ГЕРБ: Кирил Петков да поиска вот на доверие

ГЕРБ: Кирил Петков да поиска вот на доверие

На мястото на Кирил Петков бих поискал вот на доверие в тази ситуация и чак тогава бих говорил за правителство на малцинството. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ в кулоарите на парламента. От партията обаче не бързат да внасят вот на недоверие срещу правителството. Според Биков своеобразен вот на доверие предстои с актуализацията на бюджета и след това - с персоналните промени в кабинета. Очевидно ние нямаме доверие на това правителство, добави той.

ГЕРБ няма да подкрепи актуализацията на бюджета и определят като смешна опцията да подкрепят Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ. И попитаха ще има ли закон за комисията. Правителство с този мандат и с този състав очевидно не може да продължи да работи, заяви той. На въпрос дали ще подкпят правителство на малцинството с мандат на ИТН, Биков заяви, че ГЕРБ са носили отговорност, когато са били на власт и не бива да ги карат да носят чуждата сега.

Тъжно и тагично е че правителството се разпада не поради дълбоки идеологически противоречия, за които говорихме още от неговото създаване, а поради взаимни обвинения в корупция и некомпетентност, заяви шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. И повтори, че субектите в коалицията са несъвместими. Достигнаха до ниво нулева толерантност, дори помежду си. От вчера сме свидетели на грубо погазване на елементарни етични норми на поведение между политици, език на омразата и грубо поведение, добави тя. Според нея след серия от кризи вероятно ще настъпи и политическа. Предстои да се вземат решения, изцяло от правителството, то все още съществува, отбеляза Атанасова.

 

Източник: "24 часа"

Коментари

  • Наблюдател

    09 Юни 2022 11:19ч.

    Има два способа: Правителството да поиска вот на доверие или опозицията да поиска вот на НЕдоверие. Въпросът е: Защо ГЕРБ не иска вот на недоверие? Нямат смелост, не им разрешават, заплашват ги или защото са най-обикновени мижитурки?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    09 Юни 2022 11:48ч.

    Това посолство не е като онова вашето посолство, което директно свали бай ви Тодар. това посолство не свали Боко Тиквата след 1 година протести.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • XAXA

    09 Юни 2022 13:05ч.

    Ни думай ва, майна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    09 Юни 2022 12:10ч.

    Некой предположи, че горният е Ловкия. Според мен - тц. Ловкото не беше толко неостър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • трифонич

    09 Юни 2022 12:27ч.

    Някой знае ли, защо коментарите тук стават все по-тъпи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • най-вероятно

    09 Юни 2022 12:45ч.

    се цели елементаризация на диспута

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи