ГЕРБ след срещата с "Възраждане": Можем да разчитаме на тях по редица теми

ГЕРБ след срещата с "Възраждане": Можем да разчитаме на тях по редица теми

Приключи срещата в парламента между групите на ГЕРБ-СДС и "Възраждане", на която обсъдиха секторните политики и евентуален бъдещ кабинет с мандат на ГЕРБ-СДС.

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС заяви, че е ясно къде са общите допирни точки - реформата в правосъдната система.

"Почти нямаме различия, че такава реформа трябва да има, въпросът е да изясним мерките. Има различия по Закона за държавния бюджет. Можем да разчитаме на тях по редица теми да търсим подкрепа, както и те на нас, това сме го демонстрирали в предишния парламент - с плаващи мнозинства. Наложително е да поставим вече на масата евентуална конструкция. Можем да поканим всички отново, за да споделим отговорността. Българските граждани са натоварили с отговорност и останалите политически партии. Никой не може да бъде самодостатъчен, никой не е натоварен с мандат от 121 гласа, за да управлява", заяви Атанасова.

"Не правим компромис с поетите ангажименти пред нашите избиратели. Няма вариант да подкрепим правителство на ГЕРБ или друга партия в парламента", заяви Цончо Ганев от "Възраждане".

"Имаме цивилизационни различия, в този вариант на парламента нищо хубаво не очаква България, допълни Ганев.

 

Коментари

  • Спасение за България иде

    05 Май 2023 13:18ч.

    Браво на Цончо Ганев от "Възраждане", Браво и бис на Костадинов и партията му. Продължавайте в същия дух!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво "Възраждане"

    05 Май 2023 17:37ч.

    § 4. Член 61 се изменя така: „Чл. 61. Въоръжени сили на Република България могат да бъдат изпращани и използвани самостоятелно или в състава на многонационални военни формирования извън територията на страната и в състава на многонационални военни формирования на територията на страната при спазване на българското законодателство, целите и принципите на Устава на ООН и другите международни договори в сила за Република България, като се отчитат националните интереси.“ От последния ден на предишния парламент...САМО ,САМО... БСП СА ПРОТИВ...СПЕТЕ СПОКОЙНО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    05 Май 2023 14:33ч.

    Браво, Цончо, все така - нито крачка не отстъпвайте! Но за вчера търпите критика. Това, което каза Тошко Йорданов за декларацията по повод годишнината от смъртта на Гоце Делчев, трябваше да го кажете вие. Не ви влияят добре „другарчетата“ по банки в НС. Или вие се опитвате да им отваряте очите за „правата вяра“? Последното изречение от речта на Костадинов по същия повод трябваше да звучи така: „огън да гори ВРАГОВЕТЕ на земята българска“, а не както го каза. Успех, Възрожденци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аналитичка

    05 Май 2023 15:58ч.

    Атанасова може да разчита само на як възрожденски шут, според израза на явния гробар, бивш седесар и бивш конституционен съдия Марков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Твърдо

    05 Май 2023 17:18ч.

    Всички реагираме крайно чувствително и с огромно подозрение. Дисциплинирал съм се в крайна степен и доколкото информацията идва от непознати, неприемливи или направо отхвърлени източници, посоки, субекти НИКОГА НЕ ВЯРВАМ! И все пак, с неудоволствое си признавам, че когато прочетох заглавието, нещо ме прободе в гърдите. За мен е дълбоко неприемливо герб да разчита на Възраждане. Неприятно ми е! , дори когато става дума за някакви случайни, ситуационни и механични. Разберете, неприятно е!. А Атанасова е произнесла "редица теми". Текстът на статията по-долу повече опровергава това твърдение, но емоционалната щета е нанесена. Това е един много мръсен инструмент: Позитивно твърдение, но с негативна конотация и широка палитра от негативни последици. Костадинов, Ганев, внимавайте. Не знам, дали можете и дали ще спасите България, но с тези от това НС категорично няма да стане. Дръжте набелязания курс! После пак ще мислим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойко е дружка на ПП

    05 Май 2023 17:57ч.

    След ареста му започна да работи за чужда държава. Преди това правеше опити да работи за България. За Възраждане ще е краят след заиграване с ГЕРБ и ще се оттекат както АТАКА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи