Германско село избра за кмет 29-годишен сирийски бежанец

Германско село избра за кмет 29-годишен сирийски бежанец

Германско село избра за кмет сирийски бежанец с абсолютно мнозинство от 55.41 процента, предаде ДПА.

Риян Алшебъл, 29-годишен бежанец от Сирия, който е пристигнал в Германия през 2015 г. се яви на изборите в Остелшайм в югозападната провинция Баден-Вюртемберг като безпартиен кандидат. Въпреки това той е член на партия "Зелените". 

Алшебъл описа опита си от предизборната кампания като "предимно позитивен".  Той напуска родния си град Суейда в Южна Сирия на 21-годишна възраст. Вече седем години младият сириец работи в администрацията на близкото кметство Алтенгщет.  

Според Сдружението на общините в Баден-Вюртемберг досега не е имало друг кандидат със сирийски корени за кметския пост. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Мери

    03 Апр 2023 16:31ч.

    И аз бих го избрала, много хубаво момче! Освен това сирийците са интелигентни, сигурно затова скапаните янки им съсипаха държавата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    03 Апр 2023 16:42ч.

    Чудесно! Дали са възможност на един друговерец да ръководи селото им. Ислямизацията на Германия и Европа предстои. Няколко десетки години са нужни (ако светът изобщо оцелее до тогава), и застаряващата Европа ще се освежи с преобладаващо мюсюлманско население. Вижте кой управлява Великобритания и Шотландия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиноза

    03 Апр 2023 17:29ч.

    Браво, но не е за хвалба, защото този свестен сирийски бежанец, е изключението, което потвърждава правилото!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    03 Апр 2023 19:29ч.

    До Лора Дан 03 Апр 2023 16:42ч. Голяма част от сирийците са християни, госпожа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САМО ДА ПИТАМ!

    03 Апр 2023 20:20ч.

    До Лора Дан: Много серизна част от сирийците са православни християни, госпожо. Хубаво е малко да сме наясно какво говорим, за да не ставаме за смях. Публично. А новият кмет дано се справи. Пък и в България дано изберат прилични кметове есенес!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пътешественик

    04 Апр 2023 0:01ч.

    Защо не четете с разбиране? Госпожата предполагам говори обобщено за ислямизацията на Европа, вие отричате ли този факт? Не знаете ли какво става в скандинавските страни? Как ще отменят празнуването на Коледа, да не обиждат пришълците. Знаете ли, че в Брюксел има огромни квартали, където не се чува нито френска, нито холандска реч? Знаете ли, че Франция е препълнена с негри и араби? Знаете ли какво става в Германия - само турците са около 5 млн., а поканените от Меркел? А за конкретния случай е написала: Чудесно! Да ви кажа ли кой е кмет на Лондон и кой е премиер на Шотландия? Само премиерът на Великобритания е ...... познахте - индиец, будист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи