Германският президент отмени посещение в Киев от съображения за сигурност

Германският президент отмени посещение в Киев от съображения за сигурност

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер отменя от съображения за сигурност предвиденото си за днес посещение в Киев, съобщи канцеларията му, цитирана от "Ройтерс". 

Неин представител заяви, че Щайнмайер е бил посъветван от германските служби и министерство на външните работи да не заминава. Представителят на канцеларията на президента добави, че посещение все пак ще има, но ще бъде насрочено за друга дата и то скоро.

В Германия президентският пост е до голяма степен с церемониални функции. Щайнмайер възнамеряваше да посети украинската столица още през април, но Киев първоначално отказваше да го приеме заради подкрепата му в миналото за политиката на сближаване с Русия. Впоследствие тези дипломатически противоречия бяха изгладени.

Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

  • Студена бира

    20 Окт 2022 8:58ч.

    Ами да! Каква работа има в Киев? Да папка вурстчета и да празнува октобър фест. И без това тая зима бирата ще е студена и на стайна температура.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    20 Окт 2022 11:52ч.

    Най-пропадналите в Европа, се оказаха немците, просто няма по-голямо падение от това, някакви укробоклуци да те псуват , да те унижават, а ти да си благодарен на това, и да се правиш на добър европоклонник, когато те грездят от всички страни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи