Георги Гьоков: Борисов лъже, че сме договаряли правителство

Георги Гьоков: Борисов лъже, че сме договаряли правителство

„Аз участвах в разговорите по уточняване на приоритетите, които трябва да има един кабинет, който да управлява България в този труден момент. И не съм чувал някога да е говорено конкретно за правителство и за личности. Ние никога не сме били готови да правим правителство, така че Борисов лъже. Сутрин говори едно, на обяд друго, вечерта – трето". Това коментира депутатът от “БСП за България“ Георги Гьоков по повод вчерашното изказване на Бойко Борисов, че с първия мандат е било подготвено правителство.

В ефира на Bulgaria ON AIR социалистът разясни още една спекулация – че БСП се отказала от разговорите заради Гешев. „Каква е зависимостта? Главният прокурор влезе в БСП, за да се занимава с вътрешнопартийни дела, ние сме му искали и оставката. Така че няма връзка между действията на главния прокурор и БСП“, категоричен е той.

Според Гьоков действията в момента на Гешев са изключително закъснели. „Той досега покриваше Борисов и ГЕРБ и в момента, в който по някаква причина се нарушиха добрите им отношения, започнаха да изплуват имена. Все пак трябва да оставим Гешев да си свърши работата, дори да го поощрим“, смята социалистът.

Депутатът от БСП припомни защо партията се отдръпна от преговорите с първия мандат: „Видяхме, че приоритетите на тези хора се различават от приоритетите на българското общество. Говори се за съдебна реформа, Шенген, еврозона, но не и за бедност, неравенства, инфлация. Аз още тогава казах, че техните приоритети са намигане към “Продължаваме промяната“ и “Демократична България“, а ние сме им резервното колело.“

„Тези хора разбират съдебната реформа като елиминиране на Гешев, защото вече не им е удобен. Аз се чудя на Христо Иванов, който вече веднъж сърба попарата на ГЕРБ през 2017 г., сега с какъв акъл им се доверява? В какво ще се изразява тази съдебна реформа?“, попита Гьоков, като обясни, че все още не е ясно и каква конституционна реформа искат да правят.

По думите на социалиста, новото редовно правителство твърди, че няма да пипа социалните плащания, но това означава, че ще ги замразят. И то във време на инфлация и хвърчащи цени. „Това е едно правителство на подмяната, а не на промяната“, посочи той.

„Нарекохме правителството Франкенщайн, защото това е организъм, събран от несъвместими части. Как едни хора, които арестуваха Борисов, щяха да разграждат неговия модел, сега ще управляват заедно? Това е коалиция на имунитетите. Едните много искат правителството, защото се страхуват Борисов да не го отнесе за всеки неща, които е правил през 12-те години управление. Другите пък се страхуват от резултатите им, ако излязат на нови избори“, коментира Георги Гьоков.

По думите му БСП ще бъде опозиция на това правителство. „Показахме го и с гласуването. За разлика от ДПС, които не гласуваха, свалиха кворума и елиминираха възможността правителството да не мине, заради отцепници от двете партии. Затова казахме, че това е тройна коалиция“, поясни социалистът.

Гьоков определи поведението на Радев като недопустимо и неприемливо. „Президентът на България е президент на всички българи. Аз разбирам възмущението му от задкулисните разговори за съставяне на правителство, но той ги създаде тези хора. Те застанаха под неговия юрук, те откраднаха инициативата на БСП за разграждане на модела “Борисов“, припомни той.

На финала социалистът заяви: „В цялата еврозона няма дефицит под 3%, само ние българите сме по-католици от папата. Такъв дефицит ще е за сметка на хората. БСП винаги сме казвали, че финансовата стабилност на държавата е изключително важна, но в центъра на всички политики трябва да е човекът“, заключи Георги Гьоков.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Не може да бъде, Бойко да лъже

    07 Юни 2023 13:35ч.

    Никогиш не е бил забелязван в таковоз нящу

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Футболист

    07 Юни 2023 15:06ч.

    Лъже, разбира се! От състояние на изпечен лъжец, той първо премина на ново ниво - професионално школуван лъжец, практикувал в продължение на много години. Обаче, това не е краят - в последно време се забелязва издигане на нова орбита и това смислено може да се върже със заплахите за личната му сигурност и преследване от закона. Той вече премина във фаза, при което категорично не е в състояние да прави разлика между истина и лъжа. Приказките му не са заявителни, утвърдителни или отрицаващи - тук става въпрос просто за някаква гола и безсъдържателна фонетика, която се ражда във възпаления му мозък в резултат на това, дали в момента си въобразява, че върши нещо в своя лична изгода или полза. Последното му твърдение по-скоро е било "насочено" към ПП и подсказва следното - имам и друг вариант! За дпс няма какво да ви обяснявам, а при бсп НЕЩАТА СТОЯТ ТАКА! Внимавайте в картинката, че рулетката може да се завърти пак! Интересното в тази ситуация е друго - защо бсп така енергично и първосигнално отричат. Очевидно е, че твърдението е лъжа, но нима бсп имат илюзии, че в лицето на ПП България и Те лично имат един далеч не по-малко вреден и опасен враг. Трябваше да отиграят по-технично този пас на Борисов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи