ГЕРБ срещу ПП: Правителството изглежда като комитет за трудоустрояване, нямаме съгласие

ГЕРБ срещу ПП: Правителството изглежда като комитет за трудоустрояване, нямаме съгласие

Следвайте "Гласове" в Телеграм

С изявление срещу управленските действия на кобинета "Денков" и шуробаджанащината във властта излязоха представителите на ГЕРБ след среща с ПП. Кабинетът си назначава някакви хора, съгласие не се постига. Това коментира Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС след среща с представители на ПП-ДБ в Народното събрание.

По думите ѝ от страна на вторите в парламента на разговорите са присъствали лица, които дори не са депутати.

„Много не ми се иска правителството да се превръща в някакъв комитет за трудоустрояване, както изглежда на моменти”, допълни Томислав Дончев.

Програмата за правосъдие и вътрешни работи, с която разполага в момента Министерския съвет е програмата, която ПП направиха в таблица на Exel.

За нас беше голяма изненада съставът на срещата, защото нямаше председатели на парламентарни групи, нито оторизирани лица, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС след разговорите с представители на ПП-ДБ.

За срещата в парламента пристигна и Лена Бориславова, която не е депутат, а чле самочлен на ръководството на ПП.

От думите на Атанасова стана ясно, че ГЕРБ очакват на срещите да идват лидери, както и да се подпише коалиционно споразумение.

"Не случайно срещата продължи не повече от 20 минути. За нас първо място стои въпросът за лидерска среща и подписване на споразумение, което според нас трябва да бъде коалиционно. Трябва да е ясно кой носи отговорността. На тази среща присъстваха лица, които дори нямат качеството на народни представители. За нас това беше смущаващо, защото те не могат да носят политическата отговорност. Тя се носи от лидерите, с подписи и ясни ангажименти", изтъкна Атанасова. 

"Правителството на ПП е формирано благодарение на гласовете на ГЕРБ-СДС. Не случайно няма номинации за областни управители, все още не са номинирани всички заместник-министри, няма и формирани парламентарни комисии, именно защото съгласие не се постига.

Министерският съвет си взимат някакви решения, назначават си някакви хора и ние считаме, че отговорности за тези номинации не следва да носим ние", добави председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

 

Източници: epicenter.bg, бТВ

 

 

 

 

 

Коментари

  • Месията

    26 Юни 2023 18:44ч.

    Та НАЙ – ПОСЛЕ СТАНА ЯСНО С КАКВО ЗЕ ЗАНИМАВАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ КОЧИНАТА БУЛГАРИСТАН !!! Кирил Петков отишъл да кара кайт в Гърция, всички го чакат за преговорите на ПП с ГЕРБ / Асен Василев спешно е заминал за Коня да учи дервишките танци. Всички го чакат, но не знаят защо. / Мария Габриел колтучи домати в Хаджидимово, всички я чакат и се молят да не удари градушка. / Румен Спецов помпа мускули в НАП и еректира. Никой не знае защо прави така! / Бойко Борисов храни зайци в Банкя, всички чакат да ги опраска с 200 - и зайците и авджиите. / Денков умноглави ряпа взе да вади. С две ръце я хваща, силно се напъва, пъшка и опъва – тя се не поклаща !!! ТА ТОВА Е УМСТВЕНИЯТ КАПАЦИТЕТ НА ГЕЙ БЪЛГАРИЯ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • леля Гошо

    26 Юни 2023 18:53ч.

    Разбирам го, Томи педалисимото ! Таман устроиха всички свои кадри трудово за 12 години, а сега тези им развалят работата ! Не може така ! А на Кирчов татко, бай Петко, намерихте ли нещо дето да взима много пари и нищо да не прави?!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    26 Юни 2023 19:18ч.

    стига сме губили време оставка и отиваме на нови избори от вас нищо не става събрали сте се в нс клуб по интереси при 40 процента изб активност кого представлявате и как вземате решения да изпращате оръжие за украина

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи