Герхард Шрьодер напуска съвета на директорите на "Роснефт"

Герхард Шрьодер напуска съвета на директорите на "Роснефт"

Снимка: АП, архив

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер, приближен на президента на Русия Владимир Путин, ще напусне съвета на директорите на "Роснефт". Това съобщи руската петролна група, цитирана от Франс прес. Същото ще направи и германският бизнесмен Матиас Варниг. 

Според "Роснефт" Герхард Шрьодер е информирал компанията, че не може да продължи да изпълнява функциите си в рамките на управителния  орган. Отнасяме се с разбиране към решението им и благодарим за постоянната помощ, обяви руският гигант в комюнике, цитирано от Ройтерс.

Новината идва, след като вчера Бундестагът, долната камара на германския парламент, реши да лиши Шрьодер от някои привилегии,  с които се е ползвал в качеството си на бивш канцлер.

Депутатите от Европейския парламент също са приели с мнозинство резолюция с необвързващ характер, с която искат той да подаде оставка, припомня АФП.

Герхард Шрьодер бе подложен на остри обществени критики заради факта, че запазва доходоносната си позиция в съвета на директорите на "Роснефт", на която е от 2017 година.

Напускането на Шрьодер и Варниг идва след оттеглянето на петима други чуждестранни вицепрезиденти на "Роснефт", съобщиха пред Ройтерс шестима източника. 


Източник: БТА

 

 

Коментари

 • Su38

  20 Май 2022 17:21ч.

  Храни куче да те лае.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Геносе Шрьодер, бившият левичар, продал се за парите на олигаргията.

  20 Май 2022 17:37ч.

  Май е подвил опашка? Шрьодер е срам за германската социалдемокрация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи