Германия предлага на Украйна каски, кметът на Киев го нарече "шега"

Германия предлага на Украйна каски, кметът на Киев го нарече "шега"
Германия ще достави 5000 военни каски на Украйна, за да помогне за защитата срещу евентуална руска инвазия. Кметът на Киев и бившт световен шампион боксьор Виталий Кличко отхвърли офертата като "шега", която го оставила "безмълвен". Министърката на отбраната Кристин Ламбрехт каза, че Берлин, който е изправен пред нарастващи критики за отказа си да доставя оръжие на Украйна, както направиха други западни страни, отговаря на искане за военно оборудване, по-специално каски.


"Очевидно е, че Обединеното кралство е възприело позиция, че помощ със смъртоносни средства с тактически отбранителен характер е нещо, от което украинците се нуждаят. Но ние не съдим други страни", каза британският министър на отбраната Бен Уолъс по време на посещение в Берлин.

"Германското правителство е приело да не изпращаме смъртоносни оръжия в кризисни зони, защото не искаме да подхранваме напрежение, искаме да допринесем по други начини", каза Ламбрехт на съвместна пресконференция с Уолъс.
 

Тя добави, че Германия също доставя полева болница на Украйна и все още се стреми към мирно решение на кризата.

Кличко, който е живял години наред в Германия, а сега е кмет на украинската столица, не беше впечатлен от предложението за каски.

"Поведението на германското правителство ме оставя без думи. Министерството на отбраната очевидно не е осъзнало, че сме изправени пред перфектно оборудвани руски сили, които могат да започнат нова инвазия в Украйна по всяко време", каза той пред най-продавания всекидневник Bild.

"Каква подкрепа ще изпрати Германия след това?" пошегува се той. - Възглавници?

Посланикът на Украйна в Берлин Андрий Мелник каза, че "символичният жест" е добре дошъл, но не е достатъчен, тъй като страната му се нуждае от оборудване за стотици хиляди войници, от които каските не са най-необходимата част.

"Радвам се, че виждаме поне началото на промяна в мисленето", каза той пред "Ройтерс". "Въпреки това се нуждаем най-много от отбранителни оръжия."

 

Източник: "Дневник"

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Укрите се нуждаят не от каски

  27 Яну 2022 8:37ч.

  Укрите се нуждаят от подмяна на самите глави. Колкото повече се зъбят на Меца, толкова по-вероятна става тази подмяна. Ще има украински прочит на българската басня - "А имаше ли Гюро глава , или нямаше ?"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  27 Яну 2022 8:45ч.

  Нямаше да е лошо към каските да има и памперси за възрастни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фарс

  27 Яну 2022 8:46ч.

  Не мога да се начудя на глупостта натовска. Ясно, че украинците са дебели глави, очевидно е, че са си наумили някакви неосъществими неща, но не осъзнават ли натовците, че европейците са използвани за постигането на тези неосъществими цели? Аз не виждам къде е конфликтът. Русия си прави маневри. Ми правила го е и други години. Впрочем, всяка година по няколко пъти. Е, и? Да правят, каквото си искат. Но като каканижеш, че искат да те нападнат, не мислиш ли, че рано или късно, другата страна наистина ще те гледа като враг? Или това е целта - да вдигаш врява, докато лъжата стане истина? Толкова е прозрачно всички, та чак е обидно. Но така е, когато глупаци и некадърници взеха властта. Глупостите тепърва предстоят, защото тези хора не разбират, какво значи глупост и колко те самите са глупави. ПП Ако Русия искаше да превземе Украйна по военен път, смятате ли че е разумно да отлага това, докато другия стане прекалено силен? А точно това стана. При реално намерение за нахлуване сега щяхме да коментираме последствията от това. А ставащото... Ами мокри сънища на полудели хора... Кой разбрал, разбрал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  27 Яну 2022 8:48ч.

  Шега щеше да бъде, ако Германия им беше изпратила 5000 чифта боксови ръкавици.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  27 Яну 2022 8:56ч.

  А ние ще им пратим чертежите си за F16, да ги пазят :DDD

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сериозно би било ако Германия изпрати

  27 Яну 2022 8:56ч.

  на украината 5000 чифта кюлоти че ако почне мурабето с баба ви МЕЦА доста осрани украински задници ще има и трябва често да си сменят и гащи и памперси!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изгледайте това видео

  27 Яну 2022 9:03ч.

  Това е украинско политическо шоу. Поканили са депутат от опозицията Иля Кива. Слушайте добре как разсъждава този достоен украинец, той е ВЕТЕРАН ! Бил се е в Донбас с проруските сеператисти през 2014 ! Този мъж не е "диванен експерт", нито може да се каже че е "платен от руснаците" , той е проливал кръв срещу тях ! https://www.youtube.com/watch?v=9fp2WG6Fg2Q Описва им добре в какъв капан са вкарани от САЩ ! Обяснява им добре че когато "живееш в съседство със слон, и непрекъснато го мушкаш с пирони , рано или късно слона ще направи рязко движение. И ще те размаже." Слушайте този смел и достоен човек, истински ПАТРИОТ на своята страна !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bot

  27 Яну 2022 9:14ч.

  Някой, някъде беше коментирал, че Германия е изпратила 4000 мобилни тоалетни на бандеровците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • https://www.youtube.com/watch?v=w1Bjbyh1da8

  27 Яну 2022 9:18ч.

  Това да беше пуснал, как янките им подарили 80 надуваеми лодки, да се борят срещу Русия ... това е някаква гавра с нас бе хора!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Един народ от укри и бандеровци, все с дебели глави,

  27 Яну 2022 9:30ч.

  някак е съществувал векове заедно и редом с великия славянски православен народ от победители - руския и нищо не е възприел от него. Цяла велика Русия се противопоставя на покварена Европа, води победни битки с източни империи, освобождава поробени народи, а в тази борба този народ отсъства. Всички народи на нерушимия Съветски съюз се изправят срещу пълчищата на Хитлер и кой отсъства в този двубой? Правилно, народът от укри и бандеровци. Едни строяха светлото комунистическо бъдеще, щурмуваха Космоса, а други подмолно разлагаха и рушаха, същите укри и бандеровци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аде, бе... уморихме се

  27 Яну 2022 9:32ч.

  да я чакаме тази "евентуална руска агресия"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този път германците

  27 Яну 2022 9:46ч.

  го играят по-разумни. Много добре осъзнават че тяхната експортна икономика зависи много от руски газ. Особено след като затварят и ядрените си централи. Руснаците няма нужда да правят много, за да усмирят Германия и Западна Европа. Достатъчно е малко да си поиграят с кранчето. Смешно е как можеш да заплашваш страна която ти доставя основен ресурс. За това сега германците се гъбаркат с украинците. Укрите какво ще им направят, ще изпратят нота? Както вече много хора забелязват, представлението отива към "цялата пара в свирката"! Явно това ще бъде параван да се поприкрият други неща които засягат обикновените хора, а именно сметките за ток, липсата на стоки, свитото производство и нарастващата бедност, дори на развитите общества.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Flick

  27 Яну 2022 9:59ч.

  Посланикът на Украйна в Берлин Андрий Мелник каза, че "символичният жест" е добре дошъл, но не е достатъчен, тъй като страната му се нуждае от оборудване за стотици хиляди войници, от които каските не са най-необходимата част. Верно е, те главите им са достатъчно твърди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ТАСС е упълномощена да съобщи

  27 Яну 2022 10:45ч.

  ...че германска помощ е имало и за Русия под формата на няколко стотици хиляди тона тоалетна хартия необходими на тамошните солдати след като бъдат посрани от бой по границата с Украйна! Специално за Путин,Лавров и Шойгу има и памперси,немско производство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Имам чувството ,че в Германия

  27 Яну 2022 10:51ч.

  се връща Ваймарската република и опита на крайно левите сили да овладеят властта.Дали няма да има и някой нов пакт Путин-Щолц.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 888

  27 Яну 2022 10:54ч.

  Не поставяйте всички украинци под общ знаменател, заедно с бандеровците и фанатиците. Има милиони разумни украинци които НЕ мразят Русия ! Там корените са омесени , има роднини от двете страни, трябва по-често да се чува гласа на разумните хора в Украйна. Не можем и не бива да нарочваме всички украинци за дебили русофоби, украинците са братски народ, така както и руснаците. Трябва да стискаме палци да стане така , че крещящите русофоби да не бъдат начело на Украйна. А Русия със сигурност не иска да воюва сама със себе си...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МАНДЖУРСКИЯ КАНДИДАТ

  27 Яну 2022 11:09ч.

  В Испания гърми скандал по повод това, че Педро Санчес изпраща самолети и въоръжение в България Коалиционният му партньор "PODEMOS" иска обяiнение и отговор от РОДРИГО САНЧЕС кое е наложило и кой му е наредил да изпрати въоръжение в България, защото няма такава договорка с НАТО. Колегата САНЧЕС не желае да отговори и досега не е дал никакво обяснение защо го е направил без решение на парламента и без да уведоми коалиционните си партньори!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Както е казал Народа

  27 Яну 2022 11:12ч.

  "Бий по каската, докато омекне"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на германците

  27 Яну 2022 11:34ч.

  не може да се разчита, те и дрогаря сталин ке договориха прегръщаха и целуваха ама накрая светнаха едно 20 мильона русначета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фарс на 27.01.2022 в 08:46

  27 Яну 2022 11:43ч.

  Толкова е прозрачно всички, та чак е обидно. " --да, правят всички на глупаци, НО не ги интересува дали е прозрачно или не -- само искат да имат привидни основания и да пишат в документите, и платената преса да продължава пропагандата. НЯМА ЛОГИКА, не търсете. ИМА РЕСУРСИ за заграбване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  27 Яну 2022 11:52ч.

  Идеализацията на Русия, също като сатанизирането на Украйна издава или елементарно мислене и склонност към безкритично възприемане на чуждата пропаганда, или активно участие в разпространението ѝ. Същото може да се каже и за обратната ориентация, която в този форум отсъства, но пък я има другаде. И няма как да се дискутира нормално. Все едно левскар да попадне в средата на цесекарска агитка и да вземе да спори. Там с обиди няма да се задоволят. И обратното, естествено.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дачков е чифут от БКП

  27 Яну 2022 11:56ч.

  Руският народ и светът да се готви за трета световна война, и СССР2.0 и референдум за това. Евреите от соц. номенклатурата изнасилваха над 30 години хората в България, насилваха, и руснаците, а елитът на НАТО, САЩ и ЕС се смееха и наслаждаваха на шоуто, и казваха БРАВО БРАВО! Та тези народи не припознават атлантиците за спасители.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  27 Яну 2022 13:13ч.

  Германците можеха към каските да прибавяти друго "отбранително" оръжие - манерки. Ще е потребно на украинските нацисти от ,, Азов ". Като ги заперкат руснаците нЕма да могат и до кенефа да се предвижат. И тогаз каските за акане , а манерките за пишкане - условно , разбира се , щото като ги подпука мечката , всичко ще "свършат" в гащите :) :) ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зеленски с каска! Комедията е пълна!

  27 Яну 2022 19:22ч.

  Зеленски с каска! Комедията е пълна! Без думи. Но, може би е добре, този клоун да изиграе една сценка, както е с каската, със земното кълбо, като във "Великият диктатор" на Чаплин. Приликата му с Хинкел/Хитлер е неподражаема.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • братът на Иван Георгиев от Попово

  27 Яну 2022 22:24ч.

  "Един народ от укри и бандеровци, все с дебели глави, на 27.01.2022 в 09:30", няма нужда да се хули целия украински народ ей тъй, ан гро! Нали и ние не сме много различни от тях, все славяни! Мнозина се полъгаха по акъла на западняците, бедни хора за паница леща са готови да вдигнат ръка на брата си, гаче ние не го правим (само вербално, слава богу, поне засега)? Мнозина, но не всички... А за изгорените в Одеса през май 2014, за разстреляните в Мариупол полицаи, които погнали началника си, щото ги карал да стрелят в манифестиращите на 9 май, за запалените като факли жандармеристи без оръжие, за убитите от артобстрел цивилни в Донецката и Луганската републики - не е на нас да съдим. Има си Господ за тая работа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • така е, брате

  28 Яну 2022 6:52ч.

  остава да намерим технология за недопускане на прозападни подлоги до управлението в славянските страни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Елчо Елечев

  28 Яну 2022 8:05ч.

  А елечетата от овча кожа. които спасиха хитлеровите избръснати и сресани войничета под Москва от бялата смърт? Каски, елечета...не са шега, а шанс за по-добра, достойна и почетна смърт. Нали затова тръгват?!? Редно е НИЕ!!! да им изпращаме БОБ. И да ги научим да се кланят в правилната ПОСОКА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Търговец

  28 Яну 2022 8:18ч.

  Вероятно в Германия са им нужни за присаждане украински мозъци. Без каски ще ги повредят. Шварценегерите са есенцията на елита на аристократите в Демокрацията. От тях избират трансцарете и ги филмират. 000000000000000Х

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи