ГЕРБ към властта: Падайте бързо, защото няма да завършите магистралите в срок

ГЕРБ към властта: Падайте бързо, защото няма да завършите магистралите в срок

Снимка: БТА, архив

 

В декларация от парламентарната трибуна от ГЕРБ обвиниха управляващите, че изпълняват всички договори, сключени от ГЕРБ, както и работят с инхаус процедурите за строителството на пътища и магистрали в България. Според ГЕРБ автомагистралите "Хемус" и "Струма" няма да бъдат завършени и призоваха за оставка, съобщава БНР.

Депутатът и бивш регионален министър Николай Нанков заяви: "Аз ви предлагам, колеги, направо стягайте си багажа, събирайте папките и падайте бързо, тъй като вече за всички е ясно, че и двете магистрали няма да бъдат завършени в сроковете, които бяха поставени и заложени от нас. Някои от по-опитните политици веднага долавят един опит за оказване на натиск в коалицията. Един човек, един по-специален човек, вашият супервицепремиер Василев, съвсем скоро на всички ще стане ясно, че на практика индексация на договорите за строителство е за всички останали - услуги, доставки, няма да има, тъй като в бюджета, който вие предлагате за поредната му актуализация, там не е заложена една стотинка за индексиране на тези договори".

Вицепремиерът и министър на околната среда Борислав Сандов не се съгласи с доводите на ГЕРБ за строежа на магистралите и обясни, че двата проекта за автомагистрала "Струма" в участъка на Кресненското дефиле са били факт от 2008 година. Проектът обаче не е бил изпълнен: 

"В третото правителство на ГЕРБ, осъзнавайки, че това не може да се случи по начина, по който вие сте опитали - да шиканирате екологичната оценка, предвиждаща или тунел, или изцяло източен обход, накрая сте решили да приемете на Министерски съвет ново решение за изграждане с национални средства, заобикаляйки екологичното законодателство и европейското такова, което щеше да доведе до наказателна процедура. Не е добре да забравяте цялото проспано време. Между другото, магистрала в тази част на отсечката няма да има и никога не е предвиждано да има. Там ще има скоростна отсечка като част от общия подход".

Източник: БНР

 

 

Коментари

  • Това с магистралите го забравете.

    08 Юни 2022 14:22ч.

    Вече не е актуално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    08 Юни 2022 15:16ч.

    Аре стига се потихте залудо бре гербери.Има геополитическо решение да сте в опозиция.Стига вихте, кат линейки..... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да живей демокрацията

    08 Юни 2022 15:26ч.

    Тоест, народовластието

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    08 Юни 2022 16:06ч.

    Не разбирам на кое Толупите казват магистрали????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Продажниците се преориентират бързо

    08 Юни 2022 16:25ч.

    Сега актуален е ГЕРБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи