Германия изгони 20 руски дипломати, Русия отговори със същото

Германия изгони 20 руски дипломати, Русия отговори със същото

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Германските власти взеха решение да изгонят повече от 20 руски дипломати от страната. Русия като ответна мярка реши да експулсира същия брой германски дипломати, съобщи в изявление министерството на външните работи в Москва, предаде ТАСС, на която се позова БТА.

"Властите на Федерална република Германия взеха решение за поредното масово експулсиране на служители на руските дипломатически представителства в страната. Решително осъждаме тези действия на Берлин, който продължава демонстративно да разрушава цялостните руско-германски отношения, включително дипломатическото им измерение", се казва в изявлението на руското ведомство.

"Като ответна мярка на враждебните действия на Берлин от руска страна беше взето решение за експулсиране от Русия на същия брой германски дипломати, както и за съществено ограничаване на максималния брой служители на германските дипломатически представителства в нашата страна", допълва руското външно министерство. То отбелязва, че за това официално е бил уведомен посланикът на Германия в Русия при разговора му в министерството на външните работи в Москва на 5 април 2023 година.

Повече от 20 германски дипломати трябва да напуснат Русия като ответна мярка на изгонването на служители на руските дипломатически представителства от Германия, съобщи в ефира на телевизионния канал "Звезда" говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Германското списание "Фокус" съобщи на 25 март, позовавайки се на източници в министерството на външните работи на Германия, че федералната външна министърка Аналена Бербок планира да обяви за персона нон грата над 30 акредитирани в Берлин руски дипломати. По информация на изданието, цитирано от ТАСС, германските сили за сигурност смятат, че тези дипломати изглежда се възползват от дипломатическия си статут, за да получават незаконно политическа, икономическа, военна и научна информация и да я използват за диверсии и разпространение на дезинформация.

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • Жалка либерастка пасмина.

    22 Апр 2023 19:06ч.

    Россията, заедно с швабите, да изгребе и експулсира бсички петоколонни огризки: соросоидници, навалници и всякакви подобни отрепки. Слава на Россията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що е дипломат изобщо

    22 Апр 2023 19:14ч.

    Мда, обвиняват дипломатите, че работят като... дипломати. Че какво всъщност работи един дипломат, ако не пише докладите си за държавата, в която е командирован? А докладите не касаят времето или растежа на глухарчетата, а обстоятелства, които не ги пише по вестниците. Е, някои дипломати командорят политиците в съответната държава, но със сигурност не са руските в Германия. А кои дипломати командорят тук, че и в Германия, нужно ли е да казвам?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Апр 2023 19:18ч.

    "... че тези дипломати изглежда се възползват от дипломатическия си статут, за да получават незаконно политическа, икономическа, военна и научна информация и да я използват за диверсии и разпространение на дезинформация." Същите стари простотии - "изглежда". Хайли-лайкли, демек. Като ти "изглежда" - плюй си в пазвата, къзъм, и се прекръсти. И "диверсии" разбийш ли! Вривяват тръбопроводи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смешници

    22 Апр 2023 19:41ч.

    Германия е страна, в която има официално над 1 милион руснаци! Тях ще ги експулсират ли също?? Германия си вкарва таралеж в гащите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ93

    22 Апр 2023 22:05ч.

    Дааа, Бербок - госпожа 360° ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зетя на др.

    22 Апр 2023 20:19ч.

    Путин дали са го изгонили и него. Почнаха да се развеждат кагебистите от Кремъл , за да могат жените и децата им да избегнат санкциите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • news bg : "Русия изгони над 20 германски дипломати"

    22 Апр 2023 21:14ч.

    Сега последно кой кого първо е изгонил, че човек може вече да стане разноглед от демократизирани "новини"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Деменция

    22 Апр 2023 22:41ч.

    След като американците им взривиха "потока" за руски газ, германците решиха да изгонят руски дипломати?!? Сега сигурно чакат Путин да посети Германия, за да го арестуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    23 Апр 2023 6:02ч.

    нормално, Рашистка Фашагия си проси изолацията-получава я!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи