разчита на късата обществена памет и най-вече на изкушенията, пред които мнозина не могат да устоят", казва още главният прокурор. Изкушенията, на които и Мефистофел се отдаде като продаде душата си на дявола. Бруталността на мафията е очевидна, но и лесно разпознаваема. Методите са известни. Първо търсят споразумение като Фауст, после поставят ултимативни условия със заплахи, а след това реализират заплахите. Нима не видяхте - всичко това се случи пред очите ни в последните няколко седмици! Нали? На първо място тези сили се целят в съдебната система и искат да я овладеят. Ако това стане факт, постигат всичко. Подчиняват политическия, икономическия, медийния и социалния живот дори на своите нечисти цели. Но аз вярвам, че трябва да бъдем пазители на закона, а не на пепелта му”, допълва Гешев.

Утре ВСС продължава изслушването на Гешев, за да изясни в какво психологичното състояние е бил той по време на пресконференцията на 15 май, в която изрече думите „политически боклук”.


Източник: segabg.com

 

 

 

Коментари

 • Татарчев, Филчев, Велчев, Цацаров

  11 Юни 2023 15:09ч.

  Късно е, либе, за китка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  11 Юни 2023 22:34ч.

  Ако се борим, може и да загубим, не се ли борим сме загубени ! За сведение на " Мери" България е на 7527 години !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  11 Юни 2023 15:44ч.

  „Ако се наведем сега, повече няма да можем да се изправим.? Така е Гешев, и все пак ще се изправим! Народ на 1340 години винаги се изправя, оцелява, пък тръгва и нагоре. Има хора, които се борим. Все още не знам дали и ти се един от нас, Дано!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Че ние от 30 и кусур години сме все наведени.

  11 Юни 2023 16:02ч.

  И хич не живеем зле. Нек' сме живи, нек' ни е6ът.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не знам за кой говори

  11 Юни 2023 16:37ч.

  Но наведените, успешно си живеят дори си купуват апартаменти в чужбина. Получават си грантовете наведени и са дори в управлението вече много години. Няма никакви реални присъди, само медийни незавършени псевдо акции. Всички са със силикон. Някои си имат личен асансьор. А комисията срещу корупцията е в отпуск от 3 години, когато започнатата протестите. Та кой ви вярва, може би само вашите деца.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  11 Юни 2023 16:45ч.

  12:09 ме изпревари! Гешев е седмият главен Прокурор от т.нар. промени. Но към него наратива е такъв сякаш той е създал тази система, но и всички негови предшественици са си изпълнявали задълженията и са окошарвали всеки престъпил закона! Както пее Тодор Колев "айде стига бе"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • но защо е така

  11 Юни 2023 17:11ч.

  Защо тъмните сили се целят в съдебната система? Защото е слаба, принадлежи вече на някой друг и защото тази система е готова срещу облаги да се подчини на най-много даващия! Защото има възможност да го направи! Т.н. независимост ли и дава тази възможност?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сам,

  11 Юни 2023 18:28ч.

  ...."на които и Мефистофел се отдаде като продаде душата си на дявола." Хм, май Фауст е този, който си продаде душата на дявола, или самия Мефистофел!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха-ха,

  12 Юни 2023 2:40ч.

  личи си, че е чел задълбочено Гьоте. Вчера показа интелектуален финес с Киплинг, днес го дава по-хард с Мефистофел и Фауст (без да ги различава по принцип). А утре ще видим следващата заигравка, която със сигурност ще е подсказана от някой по-знаещ от него. Божей, докъде са стигнали висшите чиновници в България !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи