ГЕРБ: Видяхме новата коалиция между "Демократична България" и БСП

ГЕРБ: Видяхме новата коалиция между "Демократична България" и БСП
„Видяхме новата коалицията между „Демократична България“ и БСП в координирана акция, като партизански набег. Двете партии, с едни и същи тези, атакуваха с три „Н“ – некомпетентност, неграмотност и несъстоятелност елементи от сделката и подхода на българската държава за отлагане на годишните концесионни възнаграждения“. Така министърът на транспорта Росен Желязков коментира критиките на опозицията към концесията на летище София, предаде БГНЕС.

 

Според левицата и т. нар. градска десница правителството се готви „да подари милиони“ на концесионера, отлагайки годишните възнаграждения.

„Договорът беше подписан през лятото на миналата година”, напомни министър Желязков, според когото от концесията има само ползи за българската държава. Според него числата го показват най-добре, тъй като за срока на договора в летището се очаква да бъде финансирано с около 2 млрд. лв. Освен това парите от първоначалното концесионно плащане вече са разчетени в приходната част на държавния бюджет за тази година.

„Ако не влязат с какво ще бъдат заместени?“, попита той при евентуално разваляне на сделката. Процедурата е наблюдавана от Световната банка като консултант и е финансирани от множество международни финансови институции, които не финансират непрозрачни сделки, категоричен е Желязков.

Авиацията е един от най-засегнатите сектори в COVID-пандемията. Пътникопотокът на летище София също е намаля. Това нямам как да не се отразява на паричния поток, припомни още той.

„Вярно ли е, че се водят разговори, че ако се постигне прекратяване на сключения договор, следващо правителство ще обяви нова процедура, със силно занижени критерии, ще предостави летището на друг оператор?“, отправи въпрос транспортният министър към опозицията. Той припомни още, че концесионерът е летищен оператор, а собствеността остава изключителна държавна собственост.

 

 

 

 

 

Коментари

  • бива

    11 Март 2021 18:07ч.

    За предпочитане е пред старата ГЕБ-СДС-ДПС-МВРО-НФСБ. Дори само машинното и електронно гласуване да прекарат в следващия парламент, а след това да си избождат очите, ако искат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • observer

    11 Март 2021 18:55ч.

    Чия е тази мазна физиономия? Не го дочетох понеже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Севда

    11 Март 2021 19:04ч.

    Откровен манипулатор. Нека си припомним Костинброд и "резервните" бюлетини. Този човек е главно действащо лице.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    11 Март 2021 20:24ч.

    Държава, която не може да намери трима мъже, които да управляват едно малко провициално летище не заслужава да я има. Този не държавен министър, той е там без труд да стане богат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    11 Март 2021 21:20ч.

    Заради Костинброд го "наградиха" с министерско кресло....А сега ръси глупости от екрана, вместо да е в затвора заради 650 000 бюлетина, уж брак.......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    12 Март 2021 5:31ч.

    Роско, мани ги тия коалиции, мен лично не ме вълнуват. Аз съм от време оно против комуняги (Боко е с партиен билет на БКП), седерасти (бурно ограбиха страната), мутрафони и офшоркаджии всякакви (сикаджии, микаджии, чехляри и пр.). Аз към тебе имам 2 въпроса, за какво похарчи 2млрд лв (електронно правителство няма, не може да се гласува електронно с лични документи с чип)...и какво стана с Мобилния пакт, който аха-аха да заобиколиш? Не мога да си обясня как такива фейк технократи като тебе все още върлуват из институциите, след като си доказано вреден на n-та степен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А дано

    12 Март 2021 8:27ч.

    да се случи тази коалиция, че и по-голяма - всички, освен ГЕРБ, ДПС и т.нар. патриоти (ако успеят да ги пробутат в парламента)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • vav

    12 Март 2021 9:12ч.

    Без мисъл, че може и други да имат мнение и то да не е като твоето. Като си взел рушвет ще си го браниш. Връщане е невъзможно. Изхарчено е за цигански гласове на избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българин

    12 Март 2021 10:44ч.

    Щом темата за калинките е видиме за целия народ , защо да не е видима и за политическите партии в това число БСП ,ДБ, и всички други партии които не са в управлението . Това не значи че са в съюз , а че глупостта на управляващите е видима за всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пламен Санчев

    12 Март 2021 11:10ч.

    Е И?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи