Георги Георгиев: Само в "Люлин" ремонтираме над 50 000 кв. м тротоари

Георги Георгиев: Само в "Люлин" ремонтираме над 50 000 кв. м тротоари

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Изпълнението на най-мащабната програма за изграждане и ремонт на тротоари в София върви с пълна сила, заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който заедно с кмета на район “Люлин” инж. Милко Младенов инспектира работата по нов тротоар от булевард „Райко Даскалов“ до 97 СУ „Братя Миладинови“. Той е с дължина от 800 метра, широк е близо 3 метра и е с обща площ от 2500 кв. м.

Предвидените тротоари само в район "Люлин" са над 50 000 кв.м. - това е площта, която доскоро се ремонтираше годишно в цяла София. С новата програма осигурихме 14 пъти повече нови тротоари в общината, отчете във Фейсбук Георгиев.

След приемането на подобрените стандарти за градска среда в кварталите на столицата, тротоарите вече може да са и с асфалтово покритие, напомня шефът на СОС.

"Една трета от финансирането по програмата се управлява пряко от районните кметове. Предвидили сме и средства за заплати за още един човек за всеки район, който да следи изпълнението на ремонтите, за да има по-строг контрол и добро качество", изтъква Георги Георгиев.

Източник: epicenter.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • thenewone

    02 Авг 2023 19:05ч.

    Баце прави магистрали и тангенти, вий се бъзикате с тротоари. Викайте го да реже ленти, отдавна не е рязал. Ворочем кач пара е квадратът?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цеца Меца

    02 Авг 2023 19:14ч.

    Пращат му се сигнал след сигнал на г-н Георгиев, че Овча купел след пускането на метрото е разкопана цялата и в строежи, които рутят елементарната нормалност, пък той инспектира тротоарите на Люлин. Не че и те не са важни. Ама сигурно са по-безопасна тема в предизборния период.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Beco

    02 Авг 2023 21:17ч.

    Беше трагично да видя Люлин преди 10г(не бях си идвал 13г). Градинките пред блоковете където имаше детска площадка тотално буренясали, пейки счупени, катерушки няма, няма кафетата във входовете, няма майки, няма деца -пустош. Тротоари разбити, на вълни, чудиш се откъде да заобиколиш, кучета дремят по улиците, не знаеш кога ще ти скочат, на пощата направих видео - как възрастни и млади се опитват да слязат по "плаващите" стълби, обикаляш да намериш стабилно начало, правиш подскок при липсващите плочки, въртиш крака на 180 градуса да слезеш на следващото ниво и така ако оцелееш. За поликлиниката не смея да си спомня, седиш долу и подготвяш стратегия как да изкачш тези гигантски стъпала, няма асансьор, и не се чувстваш добре за какъвто и да е алпинизъм. А после зимата четох колко потрошени имало за един ден, което в сащ и за цяла година не се случва. Какво оставихме,а какво заварихме след десетилетие, как да се върнеш. Което прави впечатление е абсолютното равнодушие на живущите, на институциите, няма протести, няма изритване на чиновниците в голямата община която явно не дава парите начело с кмета, нищо.Как да се върнеш!Сега нещо се правело! Добре, ама наказани за бездействието няма ли да има! С това се започва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цеца Меца

    02 Авг 2023 22:32ч.

    Нещо по повод протестите и тяхната роля. Тъкмо преди седмица зад бл. 29 на Овча купел имаше протест срещу блок, който някак узаконено от общината ще щръкне на броени метри от балконите на старата панелка. Последната има 7 входа, по 9 ет. всеки. Новата жил. сграда,някак узаконена, да кажа пак, и с разрешително от районната админ-ия на кмета на Овча купел Ангел Стефанов е също 7етажна. На по-висок терен е и старият блок остава без въздух, светлина и слънце. И квооо?! Протестирахме, Ангела на общината Стефанов и той дойде, разсърди ни се и се фръцна настрани да си говори с фен-групата, дето си я доведе. От тази администрация нищо в полза на гражданите не произтича. Надеждата ни е в СОС, в г-н Георгиев, щото преди време се чу за един успешно разрешен казус в Мусагеница,в който той се е проявил добре. Дано се задействат и тук, щото Ангелът Стефанов се изцепи, че Овча купел е "обран бостан" и комай никой копче не може да му каже. Дали СОС и Георгиев могат да направят нещо за хората в бл. 29, пък и за цялата някога китна Овча купел–2?! Туй е въпросът, нашият отговор – с бюлетините наесен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Похвално

    02 Авг 2023 21:50ч.

    Сега и в другите квартали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Овча купел не сме овце

    02 Авг 2023 23:23ч.

    Поздравления за поста на Цеца Меца! Епичната битка на бл. 29 в Овча купел 2 с узаконеното беззаконие в лицето на кмет Стефанов продължава... В тази връзка шефът на СОС г-н Георгиев е "лъчът светлина в тъмното царство", на който се уповават 600 души от бл.29 като на "деус екс макина".. . Защото други надежди не ни оставиха великите комбинатори от общинската администрация + "стратегическите инвеститори" от Кота 2001, толкова стратегически, че построените от тях два блока няма да имат собствен трафопост, а ще се включат към съществуващия... Г-н Георгиев, вие сте на ход...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живущ в Овча купел бл. 29

    03 Авг 2023 1:44ч.

    Г-н Георгиев, във Вас ни е надеждата, застъпете се за нас, както помогнахте в Мусагеница.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вера Георгиева

    03 Авг 2023 3:18ч.

    Живея в Младост, но имам приятели в този 29ти блок на ОК2. Те станаха известни в този блок вече, ама не с добро!Миналата седмица бяха побеснели, когато за нула време им изсякоха дърветата зад блока. Пподготвят строителната площадка за новия блок, дето ще го строят направо пред тях и дето ще им вземе въздуха. Моите хора направо са издивяли… всички им разправят, че няма смисъл да се борят… Те обаче не се отказват, евалла! Щото всички тука обичаме да разправяме как мачът е свирен, парите са дадени и общинарите си гледат само интереса. Тези не се отказват, браво! Дано успеят нещо да направят, дано се намери някой със съвест и морал “отгоре” да им помогне… този господин с тротоарите в Люлин, или друг…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Една от 29-и

    03 Авг 2023 23:24ч.

    Преди много години, в началото на демокрацията се пренесох от МНОГО шумна част на София в Овча купел-2, бл.29. В началото даже ми беше трудно да свикна с тишината и с това, че нощем вместо непрестанен шум от автомобили чувам крякащи жаби и свирещи щурци. Просто идилия! С времето дори транспортът стана що годе редовен. Всичко това приключи, когато се разбра, че ще имаме метро и започна бясното презастрояване. И преди това се пръкваше по някоя малка кооперация на някоя реститутска ливада между блоковете, но последните няколко години просто вече не се търпи! През има-няма 30-те + години, откакто живея в района се нагледах на какви ли не общински недомислици, но последните няколко години овчакупелската общинска администрация бие всички рекорди по непукизъм към проблемите на живущите на територията! То не беше сеч и унищожаване на емблематични дървета (не искам да изброявам, че ми се плаче), то не беше прахоляк и всякакви съпътстващи "развитието" на квартала д/ефекти. За десерт някои от присъстващите на протеста, които бяхме достатъчно близо до общинската "делегация" чухме, че сме "обран бостан" и пр. чудни определения от устата не на друг, а от този, които трябва да защитава не само инвеститорските, но и нашите интереси (все пак част от "обрания бостан" е гласувал за него на последните избори). На въпросното изявление подозирам, че има и запис. Затова се оказва, че имаме нужда от ПОМОЩ, за да съхраним малкото останала зеленина около нас и разчитаме на подкрепа от тези, които "развитието" не се изразява само в застрояване. Виждаме какво се случи с други части на София, не искаме да сме поредната. Кмета ни го видяхме с очите си и чухме с ушите си колко го е грижа за нас и ще направим каквото зависи от нас на следващите местни избори, така че... СОС, СО и всички имащи все още сърце и работещи там... HELP, SOS за Овча купел като цяло и за бл.29 в частност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи