ГЕРБ: Призоваваме Радев да не оказва натиск върху независимия Конституционен съд

ГЕРБ: Призоваваме Радев да не оказва натиск върху независимия Конституционен съд

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Призоваваме президента да не оказва натиск върху независимия Конституционен съд. Това каза на брифинг депутатът от ГЕРБ Рая Назарян.

По-рано днес държавният глава Румен Радев обяви, че сезира Конституционния съд срещу избора на нови съдии.

"Прави впечатление, че президентът за пореден път демонстрира несъгласие с това, че законодателният орган работи, приема важни закони и решения за държавата, която явно противоречи на неговото разбиране еднолично управление на държавата, което наблюдавахме през времето на управление на служебните кабинети", заяви Назарян. 

"Той за пореден път показва, че търси конфликт с НС с една единствена цел - да отслаби стабилното парламентарно мнозинство", посочи депутатката от ГЕРБ.  

"Съдиите от квотата на Президентството се назначават еднолично. А процедурата, която Народното събрание проведе за избор на конституционни съдии, беше публична, прозрачна и открита. Тази публичност, прозрачност и откритост той ще я дължи, когато трябва да назначи конституционни съдии", добави Назарян. 

Източник: epicenter.bg

 

 

Коментари

  • Гербаджийките на първа линия

    23 Яну 2024 16:27ч.

    зациклиха в защита на Деса удобната тухла на Борисов. Където и да я поставят - всичко умирисва на немита... Но е винаги изпълнителна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НСО

    23 Яну 2024 16:30ч.

    Щом до досега не сме ги претрепали с камъни и тояги, така ще е !!! Да сте чули ОВЦЕ да ръмжат срещу овчаря?!!! А уж Спартак бил тракиец… А след изборът на Дуловската принцеса, НСО на ръкоблудство ли ще минат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    23 Яну 2024 16:31ч.

    Колко е независим този "независим" съд, бре джанъм, след като му назначавате партийни кадри?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    23 Яну 2024 16:39ч.

    И конституционният съд не ги иска, но скоро няма да е толкова независим. Никой не го пита.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    23 Яну 2024 16:40ч.

    и какъв е натискът, просто сезира КС, всички очакваме истински не натиск а бойкот, неявяване на клетвата, защото ако клетвата не е пред президента не могат да станат конституционни съдии

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    23 Яну 2024 16:57ч.

    Е какво точно ще им попречи да станат съдии, ако Радев не е на клетвата? Това са глупости

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    23 Яну 2024 17:21ч.

    плевнелиев бойкотирал полагането на клетва на Венета Марковска и тя не могла да встъпи в длъжност

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    23 Яну 2024 16:44ч.

    Какво изобщо означава "конституционни съдии от квотата на парламента"? Задължително ли е такива съдии да са обезателно депутати или партийни активисти? Дзверя се в конституцията и не откривам такова правило. Толкова не могат ли да намерят юристи, които са едновременно специалисти в материята и ширококонсенсусни фигури? Ако не могат, парламентът да се саморазпусне, защото не съответства на народната воля и суверенитет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    23 Яну 2024 16:44ч.

    Сериозно? А да назначиш за конституционен съдия някой, който се е упражнявал върху онова подобие на конституция, какво е? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • промяната

    23 Яну 2024 16:49ч.

    ГЕРБ и Борисов се подиграха с Конституционния съд, избирайки Десислава Атанасова, но обвиняват президента. Имаше една култова приказка на Борисов "магаре да предложа - магаре ще изберат" и точно тя се реализира. Обидно беше да гледаме как Десислава Атанасова чете с очевидно неразбиране от предварително написани от друг листчета, отговаряйки на предварително зададени въпроси от НПО. И за капак - т. нар. евроатлантическо мнозинство не разреши излъчването по БНТ и БНР на парламентарното заседание за изслушването на тримата кандидати, въпреки изискването за публичност. Това ли е промяната ви, сглобкаджии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГЕРБ ли си по вредни за България или ДПС? Или може би ПиПишковците с ДеБъ?

    23 Яну 2024 16:52ч.

    Дали да не се обърнем към историческия опит и да кажем като абат Арно Амори пред разгрома на Лангедок: "Избийте всички, Господ ще познае своите".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • развеселен

    23 Яну 2024 16:54ч.

    ГЕРБ на всяка цена искат да се отърват от атанасова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    23 Яну 2024 17:05ч.

    Радев пак ги дразни... Ами, няма лошо, даже супер!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хигиеничност

    23 Яну 2024 17:06ч.

    Райче, недей да мъчиш хубавата си главица с подобни обременяващи мисли! Наблюдавам те, винаги си седнала до Р. Чолаков. Той е едно от много малкото умни момчета в геппса, ама е твърде различим и е принуден да играе онази мръсна игра. А ти си просто едно сладко момиче с хубава главица и е напълно достатъчно да се усмихваш. Очите ти следат ангажирано и с умен поглед случващото се, но няма асолютно никаква причина да ставаш активна част от него! Жалко ще е да се оцапаш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    23 Яну 2024 17:32ч.

    От кога сезирането на КС се нарича натиск? От кога упражняването на правомощия се нарича натиск? ОПГГЕРБ също като водещата евроатлантическа свиня в държавата се държат изнервено. Споко! Нищо няма да реши КС. Все пак е бг съд!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Парламентът е най-слабото ни място.

    23 Яну 2024 17:54ч.

    Влиза много измет и оттам припълзява навсякъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цялата жълтопаветна джамахирия е слабото ни място

    23 Яну 2024 17:58ч.

    Фалстарта е даден с нейното избиране за столица

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То тъй, ама

    23 Яну 2024 18:06ч.

    шопите са много докачливи. "Кат' си много умен, де са ти парите?". И бай Тодар го изтърси накрая, нещо от рода "Ма какво ша напраиш, кат' нямаш пари? ... .".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живо Тописов

    23 Яну 2024 18:25ч.

    ГЕРБ заедно с ПП-тата,ДПС и ДБ се залепиха като паразити към евроимпериалистическата глутница проповядваща и практикуваща неолиберален фащизъм.С това всички тези политически субекти ни водят към поредната национална катастрофа.Време е ние като отговорен народ да вземем мерки и предотвратим това .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    23 Яну 2024 18:57ч.

    ваща око тази миловидна депутатка наи ме Рая. Я да обходим снагата й с поглед, поне доколкото позволява снимката. В посока отгоре надолу, до горното копче на блузката й, уж случайно оставено незакопчано - не особено оригинален трик на доста хитруши. И така - изрусени коси, овладяно разпилени, готови да се клатят синхронно в дактилния ритъм на скърцащото легло. Следват веждите - красиво натъкмени. Те не са толкова интересни, тъй като Рая едва ли ги използва активно при сексуални игри. Най-много загадъчно да ги повдига, когато желае да почертае някое свое желание, което следва начаса да бъде изпълнено от богат ухжьор, съпруг, калеко или каквото там й се пада поредния любовник. После следват бузките, старателно обработени с антирефлексен крем за лице. Устните са плътни, готови страстно да целуват и вакумират. Не от снимката, а от видеото личи, че гърдите на Рая са скромнички като на гимназистка от някое богословско училище - доста възбуждащ чар. С това прегледът на Рая завършва. Тя ще депутатста още две-три години. После Боко ще го застрелят.или пък ще потъне заедно заедно с автомобила си в някой крайпътен водоем. Вихърът на историята ще грабне хубавата Рая и ще я запрати там, където е истинското й място - я в леглото, я в кухнята, я в манастир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    23 Яну 2024 19:04ч.

    Tая ли ще заеме мястото на деса поетеса, на самолетоносача на тиквата ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прости хора сте рубладжиите

    23 Яну 2024 19:26ч.

    Мунчо е говорител на малката сглобка и на Митрофанова. Пази боже тая измет да вземе да ни управлява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи