ГЕРБ-СДС настояват да им бъде представен състав и структура на кабинет. ПП-ДБ ще пишат програма

ГЕРБ-СДС настояват да им бъде представен състав и структура на кабинет. ПП-ДБ ще пишат програма

ГЕРБ-СДС поставиха условие да им бъде представен състав и структура на МС в рамките на почивните дни, от "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) заявиха, че ще напишат програма на правителство за 18 месеца. Това стана известно от изявленията на двете парламентарни групи след днешната им среща в Народното събрание, съобщава БТА.

Поставихме условие в рамките на почивните дни от ПП-ДБ да ни представят състав и структура на Министерския съвет, ако все още от втората политическа сила считат, че е редно ГЕРБ-СДС да постъпят нестандартно, да се откажат от първия мандат и да подкрепят и да контролират като законодателна власт втория, заяви в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. По думите ѝ, ако това не се случи в рамките на разписаните срокове, от ГЕРБ-СДС ще имат пълните основания да смятат, че ПП-ДБ подхождат несериозно към формирането на общо мнозинство и управление. 

Ясно е, че експертите трябва да обсъждат помежду си, но документът, който подготвяме, го подготвяме ние като ПП-ДБ - коалицията, която ще предлага Министерски съвет, каза съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков. Той посочи, че днешната среща с ГЕРБ-СДС е била по-скоро информационна, така че да се обясни какъв ще бъде подходът.  

Ние смятаме и това беше обяснено, че трябва да подготвим програма за 18 месеца, до края на 2024 г., и това е добре предварително да се каже, за да няма някакви други очаквания, каза Николай Денков. Ще тръгнем от нашата предизборна платформа за подготовка на програмата, но успоредно с това ще се обсъжда с другите експерти, за да знаем, че накрая има документ, който би могъл да получи подкрепа, допълни той.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • ЗИП

    26 Апр 2023 17:48ч.

    Кирил Петков премиер, Асен Василев на финансите и Бойко Рашков на вътрешните работи. Козяк звъни на Борисов и той вдига ръчичка в парламента за тези, които го арестуваха! :)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    26 Апр 2023 18:43ч.

    вероятността този позор да го видим, в тази или в близка форма, не е малка, чини ми се. уви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 0909

    27 Апр 2023 8:56ч.

    Не е вероятност. Това вече е заповед на Козяк, която се привежда в изпълнение, но преди това се разиграва малко театро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Tre

    26 Апр 2023 17:52ч.

    Всичко до тук звучи като подигравка с населението.... бъзик някакъв.... .игра - КОЙ КОГО ЩЕ ПРЕКАРА....изумително некадърна политическа халтура

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Арно че и женурята не сакат

    26 Апр 2023 21:11ч.

    Да им ПРЕДОСТАВИМ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Камински

    26 Апр 2023 18:23ч.

    Спечелилите изборите молят загубилите да им съставят правителство, което те да одобрят?! Затвора, само затвора за всичките тези 240 дебила, всички кметове и всички шефове на институции. За начало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смях на парцали

    27 Апр 2023 8:57ч.

    "Спечелилите изборите молят загубилите да им съставят правителство, което те да одобрят?!" България, 2023 г. - това ще влезе в учебниците по политическа история на света като най-големият цинизъм и гавра с демокрацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въртят,

    26 Апр 2023 18:29ч.

    сучат, но успешно ще съсипят България. 22 милиарда лева са изнесени от България, само за миналата година. А ще теглят заеми, защото има кой да плаща. Да се свършва по-бързо с тази територия, по добре ужас с край. Падението е пълно, слугинажът веобхватен. Прав беше проф. Христов, нищо не очаквам от местното население.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • готовност

    26 Апр 2023 18:32ч.

    Преди малко по БТВ джендърчето Божанков заяви, че е е готов на задушаваща прегръдка с ГЕРБ, дори след това ПП-ДБ да изчезне от политиката. Божанков дори е готов самият да изчезне физически от планетата, но да има правителсто, защото се е стреснал от проведения поход за мир и неутралитет и подготвяния референдум за мир и неутралитет. Защото според него, при успех на този референдум, ще последва референдум за излизане от НАТО. Ех, Нинова, Нинова, защо вкара това джендърче в политиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той е кметско синче.

    26 Апр 2023 19:48ч.

    Не е поискал- не се е намъкнал. Нинова в случая е непричем

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко е за $$$

    26 Апр 2023 19:21ч.

    Единстовеното от което се интересува Денков е някак пак да се докопа довласт и контрола върху априте от Плана за възстановяване и новите оперативни програми. ПП и кирчовците бяха използвани само за трмплин. Денков е вечния "протестиращ; и отъркващ се около властта. Грабят заедно с Вайсилов и Спасов - химиците. Винаги с помощта на др. Борисов. Денков винаги се разбира добре с Борисов и е много доволен от благоволението на Борисов. Всички тези са една и съща крадлива шайка. Жалко за ония сдъвкани и излюти харвардчета!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпросът е друг

    26 Апр 2023 20:18ч.

    Теглиха се безобразни заеми от ПП, само за 5 месеца 20 милиарда. Тези пари не се раздадоха на истински нуждаещият се бизнес, хората не усетиха нищо. Инфлацията придоби чудовищни размери, спекулата също. ПАВЕЦ Чаира не се ремонтира. С Белене е свършено, милиарди профукани, лицензи, реактори, оборудване - безобразие. ЕС призна ядрената енергия за "зелена". Строят се още безобразно скъпи и неефективни перки и фотоволтаици, батерии складирани в почвата, които ще облагодетелстват чужди корпорации и местни политически олигарси. Газ 30% комисионни-руски. А приемем ли еврото, поемаме чужди дългове, още забрани и глоби, зависимости. Нищо не се говори за прогресивен данък и подоходно облагане, което е крайно наложително. Богатите стават още по-богати. Единствената заслуга на ПП е 9% ДДС парно и имаше нещо с кубиците вода.Дългови спирали. Една сфера няма, която да се е подобрила в България за 33 г. Със СЗО и плаНдемиите, и там подарихме суверенитета си. ЛГБТ заложено в учебни програми - приложения "План Възстановяване". Край с държавен резерв - евро и БНБ. Златото е в Англия. Бъркотии с Черно море, косвени намеси в конфликти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гешев

    26 Апр 2023 20:50ч.

    Нинова, ти ли си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    27 Апр 2023 8:08ч.

    "Нинова, ти ли си?" -- едва ли е нинова, тя е замесена в много от посочените пакости. но ти със сигурност си кирчо, или кокорчо. всъщност, може да си гномът, мавърът, или кой да е от хилядите знайни и незнайни алчни, безродни продажници, които докараха държавата до състояние на територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕКСПЕРТ

    26 Апр 2023 20:51ч.

    С какво право тези герб и останалите претендират за властта след като не са легитимирани от българския народ ? По малко от 50 процента от българите с право на глас са гласували. Това делегитимира тези избори и ги прави невалидни. Не е ли редно над 50 процента от българските избиратели да определят кой и как да управлява държавата България ????????? Иначе е някаква циганска бутафория и цирк със изроди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САМО ДА ПИТАМ!

    26 Апр 2023 21:08ч.

    ЗАГУБИЛИТЕ изборите неграмотни шарлатани с психични отклонения ще пишат програма!? Борисов, подигравате се с цяла България- не само със своите избиратели! Те не са гласували за ТОВА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Писането на програма от ПП

    26 Апр 2023 23:05ч.

    Ще прилича на картината “запорожци пишат на султана”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига глупости,

    27 Апр 2023 1:27ч.

    Нито Боков е султан, нито шарлатаните са казаци. Те по-скоро са ахмаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелен чорап от нато

    26 Апр 2023 23:13ч.

    И това доживЕхме ! Боко да изглежда като Титан на Мисълта в сравнение С Кирчо.......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • много си прав

    27 Апр 2023 9:01ч.

    Преди да се появят ПП, всички се смееха на Караянчева, на ББ, на Барни Ръбъл, на Десито и т.н. Сега в действителност, в сравнение с ПП и ДБ те изглеждат като някакви титани на мисълта, като гении на политиката, като мохикани на политическия диалог. До какво падение стигнахме заради умствените дебилитети от ПП-ДБ. Не знам по света по-големи простаци дали има - сигурно и в Африка и Латинска Америка са нива над тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГЕРБ се излагат като кифладжии

    27 Апр 2023 8:55ч.

    Ситуацията с всяка изминала минута вече става непростима и неуправляема за ГЕРБ. На ПП-ДБ им предложиха те сами да си изработят законодателната програма, предложиха им сами да подготвят някакво споразумение, предложиха им сами да определят графика за работа на парламента, предложиха им сами да излъчат правителство, предложиха им да излъчат премиер. Онези дебили и умствени инфантилници и малоумници нищо не свършиха до момента, а би трябвало да има споразумение от поне 500 страници с реално разписани неща, а не празни приказки. Те си знаят единствено своето – искат безусловно, безалтернативно и абсолютно цялата власт, и то при условие, че са загубили изборите. В същото време от ГЕРБ се иска като компаньонки те да си вдигат послушно ръчичките и крачетата, а останалите партии / които са почти 50%/ от Народното събрание, пък все едно не съществуват. И това го искат едно проектче ПП, което ще изчезне на следващите избори, и една политическа секта с увредено мислене като ДБ, която има 7-8% подкрепа. Фактът, че при тази ситуация ББ като лидер на победилата партия, която може да си направи и друго правителство, продължава да им лази в краката и да им се моли със сълзи на очи, вече повдига много сериозни въпроси за това, какво и къде е обещавал и какви зависимости има. Това пък води до сериозен отлив от гласували за ГЕРБ, които предпочитат да дадат един мъжки глас за Възраждане или БСП, отколкото да са плужеци и подлоги на ДБ. Защото на следващите избори ще е същото – гласуващ за ГЕРБ, получаваш Мравояда, Гнома, Кирчо, Кокорчо и рашков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съвет

    27 Апр 2023 9:06ч.

    Клети ми Бойко, не им ли виждаш играта. Целта им е една - да провалят първият мандат, да си правят каквото искат с втория, а ти по заповед на Козяк да ги подкрепяш мълчаливо, включително самоубийството на ГЕРБ. Прави си правителство с първия мандат с останалите партии и оставяй тези боклуци на бунището, където им е мястото, и където ще отидат на следващите избори. А ако краварите те сложат в Магнитски, ще бъдеш следващия национален герой и само ще ти се вдигне рейтинга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вижда, вижда Клетият ни Бойко,

    27 Апр 2023 11:01ч.

    Всички виждаме как ще стане следващия национален герой след Раковски, Левски и Ботев. Само да не бяха пустите му шкафчета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи