ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС искат спиране на избора на нов главен прокурор

ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС искат спиране на избора на нов главен прокурор

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Парламентарните групи на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС искат да бъде спрян изборът на нов главен прокурор. 

Трите партии са внесли декларация до председателя на Народното събрание Росен Желязков. Декларацията е подписана от Бойко Борисов, Деница Сачева, Христо Иванов, Никола Минчев, Атанас Атанасов, Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски. 

"Отправяме своя призив към Висшия съдебен съвет да спре процедурата по избор на нов главен прокурор до окончателното произнасяне на Конституционния съд, както и до окончателното приемане на предвижданите промени в Конституцията на Република България", пише в декларацията. 

По-рано в петък правосъдният министър Атанас Славов обяви, че ще внесе във Върховния административен съд жалба срещу избора на Борислав Сарафов за временно изпълняващ функциите главен прокурор. Според Славов, процедурата за избор на нов главен прокурор трябва да бъде спряна.

В декларацията като мотив е посочено "сериозното обществено напрежение" след освобождаването на главния прокурор и процедурата по избор на нов такъв.

Иван Гешев бе освободен от поста главен прокурор на 15 юни с решение на ВСС. След това започна процедура по избор на временно изпълняващ функциите главен прокурор и на мястото на Гешев бе назначен Борислав Сарафов. 

Източник: "24 часа"

 

 

 

 

Коментари

  • изпиране

    30 Юни 2023 15:53ч.

    По-точно е да се каже, че искат да бетонират Сарафов за продължителен период, който ще бъде достатъчен, за да се приключат производствата срещу Борисов, да бъде оттеглено искането за имунитета му и изпирането на Борисов да продължи, така както го е измислил Христо Иванов за протакане в комисията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поздравления!

    30 Юни 2023 17:02ч.

    "Дълбокият смисъл е в неизказаните думи." - Менандър

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евровизия

    30 Юни 2023 16:32ч.

    Коалиция "Козяк" в действие - мутри, милиционери, соросоиди и обикновени кокошкари се синхронизират, синергизират и стокират...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    30 Юни 2023 16:48ч.

    Значи получава се, че ВСС с изтекъл срок на легитимност може да свали гл. Прокурор, но не може да избере нов?! Много странна логика!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гледайте мащабно

    30 Юни 2023 17:06ч.

    Всичко това, с което ни занимават, са пълни глупости. Съдебни реформи, конституционни промени, еврозона, скандали в НС, оръжия за Украйна и т.н., с цел да прикрият истинските промени в страната. А те са свързани с налагане на целите на ултраглобалистите, които тази година на конференция в Санта Фе (САЩ) са формулирани в следните аспекти, които трябва да се реализират задължително през следващите 10-15 години чрез марионетни правителства: необходимост от унищожаването на нормалата демократична система и нейната замяна от неокомунизъм/неолиберализъм, цифров контрол, екоталибанщина и разгром на сегашния акционерен капитализъм, както и частната собственост. Премахване на книжните пари и замяната им с цифрови кредити, които ще са на база дали слушкаш или не. Ликвидиране на земеделие и животновъдство, забрана за собствено производство и консумация, намаляване на раждаемостта, задължителни "ваксинации" по усмотрение на властта. Замяна на нормалните социални общности от извратеняшките ЛГТБ, ликвидиране на семейството и всякакви други човешки ценности. Пълна ликвидация на понятия като нация, народ, идентичност, памет и история. Живот чрез осигурен базов доход ще има само за тези, които са приели новата "нормалност", а другите ще са обявени "извън закона". Тази задача е възложена на ДБ/ПП, а на Борисов е отредена ролята да ги държи здраво за шлифера, за да не паднат, докато я изпълнят. Затова неговото предателство е най-гадното. Хората му гласуваха доверие години наред, а в момента той продава бъдещето на страната ни с единствената цел да спаси някой и друг личен интерес. ГЕРБ ще бъде унищожен веднага, щом ПП–ДБ си постигнат целта. В момента, в който вземат съдебната власт, ЦИК, МВР, ДАНС, БНБ, следствие, прокуратура и всичко останало, което ББ в момента им поднася с почести на тепсия, ГЕРБ ще бъдат изплюти като ненужен боклук. Всички избори у нас вече ще се "печелят" от ДБ/ПП и новият ред ще бъде налаган насилствено. Затова мислете мащабно, а не се захласвайте по това, което някой казал днес или утре - това е само част от пъзела. Негови отделни картини вече сме ги видели. Затова е и тази омраза към Русия. Мислите ли, че на някой му пука за украинците, и то точно на американците, които са затрили безжалостно милиони хора по света заради своите интереси. Не, просто Русия заплашва тези планове с предлагане на друга алтернатива за бъдещето - затова са така бесни и искат нейното унищожение или смяна на властта, за да бъде и тя променена по този образец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затова точно в успеха на Русия срещу САЩ и васалите им са нашите надежди

    30 Юни 2023 17:20ч.

    Слава на Русия, нашата трикратна освободителка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На български се казва "Да живее...."

    30 Юни 2023 17:28ч.

    а не слава на ...., както е на руски, включително украинския му вариант.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи