Германският посланик е извикан в руското външно министерство

Германският посланик е извикан в руското външно министерство

Германският посланик в Москва Александър Ламбсдорф е извикан днес в руското външно министерство заради изтеклия разговор между германски офицери за атака срещу Кримския мост, предаде ТАСС.

На 1 март главният редактор на телевизионния канал RT Маргарита Симонян съобщи, че в деня, когато германският канцлер Олаф Шолц заяви, че НАТО не участва и няма да участва в украинския конфликт, висши германски офицери са обсъдили възможността за атака срещу Кримския мост, без това да има последствия за германските власти. Симонян се позова на наличието на потвърдителен аудиозапис и по-късно публикува стенограма на разговора. От него става ясно, че офицерите са обсъждали доколко крилатите ракетите "Таурус" са способни да унищожат Кримския мост, както и подробности за подготовка на атака.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Наблюдател 13

    04 Март 2024 9:39ч.

    Отново озабочености. Преди дни ми попадна видео със старо шоу на Летерман??? на което събеседник беше Лавров. Лавров само дето не се разтичаше като разтопен сладолед по дивана. В Руската империя бунтовете срещу помешчиците и златните пагони е често срещано явление. При такава тежка ситуация се викат руските посланици от Лондон, Берлин,Париж и Вашингтон за консултации и се настоява и техните да си отидат за консултации. Те естествено ще откажат и оттам нататък по спиралата. Путин може да действа правилно съобразно международната ситуация но изведнъж обстановката около него може да се нажежи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всяко нещо с времето си

    04 Март 2024 10:22ч.

    Когато Владимир Владимирович приключи със Запада, няма да можем да познаем политическата карта на Европа и Северна Америка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • антиконсолидационно

    04 Март 2024 10:35ч.

    Трябва да се действа хитро и стратегически. Не може напрежението да се нагнетява само за сметка на Русия, трябва да бъдат накисвани именно западняците, които и без това са виновни, защото са като шило, което в торба не издържа. Ала пропагандата и безскрупулността на западащите правят така, че от прекалена емоционалност може пак да излезе, че "кръвожадната" Русия е виновна за евентуалните (контра)удари по цели в самото НАТО, както се получи с Украйна. Не е лесна руската съдба, по-умният трябва да носи отговорност за цялото човечество, и същевременно да не позволява именно той да поеме вината в една нагласена история, която ще се разказва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    04 Март 2024 14:49ч.

    По силония и умния има привилегията да проявява сдържаност. Ситуацията с ракетите прилича на една сериозна стратегия в шахмата.Когато противника си мисли,че те е притиснал,изиграваш скрития си ход,който е например шах-шех и противника изпада в безтегловност ,образно казано.Ситуацията в момента,не само за Германия,с извинение е кой ми такова в гащите.Колегата по горе е прав,имиджовите щети не са за пренебрегване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Evg70

    04 Март 2024 16:35ч.

    Да подредят персоналът на всички западни посолства, вкл. и техните деца на Кримския мост, и да видим, какво ще стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи