Германия облекчава правилата за смяна на пола

Германия облекчава правилата за смяна на пола

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Свързани статии: Доц. Бостанджиев при Карбовски: Никаква операция не може да направи от мъжа жена и от жената - мъж. Това е тежка телесна повреда

Германското правителство одобри законопроект за облекчаване на правилата за смяна на пола, който планира да внесе за гласуване в Бундестага, предаде Ройтерс.

Управляващата в Германия лявоцентристка коалиция планира реформиране на съществуващата система, която е основана на закон за транссексуалните от 1980 г., който изисква лицата, желаещи да си сменят пола, първо да се подложат на медицински прегледи, а след това да преминат през продължителни и скъпи съдебни процедури.

Новият законопроект предвижда транссексуалните, интерсексуалните и небинарните хора да могат да променят данните за половата си принадлежност само с едно посещение в местно бюро по гражданската регистрация.

Предложените законови промени не поставят възрастово ограничение, въпреки че заявленията на деца под 14 г. ще трябва да бъдат подавани от родител или настойник.

Германската министърка по въпросите на семейството Лиза Паус определи досегашния закон за транссексуалните като дискриминационен, предаде БТА. "Най-сетне слагаме край на това", отбеляза Паус.

Правосъдният министър Марко Бушман изрази увереност, че законът ще бъде приет от Бундестага.

Източник: "24 часа"

 

 

Коментари

  • Югоагент

    23 Авг 2023 21:38ч.

    Като искат да се осакатяват, да идат на източния фронт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нема

    23 Авг 2023 23:25ч.

    как да стигнат втори път до там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато един мъж

    23 Авг 2023 21:42ч.

    говори за хомосексуалисти по няколко пъти на ден, с вероятност над 99% той е латентен гей. Какъв ли е редакторът, който публикува по няколко материала дневно за трансджендъри. Иначе казано, ако някой от редакторите на Гласове има чак такъв зор, да го сменя тоя пусти пол и да спре да ни занимава по два пъти на ден с тези гадории. Едва ли има либерална медия на български, която да е допринесла толкова много за популяризиране на ЛГБТ темата, колкото този сайт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смяна на пола и хомосексуализъм са две различни неща

    23 Авг 2023 22:13ч.

    Тук се говори за осакатяване на цели поколения деца, както доц. Бостанджиев говори. Осакатяване, целенасочено!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трик на обратните е да атакауват останалите точно с думите

    23 Авг 2023 22:30ч.

    Когато един мъж 23 Авг 2023 18:42ч. ...........- Аааа, ти си скрит хомосексуалист, ама не искаш да си признаеш. Демек, слагат всички в кюпа. Нещастници сте Вие! Лекувайте се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По същата (празна) логика

    23 Авг 2023 23:40ч.

    публикуваните тук статии за войната в Украйна подклаждат войнствени настроения, а всички репортажи за ТъгаРев (немалко на брой) са апотеоз на неговото величие и смелост! Пич, това не ти е либерална медия (явно си сбъркал адреса), където си бил облъчван постоянно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пич, хайде на место да се

    24 Авг 2023 11:46ч.

    опитваш да мислиш, да изгледаш видеото на карбовски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ====

    24 Авг 2023 19:06ч.

    Нещо си се объркал :D .... Явно тази тема точно ТЕБ те вълнува много, затова я търсиш постоянно в сайта. Редакторите съвсем правилно искат да покажат Отвратителните нрави и идеология на ЛГТБ обществото, призивите на либерастите да приобщят и последните нормални хора, деца... Германските фашисти си страдат от гузна съвест и си въобразяват, че с тези педераstкi организации ще им се простят престъпленията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обречени са

    23 Авг 2023 21:43ч.

    Англосаксите успяха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обречени са 23 Авг 2023 18:43ч. Англосаксите успяха

    23 Авг 2023 21:46ч.

    Безспорно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Германия облекчава правилата за смяна на пола

    23 Авг 2023 23:36ч.

    Германците са изхабен народ обречен на забвение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тежка телесна и умствена повреда

    23 Авг 2023 21:44ч.

    Германия: Летя към бездната ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма страшно...

    23 Авг 2023 22:17ч.

    Нали си " внасят" истински мъже от дълбините на Африка.И това те е обида а комплимент към тези хора там израснали не в среда на лигавщини и глезотии а на истинският живот...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Преднамерена манипулация"

    23 Авг 2023 22:33ч.

    Срещу човечеството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    23 Авг 2023 22:36ч.

    евро-атлантически ценности = евроГейски извратеняци = сатанизъм…пза размисъл (който има способността да мисли): ако на остров бъдат заселени 100 жени и 10 мъже - след 100 год. там ще има цветущо общество. а ако на остров бъдат заселени 100 травестити-"жени" и 10 мъже - след 100 год. там ще има 110 скелети на мъже...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ах тази ГейМания

    23 Авг 2023 22:38ч.

    някога беше Германия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    23 Авг 2023 22:54ч.

    Ся, аман от политкоректност. Просто пишете" облекчава се автокастрацията". И това няма връзка със социалният пол или хомосексуализма. Имаме доволно исторически примери за общества с евнуси на много места-доброволни, често превръщащи се в управляваща каста. Ново е само че се изхитриха да кастрират и жените, но това е напредък на медицинската техника, феминизация на обществата, не нещо принципно ново.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За никаква кастрация не става въпрос.

    24 Авг 2023 0:03ч.

    От статията: "Новият законопроект предвижда транссексуалните, интерсексуалните и небинарните хора да могат да променят данните за половата си принадлежност само с едно посещение в местно бюро по гражданската регистрация." Т.е. заявяваш, че от утре си "жена" (трансжена) и вече са длъжни да се отнасят с теб като такава и да ти издадат документи за самоличност с желаната промяна. Висьонгите в междукрачието никой няма да ти ги пипа, освен ако не пожелаеш изрично. Да има някакви неясноти относно въпросите на джендъра, а.к.а. "социален пол"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    24 Авг 2023 0:23ч.

    Кат лаик ползвам литература в тоя богословски спор колко кастрати се побират на върха на Знамето на Дъгата Какво е транс жена? Транс жена ( понякога изписвано, като трансжена или транс-жена), е жена с приписан мъжки пол по рождение и биологични характеристики приемани за мъжки, но с женска полова идентичност. Както транссексуалните, така и трансджендър жените могат да изпитват полова дисфория – дистрес, предизвикан от несъответствието между тяхната полова идентичност и пола, който им е приписан при раждането, свързаните с тях социална полова роля или първичните и вторичните полови характеристики. Транссексуалните и трансджендър жените могат да направят преход, въпреки че само транссексуалните жени преминават пълен медицински, такъв. Основен компонент на медицинския преход за транс жени е естрогенната хормоно- заместителна терапия, която предизвиква развитието на женски вторични полови белези (растеж на гърди, преразпределение на телесните мазнини, по-ниско съотношение талия и таз и т.н.). Това, заедно с операцията за утвърждаване на пола може да доведе до огромно облекчение, а в повечето случаи, води до намаляване на половата дисфория. Някои транс жени, които смятат, че преходът им е приключил, предпочитат да бъдат наричани просто „жени”, считайки че „транс жена” или „МКЖ транссексуални”, са термини, които трябва да се използват само за хора, които не са напълно трансформирани. По същия начин, мнозина може да не искат да бъдат разглеждани, като “транс жена”, поради тендециите на обществото към “различни” индивиди, които не се вписват в полвата бинарност или имат лични причини да не желаят да се идентифицират като транссексуални преминали през преход. Сред онези, които определят себе си като транс жени, е важно и подходящо разграничение, да се включи интервал в термина “trans woman”, като по този начин се използва “транс” като прилагателно, описващо конкретен вид жена; това е в контраст с използването на transwoman като една дума, което означава “трети пол.... И така нататък.... Тоест тестисите или яйчниците дават фира в повечето случаи, дали след химическа(биохимическа)кастрация или стигаме и до "клъц"....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да не мислиш,

    24 Авг 2023 0:34ч.

    че ей това: https://en.wikipedia.org/wiki/Lia_Thomas ще даде да му клъцнат каквото и да е? Че дори ония мазен амбреаж Мълвени, заради който БъдЛайт отиде у киреча не се е отрязал нищо. В женските затвори у цивилизования запад е пълно с "трансжени", за повечето от които новините са горе долу следните: "тя изнасили жертвата с нейния пенис"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    23 Авг 2023 22:57ч.

    Има си и икономическа логика-превръщайки една цена в евнух мяма работодателя да се кахъри за евентуално майчинство и свързаните с него проблеми

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    24 Авг 2023 0:36ч.

    И както отбелязах-техническата новинка е че химически или оперативно жени стават "трансмъже"- евнуси. То никога не съм се смятал за "ценност" в края на краищата няма как да раждам. Все са ме учили "първо жените и децата" кат условие да си мъж, не само биологически,, та малко съм назад назадничав. Не съм го размахал околовръст и да чакам полиция, парламент и прекариат да ми брани правата. Но пак казвам-това е кастрация. Не право да се определяш като лезбийка, бисексуален , педераст....това са отдавна известни социални полове, да не добавям путьо, мъжка курва, манаф, заврян зет, мъж на жена си, нарегач, духач , дупедавец и други традиционни, като кучка, меризчийка, министерша, "кака" ...все социални полове, надхвърлящи дор 3000 , определението да приемеш изискването да се държиш спрямо формата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    24 Авг 2023 0:40ч.

    Все едно утря да заявя че се чувствам японска императрица и Япония да уважи изборът ми , със всички последващи салтанати

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Oбщо взето, нещо подобно

    24 Авг 2023 12:17ч.

    но засега властите подкрепят само сексуалните психични проблеми. Имаше (миналата година?) статии за няколко момиченца в някакво училище в Австралия, които се имали за котенца и си комуникирали с мяукане... И вместо да се разреши да учителите да им плеснат по един зад врата и да ги върнат обратно в света, изрично им било наредено да оставят децата да си правят каквото искат... Но проблемът е по-дълбок. Докато за децата се предвиждат всякакви осакатяващи процедури (хормони, операции и т.н.), много малко са възрастните, които се подлагат на такова нещо. За сметка на това "идентификацията" като някакъв джендър привлича всякакви психопати - педофили, сексуални насилници и прочее извращенци. Някои четат приказки на децата в детските градини под одобрителния поглед на учители (и част от родителите!!!), други ги пращат в женската част на затворите, където забременяват част от съкилийничките... Извращения до дупка...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дефинатор

    24 Авг 2023 2:33ч.

    ОБЕКЧЕНИЕ: С канабис, с перверзни секс-игри и т.н. В Германия се облекчават както могат, но диарията не е истинско облекчение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чувствам се като 5 годишно дете

    24 Авг 2023 9:02ч.

    Утре отивам да се запиша на детска градина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смяната на пола е биологически НЕВЪЗМОЖНА

    24 Авг 2023 11:40ч.

    Полът не е само наличие на определени полови органи - мъжки или женски. Полът е ГЕНЕТИКА ! Полът е определен още в момента на сливане на сперматозоида с яйцеклетката, и после по време на ембрионалното нарастване на зародиша, оформянето на плода, раждане, и целия живот на човека до смъртта му - той се състои от МИЛИАРДИ КЛЕТКИ , соматични клетки , и във всяка от тези клетки е заложено !! XX - полови хромозоми, това е ЖЕНА ! XY - полови хромозоми , това е МЪЖ ! И никакви хормонални терапии, никакви кастрации, никакви присаждания, никакви осакатявания... не могат да променят генетиката ! Или сте МЪЖ, или сте ЖЕНА. Точка. Да, има редки генетични заболявания с дублиране на полови хромозоми, делеции, повреди - които дават тежки патологии и синдроми. Но това са БОЛЕСТИ , те са обект на медицината, не на джендарастията. Полът е един - биологичният ! Всеки който отрича биологичния пол е - ИДИОТ . Който го отрича, знаейки че това е идиотия, но го прави нарочно - е слуга на сатанистите и "депопулаторите" .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тРАнснегър

    24 Авг 2023 12:49ч.

    Чувствам се кат негър ...може ли да се запиша някъде...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валентин Христов

    24 Авг 2023 14:05ч.

    То от Праволинейни хора като Германците какво да се очаква -или Фашисти или крайни педали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи