Германски депутат: Съюзниците не споделят данни за саботажа на "Северен поток"

Германски депутат: Съюзниците не споделят данни за саботажа на "Северен поток"

Германия не получава достатъчно информация от своите съюзници за саботажа на "Северен поток" и не се провежда прозрачно разследване. Това заяви снощи в отговор на запитване на ТАСС депутатът от Бундестага от фракцията "Алтернатива за Германия", член на комисията по опазване на климата и енергетика Щефен Котре.

"Разследването не е прозрачно. Не се провежда с нужната енергия. Причините са очевидни - първо Русия беше обвинена на висок глас за това, а след това всичко утихна. Сега и за представителите на германското правителство е ясно, че само съюзниците са могли да извършат този терористичен акт“, смята той.

„То (германското правителство) не предприема нищо в тази връзка, защото Норвегия, Швеция и Дания не споделят информация с Германия“, каза Котре. Според депутата парламентарните запитвания от "Алтернатива за Германия" в тази насока остават без отговор.

Според Котре медиите в тази ситуация са се превърнали в „рупор на федералното правителство“. „Най-големият терористичен акт срещу инфраструктурата на Германия трябваше да привлече вниманието на огромен брой журналисти. Те трябваше да проведат журналистически разследвания във всички посоки, но нищо от това не се случи“, твърди политикът.

На 27 септември миналата година компанията "Nord Stream AG" съобщи за „безпрецедентни разрушения“, настъпили предишния ден „на три низа от морските газопроводи „Северен поток“ и „Северен поток 2“. Шведските сеизмолози регистрираха две експлозии на 26 септември по маршрутите на тръбопроводите. Главната прокуратура на Русия образува дело за международен терористичен акт след повредата на газопроводите.

На 8 февруари американският разследващ журналист Сиймур Херш, позовавайки се на свои източник, заяви в статия, че взривните устройства под газопроводите са били поставени през юни 2022 г. под прикритието на ученитая Baltops от водолази на ВМС на САЩ с подкрепата на норвежки специалисти. Според Хърш решението за провеждането на операцията е взето от президента на САЩ Джо Байдън след деветмесечни дискусии с представители на администрацията, занимаващи се с въпросите на националната сигурност. Ръководителят на пресслужбата на Съвета за национална сигурност на Белия дом Адриан Уотсън в отговор на запитване на ТАСС нарече изложената от Херш версия „съвършена лъжа и пълна измислица“.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

Коментари

  • Сега и за представителите на германското правителство е ясно, че само съюзниците са могли да извършат този терористичен акт“

    28 Фев 2023 8:48ч.

    @бем ти "съюзниците"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • капот

    28 Фев 2023 10:02ч.

    Използвай противозачатъчни, за да не се родят още "съюзници".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    28 Фев 2023 9:58ч.

    Така разстрелват американците, непослушните съюзници, дето се опитват да дишат, от мислене няма нужда! То не е като шикалкавенето с някакви си споразумения, дето извънземните са длъжни да ги изпълняват! Я на СВО и каквото честта юнашка покаже, от хленчене няма нужда!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • любим сирийската ислямистка "опозиция"

    28 Фев 2023 10:20ч.

    Прикривачи на тероризъм - това също е тероризъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "Съюзниците не споделят данни за саботажа на "Северен поток""

    28 Фев 2023 10:34ч.

    Цялата тупурдия е и Смешна и Жалка! По простата причина, че "Запада" е безпрекословно подчинен на САЩ и не може самостоятелно да гъкне даже, без позволение от там! Това се потвърждава и с най-дребните факти за пълна, направо, робска подчиненост пред Сюзерена им! ... В този смисъл, каквото и да е направено за разрушаването СП1 и 2, както и да е изпълнено, за каквото още можем да се сетим още - нищо не е извършено без нареждане и заплануване от зад океана! Особено когато е извършен терористичен АКТ с мащабите на СИСТЕМЕН ТЕРОРИЗЪМ. ... Всякакви усуквания, гърчения, плонжове за демонстрация на девствена невинност някому, нямат абсолютно никакъв смисъл. Освен да бъдат използвани за доразбъркване на липсващото мислене и логична подредба в не малко празни междуушия. Защото се вижда много ясно, как Шерхан си развява гривата и пляска с лапите както му скимне, без да го е страх, докато Балу не се усеща, че и кацата му с Мед скоро ще е заграбена. Ако меца не опърли силно мустаците на тигъра, онзи все ще се опитва да го отмъкне или най-малкото, да му ... таквозинка ... в меда! (Туй е лирично отстъпление по Р. Киплинг)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно казано!

    28 Фев 2023 11:01ч.

    Право в десетката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За подробности питайте така наречения си "канцлер"

    28 Фев 2023 11:04ч.

    Очевидно този нещастник е бил в течение на замисленото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    28 Фев 2023 11:26ч.

    Това е напълно естествено след като са заплашени от оръжието /DEW/ с насочена енергия използвано срещу Турция! Освен това всички знаят, даже и слугите на САЩ, че Германя е окупирана!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Германия няма съюзници

    28 Фев 2023 11:29ч.

    защото не ги търси там, където трябва. Един съюз Германия - Франция - Русия и всичко около тях би ни изпратил в космоса (в добрия смисъл на думата), но за съжаление я има Америка и тя на позволява това да се случи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    28 Фев 2023 11:35ч.

    Да напомним, че срещу използването на DEW имаше ответен отговор, поразена е военна база в Западна Европа! Ако вървим по този път Светът ще бъде унищожен! Империята на злото – САЩ трябва да бъде спряна! За това Китай предлага мирно решение. САЩ стават все по уязвими. Соро склеротика Байдън и наркомана Зеленски, слуги на Рокфелер ще бъдат отстраненени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "Германия няма съюзници"

    28 Фев 2023 11:46ч.

    С търсенето на истински съюзници има един сериозен проблем... За да се предотврати подобен, даже естествен съюз между Германия и Русия, бяха организирани и проведени две Световни войни. А сега се намираме в разгарянето на Третата! Пак по тези причини. Това е казвано от множество специалисти по тези въпроси. Ужасът на англосаксите е именно в един подобен съюз. Дори, ако погледнете европейските карти и как са се изменяли границите в последните столетия, ще видите, че в резултат на ПСВ и ВСВ, шанса за една обща граница между близките по дух държави, все повече се отдалечава. По средата се надува изкуствено европейската "хиена" (по У. Чърчил) като балон, но предявяваща непрестанни претенции за изключителност...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Значи не трябва да има англосакси на белия свят

    28 Фев 2023 12:23ч.

    Те сами ни навират в очите отговора на всички световни проблеми от Трафалгар насам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    28 Фев 2023 11:58ч.

    говорителят на НАТО Джейми Шей (по време на нападението на Югославия през 1999 г.): „Легитимна военна необходимост е да се унищожи енергийната система на страната. И ако в същото време страда цивилното население, то това е единствено по вина на ръководството на страната.“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НЯМА СПОДЕЛЯНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ, ЗАЩОТО НЯМА СЪЮЗНИЦИ.

    28 Фев 2023 12:59ч.

    Толкова ли е сложно? Наричайте ги Възложители, Господари, Началници, Собственици...каквото си изберете. Но не ги наричайте Съюзници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Субективен

    28 Фев 2023 14:01ч.

    Като гледам, тук коментират само съюзници, ама съветски! е, аз не съм от този отбор. Да видим колко бързо може да изтриете този коментар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димитър

    28 Фев 2023 17:52ч.

    Никой няма да ти трие коментара, всеки има право на мнение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart обективен

    28 Фев 2023 17:46ч.

    Да говорим за съветски показва незрялост и живот в миналото на закостенели представи за света. От 1990-та нещата се промениха много

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    28 Фев 2023 17:47ч.

    А и журналистите, които трябвало да разследват по всички посоки, къде са??? На кое място е Германия по свобода на словото, според онези авторитетни класации, с които редовно ни натриват носа? А онези смели шведски ли бяха, холандски ли "журналисти", дето палеха публично Корана, защото имали право на свободно изразяване, / и най-вече, защото това не им коства нищо/, те къде са? Защо Шарли не направи някоя карикатура по темата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съюзник

    28 Фев 2023 19:39ч.

    С такива съюзници врагове не ти трябват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи