Германският вицеканцлер: Решението на Берлин за доставка на оръжие на Киев е закъсняло. Много ме е срам

Германският вицеканцлер: Решението на Берлин за доставка на оръжие на Киев е закъсняло. Много ме е срам

Роберт Хабек призна, че през 2021 г., когато вече се е говорело за възможността за ескалация на конфликта в Украйна, Берлин не е могъл или не е искал да предостави военната помощ, поискана от Киев.

Вицеканцлерът, министър на икономиката и опазването на климата на Германия Роберт Хабек („Зелените“) по време на посещение в Киев нарече решението на германското правителство за доставката на оръжие на Украйна "закъсняло". Той изрази това мнение вчера след срещата си с украинския президент Володимир Зеленски, съобщава ТАСС.

Хабек призна, че през 2021 г., когато вече се е говорело за възможността за ескалация на конфликта в Украйна, Германия не е могла или не е искала да предостави военната помощ, поискана от Киев. „Променихме позицията си, но отне твърде много време“, каза вицеканцлерът. В същото време той подчерта, че няма предвид всички германски политици. „Много ме е срам обаче, че беше твърде късно“, добави министърът.

 

Володимир Зеленски, генералният секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич (в центъра) и германският вицеканцлер Роберт Хабек в училищното мазе в село Ягодно в Черниговска област. Снимка: АП

Роберт Хабек пристигна вчера в Киев с малка делегация от представители на германските бизнес кръгове. Посещението се пазеше в тайна от съображения за сигурност. Основните обсъждани теми бяха въпросите за възстановяването на Украйна и сътрудничеството в енергийния сектор. Министърът е придружен по-специално от ръководителя на Германския индустриален съюз Зигфрид Русвурм.

В момента "Зелените" в Германия са най-активни в полза на доставката на оръжия на Украйна, добавя ТАСС.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Отец Нафърфорий

    04 Апр 2023 8:28ч.

    Лешоядите почнаха да се навъртат и да бройкат какво могат да изкярат от изпепелената територия 404.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много просто!

    04 Апр 2023 11:53ч.

    Кой ще им разреши да се дели украината?! Там са, за да принудят Зеленски да започне прословутото си контранастъпление! Понеже нямат полезен ход - тръгват ва банк! Време е германците да си припомнят историята!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    04 Апр 2023 12:32ч.

    германците помнят и не искат война, война иска марионетното немско правителство, управлявано дистанционно от господарите ….., а народът го питат и зачитат , колкото и в България…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    04 Апр 2023 15:23ч.

    Трябваше още в края на 2021г. сами да взриват Северен поток и да изпратят всичко налично в Украйна. Срамът наистина е голям, редно е сега вицеканцлерът да отиде доброволец, за да го отмие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    04 Апр 2023 17:29ч.

    Още миналата година, същия този Хабек, в предаване по националната германска телевизия, на въпрос - няма ли да фалират немските фирми заради санкциите срещу Русия, Хабек отговори - няма да фалират, просто няма да работят няколко години...?!? ... журналистката беше в шок...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересното тук че т.н.”зелени”

    04 Апр 2023 8:31ч.

    се приемат за лява партия а те се оказаха най големите привърженици на неофашизираната украинска паплач!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    04 Апр 2023 10:17ч.

    Чак пък интересно? Троцкистите (респективно неотроцкистите на Сорос) какви са? ЦРУ работят навсякъде с "левите". Депедеризацията трябва да започне с тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Делта

    04 Апр 2023 8:37ч.

    Фашизмът еволюира цветово. В миналото кафявата напаст, сега зелената напаст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелената напаст

    04 Апр 2023 14:10ч.

    Като узрее, ще стане кафява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аналитичка

    04 Апр 2023 9:00ч.

    Германският вицеканцлер Роберт Хабек в прав текст е признал, че въоръжаването на Украйна е започнало далеч преди началото на СВО. Украйна е строила бетонни укрепления и е искала оръжие. А Русия е трябвало кротко да стои настрана и да гледа как ЕС, САЩ и НАТО се подготвят за война с нея, така ли? След февруари 2022 всички излишни европейски оръжия се изсипаха в Украйна. Е, как още имат нахалството да твърдят, че не са във война с Русия?? Затова решението, че Русия смята ЕС за неприятелско обединение е правилно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    04 Апр 2023 10:27ч.

    "А Русия е трябвало кротко да стои настрана и да гледа..." -- е, до време. ввп веднъж каза, преди доста време, че е научил от улицата, че ако боят е неизбежен, трябва да удряш пръв. това е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    04 Апр 2023 9:03ч.

    Колкото по-късно изтрезнее Запада, толкова махмурлука му ще е по-тежък!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо

    04 Апр 2023 9:07ч.

    След това му изказване, спокойно може да се снима и за корицата на "ПЛЕЙБОЙ".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    04 Апр 2023 10:41ч.

    А, баш. Може и да си смени пола, за да се почувства горд

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    04 Апр 2023 9:34ч.

    НАЦИСТИТЕ В ГЕРМАНИЯ СЕ ПРЕИМЕНУВАЛИ КАТО "ЗЕЛЕНИ".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • който копае гроб другиму...

    04 Апр 2023 9:52ч.

    Ето какво пишат още руснаците за тоя Хабек относно мисията му в Киев наскоро - очертава се голямо овътряне на ЕС с тая зърнена сделка, понеже бяха подтиквани от дивашки мотиви да наказват и прецакват Русия: https://pogled.info/svetoven/evropa/rusiya-slozhi-mina-pod-evropa-dvoinoto-dano-na-zarnenata-sdelka.154365

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "Много ГО е срам"

    04 Апр 2023 10:03ч.

    - Господинът сега трябва да го е срам, че участва в унищожението на страната си и Европа! А не тогава, че е имал остатъчна разумност. Срам е за немската нация и политика е допускането на Зелените талибани да се разраснат като раков тумор в държавата им. Създадени от едни милички задлоквени трибуквени служби, в лицето на Петра Кели и ген. Бастиан, те приютиха всякакви "модерни", необразовани екстремисти с мегаломанска, истерична жажда за власт. Дори из тях се подвизаваха не малко "бивши" едномишленици и участници с терористите от Фракция Червена армия (RAF). Един вид питекантропи-предтечи на сегашните смекчени "умно-красиви"- с еврогейска агенда. С тяхна помощ се възражда кафявото движение маскирано под зелена окраска. И разбира се, да дърпат основният Лост за преобръщане на действителността в някаква хорор фикция. Който е подмяната на ПРИЧИНИТЕ с ПОСЛЕДСТВИЯТА! Ето защо гусина изпитвал "срам". Не е успял навреме да се присламчи към екстремистите тласкащи света в Пропастта на ядрената война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    04 Апр 2023 10:41ч.

    За пореден път се потвърждава нашата народна мъдрост, че крушата не пада по-далеч от дървото! Наследниците -синове и внуци на немските нацисти са отново позиционирани, като такива! За съжаление такава е реалността и явно няма да поумнеят! все се надяват да прилапат богатствата на Русия и отново ще си гио получат един голям руски юмрук в зъбите! За съжаление и ние покрай тях може да не оцелеем!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • единствено тъжното е,

    04 Апр 2023 15:04ч.

    че този път соросоидите успяват да завладеят душите/акълите на част от младите руснаци, онези, които, като нашите жълтопаветници и фенове на ПП (Политическия Проект), се чувстват 'европейци' и носят в сърцата си мечтата на Горбачов, в душите им звучи 9-тата Симфония.... Вятърът на Промяната на Скорпио.... Разведряване и ПЕРЕстройка... без да са построили нищо за заличаване на следите от руините и хаоса на ВСВ, а либералните порядки от последните 30 г. ги направиха същото податливо тесто каквото са и нашите младежи... От което изкусните социални инженери и глобалистите могат да изваят каквото си поискат, защото няма учебен предмет 'Родинознание' и думата 'Отечество' не означава вече нищо. ОО (Отворено Общество): Всеки има право на придвижване и да потърси / намери лична изява и щастие, където си пожелае... Майната му на Православието...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много мъ йе срам !

    04 Апр 2023 10:49ч.

    Музикален поздрав за Хабек https://www.youtube.com/watch?v=a1ZjclTcZyM

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    04 Апр 2023 10:56ч.

    За едно е прав тоя зеленчук, а именно, че вече и за Германия е късно... Духалката е включена на макс, а ускорението, надолу по наклона е вече фатално. Но, нищо, скоро всички тези краварски подлоги и васали ще ходят с наведени глави, а самите германци ще ги изринат... Това ще се случи и в останалите страни на стария континент. Просто е неизбежно. Европа ще се възроди, но това ще се случи само след като се срути, за пореден път. САЩ ще се погрижат, защото загробването на ЕС е част от пъкленият им план и върви успоредно с поредния им опит за кръстоносен поход срещу Русия, а вече и срещу Китай... Проблемът им обаче е, че много дини се опитват да натъпчат под една мишница и това ще им изяде главата. Както се казва, който копае гроб други му, сам пада в него...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • каца без дъно

    04 Апр 2023 11:45ч.

    Поредната им изцепка: всяка страна-членка на НАТО е длъжна да внесе по 500 000 000 евро за поддържане на въоръжените сили на Украйна. Това е косвено напомняне, че американските и европейски пари не струват, въпреки че от повече от 1 година виждаме едно непрекъснато наливане, а специално американският военен бюджет е десет пъти по-голям от руския.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Референдум!

    04 Апр 2023 15:22ч.

    Много се надявам, че ще успеем да проведем РЕФЕРЕНДУМ за европарите, и че всички ще сме прогледнали до тогава, че трябва да съхраним националната ни валута на всяка цена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    04 Апр 2023 11:22ч.

    Хабек: Много ме е срам. На дърти години така да ми обърнат резбата. Болката ще мине, но срамът е голям.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • всички

    04 Апр 2023 11:26ч.

    германци с клъцнати кратуни да ги стоварят на червения площад

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Много ме е срам"

    04 Апр 2023 11:32ч.

    Щом немец говори за чувства, значи лъже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха!

    04 Апр 2023 11:46ч.

    Мъката на един фашист!:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    04 Апр 2023 12:38ч.

    Срамува се, че са изменили на нацистката си природа. За разлика от Хитлер, когото имат за пример, който оказва военна помощ на Франко веднага след началото на гражданската война в Испания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бройлер

    04 Апр 2023 13:02ч.

    За кого иде реч всъщност? Роберт Хабек, бивш детски писател, сега министър на икономиката и вицеканцлер. Компетентен та дрънка. Човекът каза преди време: "никога не съм разбирал думата любов към Родината. А като чуя за патриотизъм ми се повръща." Което е много повече за срам и въобще този не трябва да се взема на сериозно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелен съм, недоузрял, много ме е срам

    04 Апр 2023 13:14ч.

    недоузрял фашо, но все пак фашо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    04 Апр 2023 13:30ч.

    Пред дядо му нациста ли го е срам ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МАМАТА

    04 Апр 2023 13:30ч.

    Престъпните глупости, които натвориха Горбачов и Елцин, сега дават нови отровни плодове. Обединение на Германия не трябваше да се допуска по никакъв начин. Извеждането на съветските окупационни войски от ГДР бяха предателство към загиналите във войната. Днес виждаме, че немски танкове отново са на руска земя и отново има Източен фронт. А това можеше да се избегне. Но не и от такива продажници, като цитираните по-горе. да не говорим, че ликвидирането на СССР се оказа голяма изненада за Запада, защото нямаше икономически причини за това. Навремето Китай предвиди разпада на СССР заради деградиращата и корумпирана управляваща класа в Съюза, сочейки срок от 30 години. Което и стана. Сега берем плодовете на предателството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    04 Апр 2023 14:43ч.

    Канцлерът му на тоз беше "обиден", тоз е "засрамен" лебервурст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • срамът е най-силното негативно чувство.

    04 Апр 2023 15:27ч.

    По-силно е от обидата, съжалението и т.н.... От положителните - просветлението (религиозно) е най-силно, следва мир/покой, и едва тогава е любов...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а като цяло всички европейски лидери са ... шокирани

    04 Апр 2023 15:31ч.

    от разрушенията на Украйна. Особено онези като наш Кирча, които не са били в казармата... И тези посещения в Киев много ги стимулират да "помагат" с каквото могат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи