Германският министър на икономиката: Русия върви към поражение в Украйна

Германският министър на икономиката: Русия върви към поражение в Украйна

Руската инвазия в Украйна ще приключи с военно поражение заради широката подкрепа на Запада за Киев, каза германският министър на икономиката Роберт Хабек, цитиран от ДПА.

"Никой не подозираше, че 2022 г. ще приключи по този начин", заяви Хабек пред ДПА и добави, че руският президент Владимир Путин губи войната на бойното поле заради оръжията, които украинската армия получава от Европа, НАТО и САЩ и които използва "умело, стратегически, разумно и героично".

"Аз съм за това Германия, заедно с останалите съюзници, да подкрепи Украйна по такъв начин, че да спечели войната", каза Хабек, който се застъпваше за доставки на оръжия за Киев още преди началото на руската инвазия в Украйна.

Берлин бе силно критикуван заради първоначалното си нежелание да изпрати оръжия в Украйна. Все пак, противно на принципите, утвърдени с десетилетия, левоцентристкият канцлер Олаф Шолц обяви отмяна на забраната за доставки на оръжия за зони на военен конфликт.

Оттогава за Украйна бяха одобрени оръжейни доставки на стойност 2,24 милиарда евро, които включват самоходни противовъздушни установки, самоходни гаубици, реактивни системи за залпов огън и системата за противовъздушна отбрана ИРИС-Т.

Хабек, който е и заместник на Шолц, каза, че е сигурен, че Германия и нейните западни съюзници ще продължат да изпращат нови системи и да оказват допълнителна подкрепа за Украйна, но подчерта, че Берлин няма да действа едностранно.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • ами ако

    29 Дек 2022 16:54ч.

    поражението ще е за украйната, какви ще ги плещиш бре?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    29 Дек 2022 19:42ч.

    дойчетата се справяха криво-ляво с правенето на автомобили (скоро ще им забранят, ще заменят двигателите с електромотори), но в политиката никакви ги няма, както и в кревата (по признания на някои фрау). ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    29 Дек 2022 21:41ч.

    Поражението най-вече ще е за Германия и целия ЕС и то заради такива продажници, като този катил! След взривяването на Северните потоци, Германия остава без евтин газ (а тя печелеше и от разпределянето на газа за Западна Европа). Германската икономика няма да е вече същата без евтини източници на енергия! Това с фотоволтаиците го забравете. То е само спомагателна мощност. Не забравяте, че газа и петрола не са само енергия, а преди всичко суровини за химическата промишленост! Още от сега редица предприятия започнаха да се изнасят в САЩ! Изобщо САЩ, като по-силен хищник изяждат по-слабите хищници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    29 Дек 2022 23:45ч.

    Абсолютно са изключително зле като дипломация и политика. Затова невремето се смеех на приказките, че трябвало те да бъдат лидери на ЕС. Немец лидер на ЕС и ЕС отива на кино. Не го могат изобщо. Не става тая работа. Дори да имат добри намерения, не става.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е не се ядосвайте, де.

    29 Дек 2022 16:58ч.

    Какво да каже човекът. Русия ще спечели? Нали ще му се смеят избирателите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    29 Дек 2022 17:01ч.

    Пожелавам на всички нормални хора по света, Русия отново да развее Знамето на Победата върху Райхстага!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайде сега! Поувлякохте се. Русия не може да победи наречения от самата нея Обединен Запад.

    29 Дек 2022 17:10ч.

    Многократно по-богати са. Разполагат с няколко пъти по-голям потенциал за производство на оръжие. Спечелиха световното обществено мнение. Путин и кликата просто не си направиха добре сметката. Не трябваше да започват пълномащабна война и да обявяват, че искат цяла Украйна. Ако действаха стъпка по стъпка, вече щяха да контролират целите Донбаска и Луганска област, без да се изправят пред мощта на Запада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кажи Херсон

    29 Дек 2022 17:12ч.

    Първо кога ще вземете да се посмеем малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е издънката

    29 Дек 2022 17:14ч.

    На джуджето, която ще му струва главата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Stormcrow

    29 Дек 2022 18:07ч.

    Поредният папагал, който дори не си прави труда да свери фактите спрямо пропагандата. Нито са спечелили световното обществено мнение, нито са казли че 'Искат" цяла Украйна. Колкото до "мощта" на запада, само гледай как отива в небитието през следващите 10 години и ще има да се чудиш къде се намираш. Потърси назад във времето какви за причините за войната още от 2014, 2005 или даже от 99та, само че след като си извадиш главата от топлото и тъмно място, в което си я заврял.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайде сега ама друг път западът ще

    29 Дек 2022 18:23ч.

    победи Русия. Това никога не се е случвало и преди (да не се правят аналогии с Горби и Елцин, които доброволно я сдадоха). Прехваленият ти запад е капо. Останаха само нелиберални ценности, които никой нормален не иска и куп фалшиви хартийки. Да не говорим, че и няма такова нещо като пълно мащабна война. За сега е само СВО, което ще свърши тогава, когато започне същинската война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фен на местния л.ибе.растки планктон

    29 Дек 2022 19:44ч.

    и тоя форум ли налазихте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ах как боли

    29 Дек 2022 21:05ч.

    да чуем истината!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е издънката на джуджето,

    29 Дек 2022 21:55ч.

    Джудже, ама ви разсипа дружинката-детелинката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха богати, ама фалирали

    30 Дек 2022 9:02ч.

    де е това богатство без ресурс и без хора????? богатия запад бил богат в миналото по колониални причини; сега е ФАЛИРАЛО;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не оцениха малкия жест, ще се наложи да се изненадват

    29 Дек 2022 17:02ч.

    Аман от врачки и джендъри, пишещи се министри на всичкото отгоре. Русия можеше да спечели войната, както си я представя този, ако още първите три-четири дни бе направила с критичната инфраструктура на Украйна това, което прави сега, принудена от намесата на Запада. Явно не й е било това целта, ала подобни изказвания за сетен път ме уверяват, че западният човек, и особено немецът (и в миналото, и в съвремието) има проблем с разбирането на фундаменталните нравствени категории.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма жестове. Няма благодарност

    29 Дек 2022 17:11ч.

    Русия настъпи мотиката и ще плаща. Много, много пари. За много години напред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще плащат умници като теб

    29 Дек 2022 18:15ч.

    от собствения си джоб

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не знам Русия какво ЩЕ плаща

    29 Дек 2022 18:26ч.

    само къде ние голЕмата работа Запдът (нали сме (уж) от правилната страна този път) плащаме дебело за всичките прищявки на капитализма. Хем сме най бедни, хем сме най прости, хем най-малко потребяваме а най-много плащаме. МЕрси

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ееее, батка, али за това скачахме като маймуни

    29 Дек 2022 21:53ч.

    кой не скача е червен. Поразходих се днес къде долни Лозенец, колко къщенца и коле'нца на хора, които невидимата ръка на пазара ги направи милионери. Справедливост, произвеждаш по-качествено, продаваш по-евтино, ставаш милионер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината е друга

    29 Дек 2022 17:04ч.

    а на германия и е кисело гроздето; тя вече не е икономиката на европа; оказа се, че е едно голямо НИЩО;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дали?

    29 Дек 2022 17:16ч.

    Дори руската пропаганда спря да говори каква икономическа криза ще причини подкрепата за Украйна, стъписана от лекотата, с която Европа успя да замени доставките на изкопаеми горива от Русия. Руснаците започнаха да осъзнават, че нефтът и газът не струват нищо, ако няма кой да ги купи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    29 Дек 2022 17:23ч.

    Какви точно доставки е заменила Европа? Затова ли затвориха толкова предприятия? Затова ли от ЕК налагат мерки температурата в помещенията да не превишава 19 гр. ? Аман от тъпи козяшки опорки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Далито

    29 Дек 2022 18:11ч.

    би трябвало да е много елемнтарно момче. Питай германците за лекотата. :) Аз съм в Германия и ще ти кажа, че никак, ама никак не им е леко. що се касае до Хабек, това е най-некадърният финансов, който Германия е имала в най-некадърното правителство за всички времена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опорките не са козяшки, а кремълски. Европа се справи наистина забележително с руското изнудване с нефта и газа. Това е тихият ужас на руснаците.

    29 Дек 2022 18:16ч.

    Подкрепата сред западното обществено мнение за още оръжейни доставки и финансова помощ за Украйна не намаля. Цената на газа взе, че падна. За проклетия зимата в Европа се оказа по-топла от нормата. Путя се уплаши, че ако гръмне ядрена бомба в Украйна, ще го ликвидират, и би отбой. Мъка, мъка. Кремълска мъка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаахахее

    29 Дек 2022 18:28ч.

    Много ме кефи как разни козешки тъпи торлове обясняват как Европата цъфнала и вързала без руските ресурси. Видимо, прекалено много тъпи галоши тип ЛАйен и Борел има в този Брюксел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    29 Дек 2022 18:48ч.

    Тихият ужасТ от 18,16 не си дава сметка, че фактите, такива каквито са не могат да бъдат опровергани с евроатлантически лозунги и клишета. Европа не се е справила с газовата, с нефтената и с икономическата криза, които дори не са започнали сериозно. Астрономическата зима едва започна и предстоящите три месеца ще покажат дали ще е топла. Не сега, а през 2023 -2024 ще се видят и резултатите от тази "блестяща" политика на европейските малоумни шушумиги. п.с. Тези от кръжока на Дайнов са безнадеждни папагали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирчо

    29 Дек 2022 19:42ч.

    В София парното едва крета. И в много автобуси е по- студено отколкото навън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до "Истината е друга"

    29 Дек 2022 21:23ч.

    Истината е, че на Германия много й се иска да подпали пак тя Третата световна война, но за сега не й стиска! Но, ако някой ден стигнем дотам - да знаете, че пак Германия ни е подпалила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хартиената Пума

    29 Дек 2022 17:04ч.

    Дрънкането на глупости е безплатно. Гледай себе си и започвай да копаш бомбоубежища, със сигурност ще са полезни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Редно би било

    29 Дек 2022 17:07ч.

    Не да давате оръжие, а да влезете във войната. Изглеждате като воайори, които само гледат отстрани и ще минат да плячкосат останалото. Няма да ви се получи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честито на всички рубладжии,

    29 Дек 2022 17:10ч.

    Цената на газта вече е по ниска от тая преди войната. А др. Орбан плаща най скъпия газ. Всичките ви опорки се оттекоха в канализацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коя

    29 Дек 2022 18:14ч.

    цена на газа е по-ниска и къде, че нещо си много объркан. Цената скача и тепърва ще скача. Днес хеджирах отново газ. Много си объркан. Само зимата в щатите стига цената да се качва. Май само един и същ лаладжия пише тук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде точно го хеджирахте? В някой таен русофилски форум ли?

    29 Дек 2022 18:19ч.

    Когато искате да ни разсмеете, напишете нещо остроумно, а не скучни лъжи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хеджирал с си миризливите

    29 Дек 2022 21:00ч.

    Зелени чорапи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Франк & Щайн

    29 Дек 2022 17:11ч.

    Много героично изказване, не можеше ли малко числа, анализи, прогнози, предвид, че е икономист, а не поет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    29 Дек 2022 17:26ч.

    Доколкото знам Хабек е филолог, а не икономист :) Едва ли разбира от числа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вели

    29 Дек 2022 21:31ч.

    Значи, поет се оказа накрая...хахахаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    29 Дек 2022 17:20ч.

    С тази помощ от Запада последния украинец го пиши издъхнал, а последния германец - замръзнал. Честно, кой не би наричал черното бяло срещу германска министерска заплата и пенсия ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фут

    29 Дек 2022 17:27ч.

    От изказването, прозират следните неизказани мисли. Че германците смятат Украйна за тяхната дойна крава-черпене на природни блага, работници, енергия, изнесени замърсяващи производства. И че Германците продължават да се смятат в по-висока позиция от Русия, и естествено копнеят да я подчинят . Е няма да стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Немските оценки кой ще победи

    29 Дек 2022 18:08ч.

    доведоха вече два пъти до употреба на термина "изпаднал германец" от дедите ни, които също пострадаха от тези оценки. Сега пак са се наперили и пак не им се вярва че да паднеш от високо най-много боли. Само че какво правим пак ние на тяхна страна, освен като маркер на Господа кой трябва да загуби, или "кутцуз" по народному?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой в ЕС не се държи като кремълските бандити,

    29 Дек 2022 18:27ч.

    които избиват своите и на народа си комплекси за малоценност, правейки бомбастични изказвания и отправяйки абсурдни заплахи. Политиците в Европа просто задействаха ЕС бюрокрацията, която започна да работи срещу икономиката на Русия. Болката от отбиването от европейското виме ще се усилва и в един момент ще стане нетърпима. Нефт и газ не се ядат и нямат никаква стойност, ако никой не иска да ги купи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лесно се говори при пълно газохранилище

    29 Дек 2022 18:39ч.

    и с глава в телевизора, ама лесното винаги излиза скъпо, всекиму идва време в живота да го разбере.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баце (от 18:27)????

    30 Дек 2022 0:03ч.

    Ти Идиот ли си или само се преструваш? И, козяк, незачет! Опорките днес много нефелни, бе! Обаче! Видно е, че умнокрасивите жълтопаветници недокъпани са се превъзбудили! Нищо! Ще дойде истинската зима и у нас, ще постоят на демократичен студ, ще прогледнат! А до тогава ...! Так держать! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И всички тези брътвежи идват

    29 Дек 2022 18:19ч.

    от устата на евроатлатически зелен гей, отгледан зад океана, който е министър на Икономиката, без да има представа и образование, което да му позволява да ръководи икономическото министерство в Германия. АНАЛена Бербок е същото недоразумение отгледано в американска епруветка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И какво от това, че няма

    29 Дек 2022 18:36ч.

    да влязат в руската касичка?! Кажи ми тъп евроатланчески лоботомиран дебил, това по какъв начин прави живота ти по добър. Само за тази година, всичко поскъпна в пъти и няма никакви изгледи 2023 да е по-добра. Дори напротив - ще става все по зле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кукер

    29 Дек 2022 21:34ч.

    Прав си, ще влязат повече от 2Т в руската касичка, защото евраците сега пак купуват руска газ, но на тройна цена. Ти, бе, идиот, не го ли видя на практика приложено в БГ само преди месеци?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    29 Дек 2022 22:29ч.

    Няма как да види, защото главата му е на тъмно влажно и миризливо място. Прост пример: сиренето, което купувам от край време миналия декември беше 11,50 сега е 14,50...и те така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "умело, стратегически, разумно и героично"

    29 Дек 2022 18:21ч.

    Срещу цивилните в Донецк в избрани часове с концентрация на хора? Струпването на четири определения в едно твърдение създава елементарен реторичен ефект и в случая подчертава подчертава неистинността му. Ако е вярно, че този е филолог, то и от материята си не отбира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре че не е актьор

    29 Дек 2022 18:27ч.

    В Германия на този наистина му се присмиват. Тотално некомпетентен. Филолог, министър на икономиката, коментира военни действия …дилетантски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Руската инвазия в Украйна ще приключи с военно поражение"

    29 Дек 2022 18:31ч.

    Закъснели сте, майн хер. Наш Ристю ГрозеН още на 6 март т.г. ви уведоми, че Русия е свършила ракетите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    29 Дек 2022 18:59ч.

    ++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя ще да е бягал от час по история,

    29 Дек 2022 18:33ч.

    Та си е упущил урока за Втората световна война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Русия не може да победи наречения от самата нея Обединен Запад."

    29 Дек 2022 18:38ч.

    Кога, бе чадо, твоят богат и спечелил световното(ъ? до "сифилизования" свят да беше се ограничил поне) обществено мнение във война? А? В "Разградска правда" много небрежно ви преподават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...Та кога, викаш,

    29 Дек 2022 18:43ч.

    Западът е победил Русия във война? В коя война? През кой век? (Форумът на "Козяшко дело" и "Разградска правда" е вреден за когнитивния ви статус.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кримската война,

    29 Дек 2022 21:16ч.

    Първата световна война, Студената война. Да продължавам ли? Да не говорим, че ако през ВСВ САЩ не бяха помагали чрез лендлийза на СССР, сега щяхме да опъваме каиша под властта на националсоциалистическа диктатура.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Западът е победил Русия във война? В коя война?

    29 Дек 2022 19:12ч.

    ми например в Кримската и в Студената; а Изтокът - в Японската, Полската и Афганската...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От изброените войни

    29 Дек 2022 20:00ч.

    Единствено Кримската война е победа, локална и временна, но победа на Запада. Която само забавя с две десетилетия неизбежното - Руска доминация в Черноморието. Освен това Кримската война е стимул за дълбока военна реформа, която провежда Руската империя и бъдещата победа 1877-1878... "Студената война" не е война. Точка... Японската война 1905 не води до капитулация на Русия, а до примирие. Русия губи някои територии, но Япония остава крайно неудоволетворена от резултатите. По-късно Сталин прибира почти всичко от Япония, с лихвите... "Полската" ? Сигурно се има предвид бездарните болшевишки набези на Тухачевски през 1920 , когато при спечелена война решават да превземат и Варшава ? Това едва ли е една отделна война, това е част от края на ПСВ и прехода в Октомврийската Революция и Гражданската Война в Русия. В крайна сметка завоеванията на поляците траят две десетилетия... Афганистан 1980-1989 ? Това просто е смешно, няма никаква загубена война от руснаците в Афганистан, а политическо решение за изтегляне. Все едно да кажеш че Америка е победена във Виетнам на бойното поле, а не се е изтеглила също поради политически причини..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така де, след толкова загубени войни Русия я няма,

    29 Дек 2022 22:01ч.

    има някаква виртуална реалност там...където стотици милиони хора си живеят по-добре от нас. Нещастници-русофоби. "Лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти – Ботев".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 4-5 милиона в Москва и няколко големи града

    29 Дек 2022 23:30ч.

    живеят по-добре от средния българин. Разбира се, докато не кажат или не направят нещо, което няма да се понрави на властта. Стандартът на останалите над 100 млн. не се различава съществено от този в Монголия, Молдова или Непал. Държавата е приказно богата. Елитът обаче е супер крадлив. Неравенствата са по-големи от тези в Индия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нагъл шваба

    29 Дек 2022 19:12ч.

    Държи толкова старателно паравана за немците, че ще му се схванат ръцете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Германец да говори по този начин

    29 Дек 2022 19:37ч.

    Показва не само никаква интелигентност като за министър, но липса на елементарна историческа памет. Колко пъти ще настъпват тази мотика ? Една и съща ?... 22-ри януари 1943. Хитлер изпраща телеграма до обкръжените фашисти край Сталинград - " Капитулацията извън въпрос ! Войските да се сражават до край !...Така 6-та армия ще даде своя исторически принос за най-великия пасаж в германската история !" ...Докато диктува своите фанатични брътвежи , обкръжените германци измират от студ, глад и огъня на Червената Армия. След няколко дни 90 000 се предават в плен начело с фелдмаршал Паулус , и още 21 немски генерали... Удриии ! Бий фашистката гадост ! Но колко пъти ? Колко пъти това трябва да се повтаря ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо се учудвате?

    29 Дек 2022 21:18ч.

    Русия се издъни и вече никой не я бръсне за слива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • затвори плювалника

    29 Дек 2022 19:45ч.

    и си оправи собствената икономика.Стига си дрънкал глупости а виж кога народът ви ще ви измете теб шолц и всички други соросоиди и транслиберали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кан Кан

    29 Дек 2022 20:08ч.

    Хаха, тва заглавие е много добър виц: Германския министър на икономиката, се изказал за войната, хахахахха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГАГА

    29 Дек 2022 20:51ч.

    Германския министър на икономиката, се изказал за войната, а по образование не е дори акушер, а некъв си литератор. Това е днешна "велика" Германия. Хелмут Кол се върти като пумпал в гроба си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вълкът козината си мени, ала нрава - не!

    29 Дек 2022 20:29ч.

    Фашистчето си остава фашистче, каквито и демократични одежди да навлича за преструвка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой ме обръща внимание на Роберт Хабек?

    29 Дек 2022 20:46ч.

    Зелен философ, министър на икономиката! Разбира от икономика толкова, колкото щьнгист от класически балет. Но немските зелени са първи ястреби!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    29 Дек 2022 21:24ч.

    Братя и сестри, не е красиво да се присмиваме и гаврим с Германия и сегашните туристи-министри. Нещата са ясни. Дори немските журналисти си правят гаргара с правителството, премиера - наденица, външния министър - ниво чалга бар, каза, че немците не са важни а украинците, военния не може да вдене, че ако подарят всичките си пушки, поляците ще ги прегазят за 24 часа, този убавец тука, Хабек, по немската тв, след въпрос от водеща - няма ли да фалират немските фирми заради космическите цени на енергията, отговори, че не, нямало да фалират само щели да спрат да работят... Това трябва ДОСТА да ни уплаши. НЯКОЙ СЕРИОЗНО СЕ Е ЗАЕЛ ДА УНИЩОЖИ ЕВРОПА. Да пазим Родината си България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    29 Дек 2022 22:02ч.

    Сериозно ли е казал това за фалитите? Нивото на европейския "елит" наистина е плашещо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BajToz

    29 Дек 2022 21:27ч.

    "ФРГ ни бяха любимия международен партньор. Никога нямаха мнение за нищо и само чакаха да им спуснем заповедите. Хелмут Кол имаше 12 секретарки, 11-та се казваше Меркел..." цитат от книга на Хентри Кисинджър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    29 Дек 2022 21:51ч.

    Заблуден Хабек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • абе, брани си поста и спазва линията на Партията

    29 Дек 2022 22:52ч.

    всеки на висока позиция или с много пари трябва да каже пред всички как Русия губи, това е линията на партията

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    29 Дек 2022 23:12ч.

    Тоя е от "зелените", значи щатска подлога, която ще дудне каквото му наредят дори след като Киев подпише пълна и безусовна капитулациия и зеленски се скрие в Израел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Диди

    29 Дек 2022 23:40ч.

    Един обикновен фашист

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смешник

    30 Дек 2022 9:08ч.

    Заради такива абсолютни глупаци като тоя в момента инфлацията хвърчи нагоре, живеем все по-трудно, а Европа се превръща в ад. Мишият му и джендърски мозък не разбира, че в тази война вече има тотално победен - и това е ГЕрмания и ЕС. Те тръгнали да си намаляват температурата в стаите и със закони да определят кой кога да се къпе, за поражение на Русия говорят. Студувайте си кротко в Германия и хич не поглеждайте към Москва, че пак ще берете голямата студ от Сталинград, а и бой може да ядете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    30 Дек 2022 13:21ч.

    "Когато атовете се ритат, магаретата теглят." - народна поговорка, та ако в Германия годишната инфлация е 10%, то в България е 15%.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    30 Дек 2022 15:54ч.

    тия ( виж МОЧА: Трети украински фронт и ШИПКА преди това) не е трябвало да ни ооооооооосвобождават. тук и сига,както викъ Жълтопатникъ, агонизираме въ Адъ Дантиев.просто е въпрос на бг небитието >кааааааааазах нешо за идиотите > виж ПХ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи