ГЕРБ: Борис Бонев прави "сглобка" с "Възраждане" и Ваня Григорова за да стане председател на общинския съвет

ГЕРБ: Борис Бонев прави "сглобка" с "Възраждане" и Ваня Григорова за да стане председател на общинския съвет

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Изборът за председател на Общинския съвет в София беше фарс и евтин театър, това съобщиха от ГЕРБ на брифинг пред медиите по повод вчерашното неуспешно гласуване в местния парламент. 

"На нас ни е трудно да си обясним какво се случва, макар че аз съм изучавал математика, логика, математическа логика, политически науки. Въпреки това последните политически сюжети последните два дни - не мога да намеря за тях обяснение", каза Томислав Дончев. 

"Присъединявам се към хората, които не намират обяснение, проблемът е, че сме участници в този фарс, който се разиграва от вчера. Първо, вчерашният ден беше изгубен за работата на Столичния общински съвет. С предварително известен край се проведе едно гласуване, в рамките на което ПП-ДБ и "Спаси София" не намериха подкрепа от никой друг. 31 гласа са необходими за избор на председател на Общинския съвет. Вчера те имаха 23 гласа, получиха толкова и при тайното гласуване. Изненади няма. Това, което ни изненадва, е всъщност развитието от днес - изявленията на Борис Бонев и започналите разговори между коалицията ПП-ДБ и "Спаси София", "Възраждане" и БСП. Защо се водят ден след избора? Очевидно, защото изборът вчера беше фарс и евтин театър, който послужи за едно единствено нещо - оправдание да се търси подкрепа от партиите, от които например "Да, България" с решение на Националния съвет се отрече официално", каза Георги Георгиев.

Той поиска отговор от Христо Иванов, Атанас Атанасов, Кирил Петков и Асен Василев – оторизиран ли е Борис Бонев да води разговори с „Възраждане” за подкрепа в Столичния общински съвет, както и неофициално да разговаря с БСП. "На 3 ноември тържествено и в поредното си обръщение Кирил Петков заяви, че Ваня Григорова е "краен комунист, на пръв поглед симпатична, но всъщност това, което предлага тя, е диктатура". В неговия свят това не може да е избор. Нарича колегите от БСП и кандидатите им в листата екстремисти", припомни Георгиев и попита: „Екстремисти ли бяха Ваня Григорова и екипът ѝ в листата на 3 ноември, екстремисти ли са днес – на 14 ноември?”. Според Георгиев става въпрос за предварително подготвена сглобка, „такава, каквато вече беше направена във Варна".

Общинският съветник Антон Хекимян заяви, че отново се наблюдава политическо лицемерие от ПП-ДБ/”Спаси София”. „Къде е кметът на София в този момент”, заяви Хекимян. По думите му и той дължи отговор дали е упълномощил Борис Бонев да търси подкрепа от „Възраждане” и БСП.

Хекимян изтъкна, че не е водил разговори с Васил Терзиев за постове, нито иска пост в неговия екип. 

Общинският съветник Мирослав Боршош допълни, че избирателите, които са гласували за Васил Терзиев, получават Ваня Григорова, а гласувалите за Ваня Григорова - получават Борис Бонев. "Опитваме се да покажем колко полярни могат да бъдат политиците в България в рамките на 24 часа", заяви Боршош. По думите му се подменя вотът на демократичната общност в столицата.

Томислав Дончев коментира, че експертите в групата на ГЕРБ-СДС определят бюджета на страната като неприемлив, тъй като задълбочава задлъжнялостта. Дончев изтъкна, че няма да подкрепят вота на недоверие към кабинета, но и няма да подкрепят предложения бюджет.

Източници: dariknews.bg, "24 часа"

 

 

Коментари

  • Тихомир Томов

    14 Ное 2023 16:46ч.

    БСП, има го Народа и Възрожденци не са толкова улави да гласуват за мазните Софийски педали ..................................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вЕрваме ви!

    14 Ное 2023 16:51ч.

    То понеже "посолството" и Галя работят с 200 "Възраждане" и Григорова, а не един корпулентен плазмодий, бивш минпред. Нали бе, герберчета сладки?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    14 Ное 2023 16:57ч.

    Виждаме съвсем обратното, а тиквеници, както винаги лъжат та се късат! И в крайна сметка, тиквениците ще изберат, когото им кажат от посолствоТО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    14 Ное 2023 17:31ч.

    интересно ми е, след това изхвърляне, как ще направят плонжа в подкрепа на (не)коалиционните си (не)партньори. верно, гьонсурат нечут са, но все пак...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фриц Клингенберг

    14 Ное 2023 20:07ч.

    Вече един от Възраждане е Напазаруван. Да видим до 31!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Evg70

    14 Ное 2023 20:10ч.

    Бате Бойко е герой, утре друга песен ще запее той... Ох, топките ми .....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    14 Ное 2023 20:55ч.

    За Бонев мога да напиша, ч е най-доброто му качество е алчността му. Ако напиша за другите ......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи