Германският президент въвежда квота за жени при удостояването с почетни ордени

Германският президент въвежда квота за жени при удостояването с почетни ордени

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер въведе квота, съгласно която най-малко 40% от наградените с почетни ордени в Германия трябва да бъдат жени, предаде ДПА.

"Жените постигат велики неща в нашето общество. Независимо дали в асоциации, компании, университети или в културата, жените осигуряват сплотеност, човечност, прогрес и креативност. Те заслужават благодарност за това, но също така и по-видимо признание", заяви Щайнмайер.

Въпреки че мъжете и жените са представени в обществото поравно, едва около една трета от наградените са жени, заяви канцеларията на президента. Щайнмайер каза, че заслужили жени могат да бъдат открити навсякъде: "Огледайте се около себе си, във вашия квартал, през свободното ви време, сред колежките ви. Почетният орден живее чрез предложенията, които аз получавам от вас за награждаване с Федералния почетен кръст. Наградата е начин да бъдат признати изключителни заслуги към нашето общество". "И това е начин да дадем на повече жени признанието, което те заслужават", добави германският президент.

Всеки германски гражданин има право да номинира друг гражданин за награждаване с почетен орден. Предложението трябва да бъде изпратено в Държавната канцелария или канцеларията на Сената в съответната федерална провинция, която разглежда номинацията и след това я изпраща на президента за окончателно решение. Щайнмайер постанови, че отсега нататък канцелариите ще трябва да гарантират, че най-малко 40% от техните кандидати са жени. Ако те не изпълнят това изискване, на мъжете ще се наложи да чакат по-дълго, за да получат своята награда.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • А куци и лезбийки кога?

  24 Ное 2022 8:23ч.

  За протокола питам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Независимо дали в асоциации, компании, университети или в културата, жените осигуряват сплотеност, човечност, прогрес и креативност."

  24 Ное 2022 12:06ч.

  Разбирай онези без женски първични полови белези не осигуряват сплотеност,човечност, прогрес и креативност, не ли? Всъщност, крайно време е да има квоти за жени в мините, металургията, тежката химия, нефтените платформи, изкопчийската дейност, в строителството кофражи и арматура и не на последно място в окопите и най-вече на първа линия по фронтовете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  24 Ное 2022 8:49ч.

  Кво за герои??? Тия луди ли са? Уважавах много германците, но това ми строши менталното здраве. Колко да са жените героини? 50%, 80%? И като в момента няма толкоз герои какво правим? Махаме някои от мъжете - герои на война, за да спазим квотата? Алооууу, троловете на джъндарите, с всичкия си ли сте да подкрепяте тая дивотия? Или то ви идва отвътре, щом е срещу нормалните хора?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Крайно недостатъчна мярка

  24 Ное 2022 9:01ч.

  Трябват и квоти за гейове, лесбийки, трансджендери, обикновени травестити, куеъри и т.н. ! Има 35 пола и всеки пол трябва да има квота за ордени и медали ! Също и содомитите, германки които живеят с огромни кучета , които ги .... - кучетата трябва да получават ордени ! Бау , бау !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ужас!!!

  24 Ное 2022 12:12ч.

  Въвеждането на квоти е префидна форма на унижение за прослойките, за които те са въведени. Това е двулично и подло признание, че квотираните не са равни по способности на средно статистическия човек, който бива удостояван с орден. С тези квоти Германия демонстрира, че не е научила уроците от близкото си минало.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • То напоследък

  24 Ное 2022 9:08ч.

  из демократичния запад няма общоприета дефиниция на "жена", така че не им завиждам на медалодавачите... https://youtu.be/BWtGzJxiONU

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Глупост,

  24 Ное 2022 9:18ч.

  По-голяма глупост, най-голяма глупост, европейски "ценности".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • питанката

  24 Ное 2022 10:26ч.

  А ако жената, получила медал по квотата след време в съответствие с евроГейските ценности реши, че е мъж ще й отнемат ли медала? За една приятелка питам, че все още не е решила какво е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  24 Ное 2022 10:33ч.

  Туй проверено ли е от фактчек? Че да не се окаже и тая глупост лъжа ? Аман от еврогейски идиоти!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕВРОПА БАЙ БАЙ

  24 Ное 2022 11:45ч.

  Ритуално самоубйство с американско участие ни се передлага за 7милиарда , айде!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  24 Ное 2022 12:19ч.

  Това се казва "медал за притежаване на правилния полов орган". Дивотията няма край ! Скоро ще се се пиша гей (жена не става, не искам да си режа от тялото), да изкяря и аз нещо. Децата и жената ще трябва да проявят разбиране.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Криворазбраната еманципация

  24 Ное 2022 13:50ч.

  е основната причина за предстоящия провал на така наречения колективен Запад

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи