Георги Кадиев: В следващия парламент„ЛЕВИЦАТА!“ ще предложи закон за ограничаване на надценките на хранителните продукти

Георги Кадиев: В следващия парламент„ЛЕВИЦАТА!“ ще предложи закон за ограничаване на надценките на хранителните продукти

Следвайте "Гласове" в Телеграм

В предизборния дебат по БТВ, Георги Кадиев заяви още, че е за овладяване на кризата с цените, трябва да има законови мерки и промени в определени надзорни институции, които се избират от парламента. Трябва да се предприеме комплекс от мерки, а не една мярка: трябва да се регулира надценката върху хранителните продукти - не таван на цената, а таван на надценката, както в момента е при лекарствата. „Трябва да се приеме и закон за облагане на свъхпечалбите, защото в някои сектори има картелизиране – в банките сектор, в сектора на храните, в сектора за доставки на горива, в телекомуникационния сектор. Например, в банковия сектор през 2022 г. спрямо 2020 г. печалбата се е увеличила три пъти. Друг пример са печалбите на„Лукойл“ – за 2021 спрямо 2020 г. има ръст на печалбата 8 пъти. Тези фирми продължават да получават енергийни помощи, което е излишно. Друга мярка е промяна на Комисията за защитата на конкуренцията, защото е мъртвородена, не работи и е една от предпоставките да има такова картелизиране в България.“, добави Георги Кадиев, водач на листата на„ЛЕВИЦАТА!“ в Стара Загора.

На въпрос на Мария Цънцарова относно приемането на еврото у нас Георги Кадиев отговори: „Ние считаме, че влизането на България в еврозоната трябва да е тогава, когато България е готова и когато нашите доходи са поне 80 % от европейските, в момента са 52 %. Едно влизане в момента ще има по-скоро негативи.“, поясни Кадиев.

„ЛЕВИЦАТА!“ има ясна и категорична позиция относно паметника на съветската армия, който е символна една армия, дала 13 млн. жертви. „Неговото място е там, където е. От 1991 г. при различни управления никой не го е махнал. Повдигането на темата сега е политическо, след изборите темата ще изчезне.“, заяви Георги Кадиев.

 

 

 

Коментари

  • рукола Z

    12 Март 2023 15:36ч.

    Вие влезнахте, че и ще предлагате... я кажи за плоския данък? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нужен е бойкот на изборите

    12 Март 2023 16:03ч.

    Не бива да легитимираме изборния фарс на колониалните власти

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • напротив

    12 Март 2023 18:54ч.

    Напротив, бойкотът на изборите означава гласове в полза на колониалните партии и партии на войната - ГЕРБ - СДС и ПП - ДБ. Небходимо е масово гласуване против тези партии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайдукът Софиянски

    12 Март 2023 16:10ч.

    И този ли милионер е "ляв"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    12 Март 2023 16:43ч.

    От партия в партия, сег в ... Ливицата. Къде ви е стратегията за развитие на България в променящия се свят, какво е отношението ви към ЕС и НАТО? Това, че щели да предложат мерки, за да се регулират надценката върху хранителните продукти, са приказки за наивници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    13 Март 2023 8:16ч.

    Добро утро, Кадиев! В европейските държави с висок стандарт от години има закон за определен процент на печалбата и ако го надвишиш, отговаряш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи