ГЕРБ обеща 1000 лв. минимална заплата без промяна на данъци

ГЕРБ обеща 1000 лв. минимална заплата без промяна на данъци
ГЕРБ ще анонсира предизборната си програма до няколко дни, стана ясно от думите на вицепремиера и водач на листата на партията за Габрово Томислав Дончев, предаде репортер на БГНЕС.

 

„Вътре няма число, което да не е базирано на реални разчети“, увери той и допълни: „Никой от нас не претендира да е чудотворец, ние сме работещи момичета и момчета“.

Представяйки основни акценти от предизборната програма на партията пред членове на КНСБ, Дончев увери още, че една от основните политически задачи пред партията му е да „възстанови нормалния политически диалог в страната. „Без крясъци, без обиди, без заклинания“, каза Томислав Дончев, според когото пред следващото управление на страната, каквото и да е то, стои важен въпрос, свързан с превеждането на България през т. нар. „зелена сделка“ и политиките по декарбонизация.

Томислав Дончев заяви, че в програмата, която ще бъде обявена на отделно събитие до няколко дни, със сигурност няма да има заложена промяна в данъчната система на страната.

Това потвърди и бившият финансов министър Владислав Горанов, който, въпреки че не участва в листи на предстоящите избори, взе участие в представянето на акцентите от програмата.

„Сегашният модел на данъчна система се е доказал като работещ, особено в периода на икономическите последствия от COVID-пандемията. Не смятаме, че в следващите няколко години трябва да се правят съществени изменения в данъчната политика и категорично ще отстояваме запазване на сегашните нива на данъци и неповишаването им“, категоричен бе Горанов.

От своя страна социалният министър Деница Сачева заяви, че минималната заплата ще стане 500 евро (1000 лева) до края на мандата. Средната работна заплата да бъде 1000 евро (2000 лева), а пенсиите да бъдат ежегодно актуализирани, обеща Сачева, ако партията ѝ управлява в следващите 4 години.

„Говорим в евро, защото се надяваме до 2024 да бъдем част от еврозоната“, заяви тя пред журналисти и членове на КНСБ, представяйки акценти от предизборната програма на партията. Деница Сачева увери още, че се предвиждат и мащабна реформа на модела на социално подпомагане у нас, защото трябва да се увеличат възможностите за подкрепа, а системата да стане „целенасочена и фокусирана“, за да достига до най-нуждаещите се.

 

 

От партията предвиждат и работа по Кодекс за социална закрила, който да обедини настоящото законодателство и да даде възможност за по-добро подпомагане на средно около 350 хил. семейства всеки месец.

„Важна тема за нас са хората в социалната система. Ще работим за стратегия за всички хора, които работят в областта на социалните дейности – това са над 16 хил. работници. Не еднократно сме казвали, че професиите на бъдещето са свързани както с технологиите, рака и с хората“, заяви още Деница Сачева.

Тя обеща още работа по нов Кодекс на труда, нов Закон за насърчаване на заетостта, сериозна промяна в областта на професионалното обучение и Портал с прогнози за работните места на бъдещето и необходимите за тях умения. 

До една година и половина ще бъде завършена цялостната национална здравна информационна система, с което на практика в страната ще има напълно работещо електронно здравеопазване, увери здравният министър и кандидат-депутат от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов.

Представяйки основни акценти от предизборната програма на партията пред членове на КНСБ, проф. Ангелов увери, че в програмата на партията е залегнала ускоряване на дигитализацията в здравната сфера, давайки пример със завършените вече електронна рецепта, електронно направление и част от пациентското досие.

Пред участниците в дискусията той посочи още, че от партията ще работят за качествена медицинска грижа в отдалечените райони, реформа в НЗОК и демонополизирането ѝ, както и за по-високи доходи в системата на здравеопазването. Ангелов обеща още продължаване на реформата в Спешната помощ, по една модерна болница във всеки регион на страната, както и инвестиции в медицинското образование.

 

Източник: БГНЕС

 

 

 

 

 

Коментари

  • консерватизмът фрисейският квас

    08 Март 2021 13:44ч.

    ГЕРБ има голяма подкрепа след пенсионерите, последните месеци, и не-червените пенсионери гласуващи за БСП след изборът на Радев, сега щяли да гласуват за ГЕРБ - 400 000 ЧОВЕКА. Разбирам ги, ГЕРБ доказаха че харченето не е лошо, и харчат, а БСП цитира десни-фашистки икономисти като Каролев, П. Ганев, Л. Богданов, Ники Василев-ндсв..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Звън®

    08 Март 2021 13:55ч.

    От дописката разбираме, че на сцената отново се появи бърбориното Томиславино. Този гуменоглав дървен палячо, набързо издялкан в НПО работилницата на Джепето, бе поизчезнал. Подчертано отсъстваше при регулярните вояжи на Негово Високотиквие, а на отреденото му място зад шофьора сядаха мазни пръдльовци от втора линия. Иначе напереният Томиславино се прочу и издигна чрез ненадминатия си бързоговор, неповторимо съчетан с празноговор. Това го трансформира в изключително търсен лектор и събеседник. Помни се постижението му от края на 2017 г. на седянка-семинар в Наречен, организирана от фондация “Фридрих Науман”. Томиславино е поканен за главен лектор на дискусията "Транажиране на кохезионни евроцености". Той говори без прекъсване цяло футболно полувреме, поддържайки скорост около 350 думи на минута. Произнася общо 14555 думи, което е признато за европейски вербален рекорд. Овациите продъжават над девет минути. Томито многократно се покланя и се съгласява да изпълни на бис опасния си коронен номер - "Свръхскоростно произнасяне на еврокохезионни броилки". Преди това всички бременни, деца и хипертоници са помолени да напуснат залата. Томиславино говори в продължение на 8 минути, а скоростта на изговор достига до умопомрачителните 45180 думи на час. При последните броилки радарът показва вече 52019 думи на час - феноменално и невероятно постижение! Ето финалът на Томиславино в темпо Presto Prestissimo, получен след разчитане на фонограмата: "Диноле, додиноле, додиджака, радиджука, петиман, чучулян, чучулица. Единала, двадинала, двата царя, царафида, лющил тютюн, жаба, слава, ръжолец, скачулец, сен вар, сен кач, дурма кач – пис. Единала, двадинала, два царя, царавиндал, лющюн тютюн, жаба, слава, ръждец, скакалец, кач, камъче. Единала – дудинала, дудикука – завалюга!". Докато трае представлението на Томиславино, негови съпартийци, предвождани от Флориан от Вършец, не остават по-долу. Пресният сняг навън е обагрен с кръвта на три прасета. А сръчните им партийни ръце вече ги превръщат в ароматни цвъртящи мръвки, суджук по добруджански и бахур по харманлийски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    08 Март 2021 14:02ч.

    Следва да се отбележи и завръщането на гелосания Владислав Горанов, вече чистак нов изпран и беличък, авно момчето няма с какво да храни семейството, въпреки че обитава чужд апартамент без наем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще обещаят

    08 Март 2021 14:23ч.

    и майка си, и баща си, и звездите от небето, само и само да останат на хранилката...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • observer

    08 Март 2021 14:41ч.

    Що пък не? Минималните заплати ги плащат обикновено частниците, често с нещо на ръка, така ще се вдигнат осигуровките и данъците. За държавата добре, ще има да харчи, пък избирателят ще се трогне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Желев Желязко-защо да не обещаят

    08 Март 2021 14:52ч.

    Днес ,преди час , говорих с мигрант в Германия преди това в Италия. Но по-ред. 1.Няма вдигат данъците-Че защо да ги вдигат.За изминалите 4г. поскъпването при човек с 400лв./моя случай/ месечен доход е двойно т.е. постъпленията от ДДСза държавата са се качили 2пъти. Най-бедните с най голям принос в хазната.Но трябва да се смята но тук има заровено едно магаре.Повтарям не съм прецизирал но едно на ум 2.Ковид кризата.Направо 6/6 дюшеш за управляващите.Тук идва примера с мигранта .Получава 80% от заплатата си, а от вчера си е тук щото още поне месец няма работи.Нашите си спестиха разходите по затворени бизнеси т.е бюджета ще стои относително добре спрямо другите ЕС страни.Тук второто магаре 3.Предстои балтията с еврото.Пак примера с мигранта.Той е в Италия когато го въвеждат и по думите му еврото е паралелно с лирата поне година.Но казва цените минаха в евро и на практика скочиха двойно а заплатите останаха същите.Да видим какъв ще е ефекта при цени в евро.Постъпленията от ДДС ще се увеличат поне 2пъти.Част от средната класа вече ще е от бедните и тя ще пълни бюджета.Третото магаре Могат да обещават.Но даже да изпълнят обещанията след 4години такива като мен ще са по-зле. Благодаря.Предпочитам ги вкупом в затвора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НепротивобайХУЙствателствайте

    08 Март 2021 15:41ч.

    Мутрата Бойко Борисов: 3 април 2015 г. – „До 4 месеца ще изпреварим Румъния“ 19 февруари 2016 г. – „До 6 месеца ще настигнем Румъния“ 21 март 2016 г. – „Ние Румъния отдавна сме я изпреварили във всяко едно отношение“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    08 Март 2021 16:00ч.

    смяна на властта на 4 години иначе се оливат ако си бяхте подали оставката още лятото сега нямаше да ни се натрупат толкова проблеми следващото нс да отмени незабавно всички лобиски закони на герб и техните патерици

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    08 Март 2021 16:04ч.

    На избори като на циганска сватба , обещанията са безплатни , но всички ние плащаме сметките накрая !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ооооо

    08 Март 2021 16:27ч.

    бля, бля, бля... гроб имаше 10 г. да го направи, но УВИ - беше заета да пълни чекмеджетата на сульо и пульо! Кой идиот ще се върже на тоя патологичен лъжец отново? Тази година мизата е 150 кинта на кюнец ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • консерватизмът фрисейският квас

    08 Март 2021 16:54ч.

    Ама нито една партия не обещава нещо по-добро от ГЕРБ. В указания от премиера период между 2012 и 2018 г., в който заради „видим напредък“ все повече българи се връщат от чужбина, всъщност заради външната миграция населението е намаляло с общо 93 700 души. Но коя партия предлага, веднага една трета от доходите които са в Германия и в края на мандата 60%, после 40% от БВП на зает да е минималната заплата, и след още един мандат и 90% от доходите в Германия. Ако не се предложи и направи това, трябва да се КРЕЩИ всички да се изнасят, че пенсии няма да има, всеки да поработи поне 5-10 години в социална западна държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • консерватизмът фрисейският квас

    08 Март 2021 16:58ч.

    Саниране на цялата държава, удвояване на здравната вноска или приватизация - ликвидация на НЗОК. И 15 болници безплатни за пенсионерите, безработните и държавните служители, с пари от акцизите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДОЛУ МАСКИТЕ

    08 Март 2021 17:02ч.

    Лъжитееее - данакът ми тази година за колата е с 50 лв повече!!!! Малоумници помислете малко които се радвате на увеличението. Ако ви обещаят повече пари като заплащане това значи - съкращения на персонала ( за да се набавят наличните пари ) и увеличение на работата на всеки един зает в дадената дейност. И най-важното - цените се увеличават, т.е. инфлацията изяжда това увеличение, ще имате повече пари но ще може да купите същото както и преди с ВАЖНАТА РАЗЛИКА - че спестеното ви ще бъде ограбено точно с тази инфлация! Всяко увеличение на заплати води до тези 2 ефекта - безработица - и кражба на спестяванията ви. НИЩО ПОВЕЧЕ!!!! Още ли искате увеличения?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • qwerty

    08 Март 2021 17:11ч.

    В интерес на истината това може и да стане - нали заплатите на депутатите са "вързани" със средната работна заплата. Колкото повече-толкова още повече за тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГЕРБ купува гласове

    08 Март 2021 18:09ч.

    - Дядо, какво искаш да ти дадем за тия избори, за да гласуваш за нас? - Едни мъде, бе дедовото? - Що са ти тия мъде бе дядо? - Ами да си ги комплектовам с оня курец, дето ми го дадохте на предните избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До кога, бе!?

    08 Март 2021 18:44ч.

    Оставка и затвор! Нищо повече от Герб, БСП и ДПС!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • реално

    08 Март 2021 18:48ч.

    1959 г. ли започва властта на Живков, след 50 години започна властта на Борисов. И Живков е бил кмет на София. Не е вярно, че Борисов не е Живков, вие сравнявате ранният Борисов с късният Живков. Борисов сега е Живков от 1971 г., след още 15 години ще е като любимият ви Живков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • консерватизмът фрисейският квас

    08 Март 2021 18:59ч.

    Опоскана не опоскана, къде е примерът за по добро? Някакъв от чужбина се тревожи и надява на БСП, по рошкев-тв, ЧИ ШИ НИ ВЗЕМАТ ПРИСТАНИЩАТА ЗАРАДИ ДЪЛГОВЕТЕ НАПРАВЕНИ ОТ БОРИСОВ? Ушите ши ни вземат, нали БСП ги подари на олигархията. Какво им взеха на гърците?? дойдоха ли да работят в нашата страна, не. Българите все повече ходят другаде, и това се ускорява заради връзките - всеки отишъл вика друг. И ДОКОГА???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТРЕНД

    08 Март 2021 19:03ч.

    Екзитполовете верни ли са? Който ги признава признава и изборите, а дали се продава това е право на всеки. Колко осъдени има за корупция или за продаден глас, значи това не е престъпление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бахой

    08 Март 2021 19:25ч.

    Хубав виц срещнах днес в нета ,сръбски: Предизборна ситуация,агитатори питат- Дедо какво да ти дадем ако спечелим изборите? - Мудя!Отговорил дедото. - Ама недей,що така?- Токмо че ми стане пуно со к@рецо дека получих от предните избори!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи