ГЕРБ-Варна посрещна Борисов с "Магистрала към ада" на AC/DC

ГЕРБ-Варна посрещна Борисов с "Магистрала към ада" на AC/DC

Активът на ГЕРБ във Варна посрещна Бойко Борисов с прочутата песен "Магистрала към ада" на легендарната рок група AC/DC. На срещата присъстваха депутатите Деница Сачева, Томислав Дончев, Даниел Митов, Делян Добрев и Красен Кралев. Домакин бе кметът на града Иван Портних. 

Видеото се отваря само от страницата на Бойко Борисов във Фейсбук:

 

В началото на срещата кметът Иван Портних направи кратка ретроспекция на последната година и управлението на служебните кабинети на Румен Радев, както и това на Четворната коалиция, начело с Кирил Петков.

"Тези последни месеци вместо "градивни спирали" бяха заменени с реваншизъм и омраза. Преди година на изборите на 4 април ПП ГЕРБ във Варна убедително беше първата политическа сила с най-високия резултат в страната с 5 депутата в НС. И тази победа беше заслуга на всеки един от вас, за което ви благодаря", каза Портних и добави:

"Промяната" ни донесе и реанимиране на фигури като Борислав Гуцанов. Това са видимите "ефекти" от т.нар. Промяна. Трябва всички да направим така, че това да бъде прекратено и да се върнем към всички задачи, които са жизнено важни за варненци и за нашия град в перспектива. Заедно с вас ще успеем! Оставка на това правителство", заяви той.

Деница Сачева отбеляза на свой ред от трибуната: "Две години се борим с манипулации и недоказани обвинения, но продължаваме да сме заедно и да сме най-голямата политическа партия благодарение на вас. Колкото и да се опитват да изчегъртат направеното от нас, няма как да го сторят". 

"Най-доброто определение за тяхното управление го даде техният депутат Ангов, който заяви: "100 дни, 100 лъжи", отбеляза тя и допълни: "Нищо ново не измислиха, само ни критикуваха. Единственото, което измислиха, беше, че излъгаха българските пенсионери. 1 милион души от тях са под линията на бедност. Изхарчени бяха 54 милиона, а се оказа, че са се ваксинирани едва 34 000 пенсионери, срещу 640 000 при нашето управление. Сега им обещават 70 лева за Великден, а толкова ни критиуваха нас за тези бонуси. Ала тези пари ще бъдат "изядени" и няма да бъдат в помощ на българските пенсионери. Ние не се страхуваме - нито от лъжите, нито от манипулациите, нито от незаконните арести", заяви Сачева.

Делян Добрев взе думата и заяви: "Искам да ви кажа три неща. Вчера беше 1 април. Това ще е професионалният празник на новото правителство. Последната им лъжа - подписано бе тайничко споразумение с "Джемкор", но не го обявиха официално. Малко след като става известно за подписания меморандум от енергийния министър в присъствието на премиера Петков, започват да излизат страховити неща за този консорциум. И започват лъжите на нашите "хубавци". Премиерът излиза и ги накисва: "Те бяха в тази дискусия, обаче се оттеглиха впоследствие от нея".

Снощи по нощите от Министерството на енергетиката пуснаха едно прессъобщение - че на 15 февруари са имали вечеря с фирма "Ай Пи 3", но в следващото изречение се казва - тъй като имахме вечеря с тази фирма, подписахме с "Джемкор". Т.е. пак накисват американското посолство", коментира Добрев.

Той изтъкна тежкото състояние в енергийния сектор и безвъзвратно пропуснатите ползи от все още неподписания План за действие. 

"ЕК в последната една година дава тази програма в България за пример и всички други държави в ЕС вече имат програми за енергийна ефективност, програми за саниране на жилищата. Ако това вече беше факт, щяхме да спестим за 50-60 години напред. Това са истинските мерки за хората. Не като батериите, които ще почувства единствено нечий джоб. Оставка на правителството!".

 

 

Даниел Митов заяви: "Където и да отидем, си личи нашето управление - личи си построеното, а и хората го виждат. Истината по принцип не струва нищо, но една лъжа може да ти струва всичко. А това управление наистина има 100 лъжи за 100 дни. Лъжите им си личат по много въпроси и една от тях, за съжаление, е позицията ни за войната в Украйна. Ние още в началото им казахме - най-важната институция в държавата - Народното събрание трябва да каже какво мисли по въпроса... Ако искаме държавата ни да просперира, ако искаме да не потъваме всеки ден, особено по време на кризи, тази конфигурация в момента, която ни управлява, трябва да си ходи час по-скоро. Затова - колкото се може по-бързо трябва да отидем на предсрочни избори. Оставка, Киро! Оставка на правителството и само напред! Оставка!". 

Томислав Дончев взе думата и отбеляза: "Вчера Деси Атанасова, четейки декларация, завърши с призива: "Оставка, аматьори!". Безспорно говорим за аматьори - там няма нито един човек, който да разбира от икономика, политика, социална сфера, външна политика. В същото време говорим за професионални шарлатани. От три десетилетия следя политическия живот в България - такова чудо не съм виждал... Тук говорим за друга "магия" - където в голям сандък или черна дупка потъват няколко милиарда, проекти, обекти. Потъват и ги няма! Говорим за развалена стока в луксозна опаковка".

Той призова да "съберат остатъците здрав разум и държавата да бъде извадена от това блато": "Нашата задача е да сме заедно, да сме силни и да сме мъдри. И знам, че възгласът "Оставка" много приляга на тази зала. Оставката ще дойде и без нас. Аз говоря за победата на здравия разум. Победа!".

Залата посрещна с мощни аплодисменти и възгласи "Бойко" лидера на ГЕРБ. 

"Благодаря ви! Благодаря на тези, които дойдоха чак от Варна да пазят дома ми", заяви той. 

"Помня в тази зала, която събира по 6000 души на волейболните срещи, имаше при обследването един джоб под нея, пълен с вода. И тази зала се държеше не подпряна на колоните, а колоните висяха закачени за залата. Трагедия - щеше да има хиляди жертви. Така заварих Варна.

Мили варненци, направихме най-красивата зала. И благодаря на ръководството на Варна, че и на бежанците помагат толкова много", отбеляза Борисов.

Той изтъкна и построените пречиствателни станции за чисто море, новите булеварди, ремонтираните болници и спортните съоръжения.

"Мога да ви говоря много. И тази една година провал. Пълен провал! Оставиха парите за "Хемус" в сметка и ги опукаха.  

"Вчера вървеше надпис: "Кирил Петков каза, че няма да се вдига цената на тока". Лъжат и мажат. А тоя в парламента излезе и каза: "100 дни лъжи". Представяте ли си - те самите си знаят, че лъжат. Иначе как ще им дойде от само себе си. Но щом Киро казва, че цената на тока няма да се вдига, но май е забравил, че преди два месеца заяви друго... Представяте ли си каква манипулация!

Лидерът на ГЕРБ заяви още: "Чудовищна инфлация! Ток 30, парно 30 - откъде ги давате тия пари?! Тия хора не са с всичкия си! Няма да викате: "Оставка"". Тези хора трябва да останат, докато станат нула процента. Докато се изчисти България от тях".  

"Всяка седмица се трупат милиарди дългове. И ще се плаща всичко в пъти повече. Половин милиард на седмица! Не се намери един журналист да ги сумира и да пита - абе, аджеба, къде са. Това се казва - пълен медиен комфорт", отбеляза той.

Той засегна и темата за спекулацията: "Когато помагаме на Украйна, въвличаме България във война" - Лъжа! Аз не мога как тези двулични хора казват - че "благодарение на нас Балкански поток" осигурява газ за Европа и в същото време това е лошо. Кое е грешното - че не дадох газопровода да мине през Гърция, а го прекарахме през България, защитих 100% български тръби, за да я има България на газовата карта. Ако минаваха тръбите през Гърция - това е готино, ако минават през България - не е".

"Стигнаха до там "Да, България" да говорят в парламента, забравяйки че са управляващи, да четат декларация срещу управлението. Абе хора, те са управляващи. Те на Министерски съвет трябва да са взели решението, не опозицията да чете доклад. къде го има това?! Така че, когато става въпрос за въоръжение, за нашата нападната приятелска страна Украйна, ние трябва да сме непоколебими. Само това спира войната. Путин си говори с канцлера на Германия, с президента на Франция - а ние, йок, само нас ще ни нападне! Как ще ни нападне, когато минават през нас 15 милиона кубика газ. Стига се до там, уважаеми медии, че се дърварят, бият се с крошета по Министерството на земеделието. Зам.-министри - сцепени вежди, кьотек. И тихомълком само се сменята зам.-министрите на земеделието. Малък Шошо в болнични, а зам.-министрите заминават", заяви Борисов.

"Така подлъгаха хората с машините, така подлъгаха с чекмеджета. Само с меморандума, който подписаха, се топят и въвличат посолство с тази далавера. Защото меморандумът означава, че и държавата се съгласила - а не "срещнали се на вечеря". При осигуреното абсолютно медийно внимание, Петков каза, че щял да нареди проверка на ДАНС. А като провери през търсачката на Гугъл, ще види, че с ДАНС излиза само корупция. 1 милиард долара са това, ей! 

 

Източници: Фейсбук, "Епицентър"

 

 

 

Коментари

  • Мутра

    02 Апр 2022 13:04ч.

    Бай Тошо построи много повече от бодигарда си, ама беше скромен човек от народа, канеше дипломатическия корпус един път в годината да види как е обновил центъра на окръжен град. Такава пошла грандоманщина му беше чужда, за разлика от бодигарда си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Highway не е магистрала, а важен път

    02 Апр 2022 14:55ч.

    freeway е магистрала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • силата на намерението

    02 Апр 2022 16:21ч.

    Абе, тия ми четат коментарите и копират 1 към 1. Стъписан съм! Само по въпроса за лъжата и цензурата явно не са чели, но то си е свръх-задача да очакваме от патологични лъжльовци да почнат да говорят истината, особено когато това е вредно за здравето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крайната спирка

    02 Апр 2022 17:14ч.

    Не ме интересува, кой от тези какво е говорил! Хващайте магистралата и заминавайте по символичното предназначение. Що за дивотия е това, да посрещнеш собственика на еоод и управител с тази песен и да обясниш, че я пускаш на новите, които са на 100 дни. Вие сте гнил плод, ялова пръчка, гнила шума!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи