Гергана Пейчева: Посвещавам тази победа на моето семейство

Гергана Пейчева: Посвещавам тази победа на моето семейство

Гергана Пейчева, която с драматичния си успех над Лела Джавахишвили след 6-часова партия, донесе победата над Грузия с 2,5:1,5 и съответно европейската титла в Будва (Черна гора) заяви пред bTV, че тя и нейните съотборнички Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Виктория Радева и Белослава Кръстева са се борили със зъби и нокти, за да стъпят на върха. Благодарение на тях България за първи път стана контитентален първенец.

"Всички се борихме - Антоанета, Нургюл, аз, Бела, Вики. В последната партия имах късмет. От дебюта не получих точно това, което исках. Минах през може би даже загубена позиция. Накрая късметът бе на наша страна.

Още не мога да осъзная какво се случи, но съм изключително щастлива. Такъв успех постигнахме, който вероятно до момента не се е случвало България да стане европейски отборен шампион за жени.

Благодарни сме на федерацията - на г-н Милен Василев и на г-н Георги Градев, че ни дадоха възможността да дойдем тук и да представляваме нашата родина. И съм изключително щастлива, че се борихме със зъби и нокти абсолютно всички и успяхме да спечелим първото място.

Късметлийка съм да имам около себе си хорта, които винаги ме подкрепят - моите родители, треньора ми, съотборничките. Сега всички искаме да чуем химна. Това са нещата, които ни мотивират.

За мен не е приоритет фокусът да бъде насочен върху мен. Както и преди началото на турнира казах - се концентрирам върху играта и се старая да дам всичко от себе си и да помогна на отбора с каквото мога.

Посвещавам тази победа на моето семейство. Искам да знаят, че много ги обичам и тази победа е за тях", сподели развълнуваната Гергана.

Коментари

 • Обичаме Ви, деца!

  21 Ное 2023 0:11ч.

  Макар и почти нищо да не знаем за Вас! Успехи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  21 Ное 2023 4:47ч.

  Свалям ВИ шапка! Да живее България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ники

  21 Ное 2023 5:37ч.

  Много ви се радвам,а колкое хубаво,че титлата е в областта на интелекта,поклон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Учител

  21 Ное 2023 8:47ч.

  Браво, момичета! Гордея се с вас! За пореден път успехът на българите в световен план е свързан с изключителния български ВИСОК ИНТЕЛЕКТ. Точно това притеснява много нашите съюзници и " доброжелатели ".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Случаен

  21 Ное 2023 12:16ч.

  Това са истинските умни и красиви!Браво,прекрасни сте! Каква е тази нашата България-страна на противоречията и крайностите.Отчайваща простотия и висок интелект,диващина и доброта съжителстват заедно по тези земи...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  21 Ное 2023 20:59ч.

  Браво! Успех!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи