Германия премахва забраната за даряване на кръв от хомосексуалисти

Германия премахва забраната за даряване на кръв от хомосексуалисти

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Германия ще промени насоките си за даряване на кръв, така че за всички да важат едни и същи правила, независимо от сексуалната им ориентация, заяви министърът на здравеопазването на страната.

"Официалните насоки ще бъдат адаптирани така, че потенциалните донори вече да не бъдат оценявани по различен начин в зависимост от сексуалната им ориентация", заяви Карл Лаутербах пред телевизионния канал RND.

"Дали някой може да стане кръводарител е въпрос на поведенчески риск, а не на сексуална ориентация", каза Лаутербах. "Не трябва да има и скрита дискриминация по този въпрос", добави той.

Според действащите насоки на Германската медицинска асоциация (BAK) мъжете, които правят секс с мъже, могат да даряват кръв само ако не са имали "нов или повече от един сексуален партньор" през последните четири месеца. При другите хора се преценява дали "често сменят партньорите си".

Правилата датират от епидемията от ХИВ/СПИН през 80-те години на миналия век, когато се е смятало, че гей мъжете са изложени на по-висок риск от предаване на вируса.

Според новите правила потенциалните донори ще бъдат оценявани само "въз основа на индивидуалното поведение на лицето, което желае да дари", съобщава RND.

Изменението на закона ще влезе в сила на 1 април.

Германската асоциация на хомусексуалистите(LSVD) приветства плановете, като ги нарече "отдавна закъснели".

Кристин Ашенберг-Дугнус, здравен експерт от либералната партия СвДП, заяви, че предишните насоки са били "не само остарели, но и просто дискриминационни".

"Всеки, който иска да дари кръв, трябва да може да го направи. Защото даряването на кръв спасява животи", каза тя. 

Източник: dariknews.bg

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • хмм

    10 Яну 2023 18:37ч.

    Ами ако германците така станат хомосексуалисти? Току виж и някое хивче или спинче са си спечелели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рънтайма е могу важен

    10 Яну 2023 18:52ч.

    Особенно при дарената кръв

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    10 Яну 2023 18:57ч.

    А за зоофили важи ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дядо Канелко

    10 Яну 2023 19:40ч.

    Подобен рационализъм е създал концлагерите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кретенизъм

    10 Яну 2023 19:42ч.

    Не пропускат възможност да ни пробутат сигналния флаг на гоите, на човешкия добитък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Друг Доктор

    10 Яну 2023 20:05ч.

    Това е АНТИМЕДИЦИНА . Излагат се умишлено на висок риск от трансмисивни заболявания кръвопреливаните пациенти, пострадали при инциденти. Хомосексуалистите не само са в пъти по-изложени на риск от СПИН , но също и на Хепатит В, това е статистически ФАКТ. Единственият ефект който ще имаме , увеличен отказ от кръвопреливане, вкл. у пациенти които наистина имат индикации. Срам !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • a как стои въпроса с ваксинираните с mRNA дарители?

    11 Яну 2023 1:54ч.

    Напоследък се появиха информации че кръвта от ваксиниран дарител е опасна за живота на неваксинираните. По същата причина в Турция НЕ приемат ваксинирани двойки за лекуване на безплодие... Нашата пък, българската, кръв е системно подменявана и може би процесът е приключил, поради огромния брой кръводарители от точно една прослойка на нашето общество... Истината е - да отказваме кръвопреливане. Срещу подпис. Което е невъзможно винаги, за жалост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В България този въпрос е по-неясен

    11 Яну 2023 8:46ч.

    Основната маса кръводарители са ромите, които чакат на гюме пред КЦ-ве за нуждаещи се, срещу заплащане разбира се. Ромите масово не се ваксинираха с иРНК, така че остава само баналния риск от хепатит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • браво, браво

    11 Яну 2023 8:42ч.

    Така ще има повече заразени от СПИН, хепатит и други подобни, които се лекуват дълго, лекарствата са скъпи, БигФарма ще печели, бедните ще умират бързо, от където и да го погледнеш е на плюс за глобалистите. Управляват ни извратеняци, хора, събудете се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи