Германия арестува служител на външното разузнаване, заподозрян в шпионаж за Русия

Германия арестува служител на външното разузнаване, заподозрян в шпионаж за Русия

Директорът на германската федералната разузнавателна служба Бруно Кал. Снимка: АП

Германия арестува вчера агент на външното разузнаване, заподозрян в предаване на държавни тайни на Русия тази година, след като обискира дома и работното му място, както и тези на друго лице, съобщи Ройтерс.

"Обвиняемият е заподозрян в държавна измяна", казаха в изявление служители на федералната прокуратура и добавиха, че "тази година той е предавал на руското разузнаване информация, на която се е натъквал по време на работа си и която се счита за държавна тайна".

Федералната разузнавателна служба (ФРС) е започнала собствено вътрешно разследване, веднага щом е разбрала за вероятността от измяна в собствените ѝ редици, каза нейният ръководител Бруно Кал. Когато тези подозрения се потвърдили, със случая се заели федерални прокурори.

Дискретността е от ключово значение, тъй като всеки детайл от разследването, който е публично оповестен, може да даде на "противника предимство в намерението му да навреди на Германия", заяви Кал.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Нация от кретени

    23 Дек 2022 9:17ч.

    Нулева историческа памет. Русофобията им е генетически заложена. Пак настъпват руската мотика, пак ще си трошат главите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    23 Дек 2022 9:34ч.

    Не знам дали русофобията е генетично заложена, но нацизмът, фашизмът и лудостта - със сигурност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    23 Дек 2022 9:24ч.

    Маккартизъм.Що е и кога е възникнал и къде.Интересно е да се прочете защото се е завърнал под друго име.Лек ден.И весели празници.И не купувайте подаръци.Христос не е роден 1931 в фирмата кока кола а в израел и този празник е имал друга цел и значение при християните.Не на търговщината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    23 Дек 2022 10:18ч.

    Не знам защо наричат неолиберализма рай за свободната търговия. САЩ със своя неолиберализъм са раят на контролираната търговия. От свободната такава бягат като дявол от тамян - справка, санкции и тавани на цени за ония, които не им пеят по свирката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оправдание

    23 Дек 2022 11:02ч.

    пред простия немски народ за вдигаштите се цени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Държава, в която Бербок може да е министър няма бъдеще

    23 Дек 2022 11:17ч.

    Завалията Бисмарк

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Емо Боев

    23 Дек 2022 11:55ч.

    Агентът от Източна Германия (ГДР-ЩАЗИ) ли е бил?! Щото в руското троянско магаре (България) в ЕС и НАТО всички комунистически номенклатури и възпитаници на съветски спец-школи са най-глемите "евроатлантици" и "русофоби"! По заповед "из Центра"! ДС-"Ивайло" Иво Инджев (дезинформирания избор), Бойко Ноев, Марин Райков Николов, нек'во фатме с лампаз Събев, Илиан Василев, ........ и се стигне до патриотарстващите квартални ДС-доносници като ДС-Ванче караГрух (платен мулти-агент на поне десетина шпионажи), Райна Дрангова (ДС-Кремена), Санде Урумов, разни Джамбазета, СиДита, Копейки, и прочие тоалетни хартии, .......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    23 Дек 2022 12:05ч.

    семейството на урсулата напълни гушата от аферата с ваксината Pfizer, но нея (ти да видиш?) закон не я лови... американската биотехнологична компания Orgenesis Inc., на която медицински директор е Хайко фон дер Лайен, е получила €320 млн от ЕК, а поръчката е била 3 пъти по-висока от нуждите на ЕС(?)... евродепутати призовават европейския комисар по правосъдието (В. Юрова) да проучи случая за конфликт на интереси и ситуацията придобива размерите на скандал, може би най-големият от основаването на ЕС…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И му издигнаха

    23 Дек 2022 14:12ч.

    пиедестал на жертва на протовонародните интереси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На ризката, на джобчето, скъса й се копчето

    23 Дек 2022 15:27ч.

    Страхувам се, че ярестуваният Бруно може вече да не е жив. Ако все пак е оцулял, то му предстоят тъжни дни с мнаго изтезания и насилие . Молете се да не попападне на следователи от ЩАЗИ. Всеки който желае да помогне на Бруно Кал нека дари един лев чрез СМС на номер 1288.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи