ГЕРБ: Президентът да даде срок до понеделник на Нинова да върне мандата

ГЕРБ: Президентът да даде срок до понеделник на Нинова да върне мандата

Президентът да даде срок на Корнелия Нинова до 26 юли, 17 часа да върне мандата за правителство. Ако тя не може да предложи премиер, тогава Румен Радев да започне действия за прекратяване на мандата на Народното събрание и за свикване на предсрочни избори, настояват от ГЕРБ.

Поводът за това е изтекъл видеозапис, от който става ясно, че преговорите за съставянето на кабинет се бавят умишлено, за да се насрочат избори за средата на октомври.

"За всички е ясно, че третият мандат се протака. Това става ясно от един изтекъл запис от ПГ на "Демократична България", които аз вече наричам "Демократите от Социалистическа България", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава ясно.

"Става ясно от този запис, че Корнелия Нинова се е "хванала за решението за КЕВР, за да може да държи така мандата до 16 август и да има избори на 16 октомври", посочи още Атанасова.

Какво по-голямо нарушение на Конституцията от това Нинова или някой друг да определя датата на изборите, а не президента с указ?, питат от ГЕРБ.

"Ако някои си мисли, че с такива дребни шикалкавения да протака изборите, се бърка. Христо Иванов съобщи на парламентарната си група, че избори ще има и те ще са на 16 октомври. А по думите му "Корнелия отново го раздава сякаш иска да съставя правителство", без да има такива намерения. Разбрахме също така, че сега се чудели как да кажат на ИТН, че няма да имат техни министри. Защото ПП имали проблем кои са министрите на Слави, кои са неговите пари. В тази коалиция единствено става въпрос за пари и интереси - кой ще овладее определени сектори", изтъкна още председателката на опозиционната сила.

По думите на Атанасова станало ясно още, че планове за съставяне на правителство реално няма. "Иванов призна, че участват в разговорите с информационна цел и ще поддържат всички словесни еквилибристики, защото това не е мандат даден на една партия, а е технически мандат и правителство няма да се направи. Тези ви лъжат от деня, в който взеха мандата", категорична беше тя.

Източник: dariknews.bg

 

 

 

Коментари

  • Напълно са прави

    22 Юли 2022 17:54ч.

    Счупена стомна се хвърля и заменя с нова. Колкото повече се протака, толкова по-дълго хората ще са жадни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гайдю Гайдев

    22 Юли 2022 17:56ч.

    Ми правилно е да няма правителство предвид ситуацията, но това което притеснява ПП е, че ще има служебно правителство на Радев. Т.е., тия хора са в мелачката. От една страна няма как да съставят правителство с мафията, от друга страна като дойде Радев не се знае какво ще намери. Има време да се промени кодекса. А пък какво ще стане на изборите съвсем не се знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алекс

    22 Юли 2022 17:56ч.

    А защо да чакаме до понеделник? Срокът за ново правителство изтече днес в 17:00.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защото

    22 Юли 2022 18:03ч.

    Става дума за циганска държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХАХА

    22 Юли 2022 18:41ч.

    Ни думай !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    22 Юли 2022 18:40ч.

    къдравата сю още не е разбрала, че президент не е плевню! Алоууу сю, каква си ти, че да казваш кой какво да прави ? Трай си там и ближи на боко тиквата подметките!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ятак

    22 Юли 2022 18:45ч.

    Екстра. Тия довършват и малкото останала държава. Довиршват и предателските партии. Колкото по зле, толкова по-добре. Ако има свестен народ всичките днешни партии никога не трябва да помирисват НС. Нов избирателен кодекс, смяна на избирателната система с цел озаптяване на депутатите... аве требва ВНС и рестарт на държавата С РЕФЕРЕНДУМИ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самолет

    22 Юли 2022 20:00ч.

    А, т.н. пРезидент просто межеше да връчи мандата на ДПС или Възраждане и всичко щеше да е приключило. Така, че истинският виновник за всичко в държавта е хвърчилото със зелени чорапи и три грама мозък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рошавата гарга

    22 Юли 2022 22:01ч.

    Всички илитерати да намерят близко дете да им прочете чл. 99, ал. 3 Конст. РБ. За тези, дето и грамотно дете не могат да намерят, пояснения. Първият и вторият мандат се трябва да се реализират в срок 7 дни от предварително посочен кандидат премиер. За третия мандат, срокът е 7 дни президентът да го връчи на парл. група, но няма срок за изпълнението му!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алекс

    23 Юли 2022 8:12ч.

    До предишния илитерат: това че за третия мандат не е определен срок, не означава че Корнелия заслужава специално внимание. Тя е доказана корумпирана във всички нейни назначения. И сега иска да уреди някой изпечен номенклатурчик от скапаната й партия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алекси Слав

    23 Юли 2022 8:16ч.

    До предишния илитерат: ръководителят на КЕВР да се избере на открит и регламентиран конкурс, организиран от едно служебно правителство. А тази нахалница не заслужава да е на власт нито ден повече. Out and go.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алекс

    23 Юли 2022 8:36ч.

    И пак повтарям: ако в закона не е специфициран краен срок, това не означава, че доказани некадърници трябва да се влачат и да самоопределят крайния срок на власта си. Още утре тя може най-спокойно да заяви че ще стои до 15 декември. Out and go

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи