ГЕРБ: Ревизия на кабинета "Петков", за да може обществото да е добре информирано

ГЕРБ: Ревизия на кабинета "Петков", за да може обществото да е добре информирано

Служебното правителство трябва да организира честни избори, но и да стабилизира енергийната система. Този първи коментар направиха от ГЕРБ след встъпването в длъжност на новия служебен кабинет: "Очакванията са ми да организира честни избори. Конкретно на това служебно правителство, разбира се, стои задачата да стабилизира държавата. Там, където имаме най-големи кризи, на първо място енергетиката", заяви заместник-председателят на партията Томислав Дончев.

На брифинг в централата на ГЕРБ Дончев отбеляза, че е необходима ревизия на кабинета "Петков", за да може обществото да е добре информирано: "Ревизия - това не трябва да се прави в интерес или вреда на една политическа сила, това трябва да се прави, за да могат всички - най-вече българското общество, да знаят какво се е случвало в Републиката - в различните сектори, в различните ведомства".

Теменужка Петкова пък обвини кабинета „Петков" в лъжи относно проверките на „Балкански поток", назначени от бившия премиер. 

„Правителството на Петков не изневери на себе си и на своя стил да управляват с лъжи, манипулации, да заблуждава българското общество. Броени минути преди да напуснат пределите на МС, излязоха с прессъобщение, от което става ясно, че Петков е назначил две междуведомствени работни групи, които да направят проверка, свързани с „Балкански поток”. Според тях тези групи са установили сериозни нарушения. Няма как две междуведомствени работни групи да изземват компетенциите на отделните институции в държавата. Вярно е, че през последните 7 месеца правителството на г-н Петков демонстрира тотално незачитане на законите, институциите, Конституцията и въпиюща некомпетентност. Правовата държава за тях не означава нищо”, каза още Петкова. И увери, че ГЕРБ никога не е подписвала неизгодни за България договори и документи.

Тя отправи още обвинения към бившето правителство.

„Другата голяма лъжа е за финансирането на проекта. Ясно са казани в решение на КЕВР приходите на „Булгартрансгаз” какви трябва да бъдат - 309 331 млн. лв. Проектът реализира много по-големи приходи”, уточни Петкова.

По думите ѝ Петков и правителството му са вредни за България.

„Надявам се хората и институциите да не забравят какво сътвориха тези хора. Те са вредни за България. Мисля, че днес е един хубав ден за българската демокрация, защото тези хора си отидоха”, каза тя.

За интерконектора Гърция-България

„В този проект сме вложили сърце и душа и сме дали всичко от себе си, за да стане факт. Петков го провали, не спази срока. Тъй като ГЕРБ ще бъде първа политическа сила на следващите избори, ви обещавам, че ще направим всичко необходимо наистина да потече пълния обем азерски газ по тази връзка”, коментира още бившият енергиен министър.

„Боя се, че за наследството на кабинета „Петков” ще се говори дълго. Той не изневери на стила си, започна и завърши в остър конфликт и разминаване с действителността”, каза Томислав Дончев.

 

Източници: БНР, NOVA TV

 

 

 

Коментари

  • Когато и да ги избесим, все ще е късно

    02 Авг 2022 16:09ч.

    И за ГЕРБавите се отнася

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напълно съгласен!

    02 Авг 2022 18:38ч.

    Но, това, че сме закъснели, не бива да ни спира да опитаме. И тиквите, и кичококорчовците, и присъдружните им вредители.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    02 Авг 2022 20:23ч.

    мчи то у мамковината няма други бе, серсем! Едно ДПС остана...и братята роми... Опичайте си акъла ей!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слави

    02 Авг 2022 16:25ч.

    Правителство на ,, ГЕРБ" се скъсваше да лъже, но сега обвиняват отиващото си правителство, че лъже. Отиващото си правителство искаше да прави ,, ревизия" на ,,герб", сега ,,герб" искат същото. Имам чувството, че живеем в ,,де жа вю". Ха ха, ужас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чой бал сан

    02 Авг 2022 16:25ч.

    кривата кратуна пак неподготвен се обажда,пълен дюстабанлия в мозъка е тоя шебек

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слави

    02 Авг 2022 16:31ч.

    Най интересното, че и двете партии ,, ПП" и ,,герб" постоянно ни убеждават, че живеем в рая, а то се оказа, че живеем в ада. И двете партии са за изхвърляне или забраната им. Но все пак живеем в България, така че едва дали ще се случи. WELCOME TO BULGARIA.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Деков

    02 Авг 2022 16:36ч.

    Обществото е добре информирано,че вие герберите крадихте държавата по-вече от дванадесет години и КАКВО ОТ ТОВА!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    02 Авг 2022 16:45ч.

    Крадеца вика ,дръжте крадеца. Наглите от гроП ще ревизират....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петият закон на г-жа Паркинсън

    02 Авг 2022 17:04ч.

    "Смяната на една туземна колониална администрация с друга туземна колониална администрация има само козметичен ефект."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гугъл ми преведе закона на г-жа Паркинсън така:

    02 Авг 2022 17:24ч.

    "Смяната на една сервилна туземна колониална администрация става с друга, още по-сервилна туземна колониална администрация"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дачковците, извинете,

    02 Авг 2022 17:40ч.

    но как съчетавате престореното си русофилство с гербаджийството? Само парите ли са от значение? Като със статиите в услуга на разните там строителни спекуланти, обезобразили София, Банско и морето?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а аз се чудя как ще се изпълнят заръките на мистър Нед Прайс

    02 Авг 2022 19:30ч.

    ПП и ГЕРБ на всяка цена да направят общо про-атлантическо правителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рошавата гарга

    02 Авг 2022 19:43ч.

    Категорично не съм съгласен и по никакъв начин няма да толерирам появата на материали в това пространство, чрез които макар и завоалирано, макар и индиректно, варварско- просташката и клепотманска сбирщина и глутница гепп се опитва да застене в някаква обществена позиция на загрижена за съдбините на обществото структура. Вие бяхте и сте осъдени да бъдете боклук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отново свободни съчинения на РР

    03 Авг 2022 2:01ч.

    Според конституционния ни ред един служебен кабинет не може да има други задачи, освен провеждане на избори, при изпълнение на действащите закони и решения на досегашните народни събрания. Членовете на служебен кабинет са с административен, а не политически, мандат. Те нямат компетенции на законотворческа дейност, както и президентът също няма такива, съответно и не може да делегира такива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи